Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За основната и най-важна съставка в крема на ISIS PHARMA Glyco-A 12% , гликоловата киселина, чух случайно в един видео влог. След като потър...

ISIS PHARMA Glyco-A 12%

За основната и най-важна съставка в крема на ISIS PHARMA Glyco-A 12%, гликоловата киселина, чух случайно в един видео влог. След като потърсих повече информация, реших че няма да ми навреди да пробвам продукт, който съдържа тази магическа съставка. В козметичните салони предлагат такава процедура - пилинг с гликолова киселина, другият вариант е да си вземете нещо за домашна употреба, което може да ползвате когато на вас ви е удобно. Аз избрах втората опция, но от гледане на сайтове и продукти не успях да се спра на нищо конкретно и отложих за "някой друг път" купуването на козметика с гликолова киселина.



Съдбата обаче реши да не оставя нещата така, явно е преценила, че точно в този момент трябва да се погрижа по-сериозно за кожата си. От една игра получих като награда няколко мостри на ISIS PHARMA, сред които беше и кремът с 12% гликолова киселина против стареене на кожата, бръчки и тъмни петна. Този път нямаше измъкване и се заех сериозно да тествам ще направи ли чудеса с кожата ми този продукт. Разбира се подходих с недоверие, иначе нямаше да съм аз, но все пак използвах пестеливо 5 ml отпуснати ми от съдбата. След като изцедих всичко от мострата, без колебание си закупих пълноразмерния продукт. Продължете да четете, за да разберете защо Glyco-A 12% се настани трайно в козметичния ми арсенал.

Най-сериозният тест, на който подложих кремчето, беше да се разбере с бръчките, които имам между веждите, да не са толкова изразени, че адски ме дразнят като се погледна в огледалото. Имам ги от много, много време и ми е ясно, че без по-сериозна намеся няма как да се скрият, а да се заличат завинаги е мисия невъзможна. Че ще си го нося, няма съмнение, но поне да не се задълбочават и да ми придават изражение на сърдита госпожа по математика :)



Лично за мен след третирането с Glyco-A 12%, което продължавам и в настоящия момент, те не са толкова дълбоки, резки и червени като преди. Гликоловата киселина действа като пилинг, защото отслабва връзките между най-повърхностните клетки на епидермиса и той става по-тънък и се изглажда. Специално тези ми бръчки са в по-дълбоките слоеве на кожата и няма как да се повлияят изцяло, но аз и на толкова съм доволна. До момента нямам никакви забележки към крема, което си е направо рекорд за мен.



Разбира се експериментирах и по други части на лицето с продукта на ISIS PHARMA. Тъй като нямам сериозни проблеми с кожата, го ползвам, за да ускори заздравяването и изчезването на някоя пъпка, да премахне зачервяване и да помогне на другите продукти, които ползвам за мазане около очите. Не мога да не отбележа, че допринася за изглаждането и почистването на кожата. Нанася се само вечер, което не ми попречи да го пробвам на малък участък през деня и въпреки краткотрайното ми излизане навън, мястото се зачерви доста сериозно, така че повече не повторих тази грешка. Няколко пъти ми се случи леко да пари на кожата, но това неудобство бързо отминава без да има някакви последствия. Внимавам все пак да не го нанасям на разранена кожа, за да не я дразни. След като вече имах 30 ml количество реших, че мога да го пробвам и на цялото лице, но не виждам смисъл да го хабя за места, където друг крем би свършил по-добра работа, затова пак го включих само на режим "където и когато има нужда". Препоръчително е след използването му вечер, сутрин да се нанася слънцезащитен продукт с висок фактор, защото след пилинг кожата много бързо може да изгори.



И малко сухи факти - бял на цвят, не мазен, с леко остра миризма, която изчезва после. Попива много бързо, не оставя следи, не се усеща, не лепне. Цената му доста варира, може да се намери и за 20 лв. и за 30 лв. Състав от опаковката: Aqua (Water), Glycolic Acid, Cetyl Alcohol, Paraffinum Liquidum (Mineral oil), Ceteth-20, Steareth-20, Ammonia, Palmitic Acid, Stearic Acid, Parfum (Fragrance), Geraniol, Linalool, Hexyl Cinnamal, Hydroxycitronellal, Citronellol, Limonene, Alpha-Isomethyl Ionone.

0 коментара: