Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Реших да напиша двойно ревю за Weleda и Lavera, защото в ежедневната си грижа за кожата редувам комплектите на двете марки. И четирите проду...

Ревю 2х2 - Lavera и Weleda


Реших да напиша двойно ревю за Weleda и Lavera, защото в ежедневната си грижа за кожата редувам комплектите на двете марки. И четирите продукта са предназначени за тяло и са допълващи се душ гел и лосион, което не им пречи да се ползват и отделно, ако едното свърши по-бързо. Обединяват ги и съдържащите се в тях органични съставки, а малко по-надолу ще разберете и по какво се различават.

Комплектът на Weleda е в нежно розово, за да подскаже, че ще ни предостави много нежна грижа. Предназначен е за чувствителна кожа и душ гела и лосиона могат да се ползват за бебета, за деца и за възрастни. И двата продукта са млечно бели на цвят, почти еднакви като консистенция, със страхотен бадемов аромат - сладък, успокояващ и запленяващ. Ползвам ги един след друг, за да допълнят действията си.



Душ гелът с бадем ми идва малко лек. Да, той трябва да е лек, но ползвайки го в банята имам чувството, че се мажа с крем. Пени се малко, защото няма сапун, необходимо е повече количество от него, за да се измия цялата, а когато го ползвам с гъба за участъците, които се нуждаят от повече търкане, се изгубва в нея. Обаче пък е изключително грижлив към кожата и хора с по-проблемна от моята, предполагам ще оценят подобаващо тази лекота и нежност. Измива добре, хидратира и я оставя приятно ухаеща и мека.

Лосионът допълва това действие и го удължава. Към него забележки нямам. Опаковката му е интересна, бутилката е с форма за по-лесно хващане и с помпичка за по-лесно дозиране. Попива доста бързо, след ползването му кожата не е мазна, а по-скоро свежа и здрава, бързо я успокоява, когато е суха и сърбяща.

Зеленият комплект на Lavera е по-ярък и зареждащ. Той също е предназначен да успокоява кожата, но докато продуктите на Weleda са по-лежерни, тези активизират сетивата. Ароматите на лайм и върбинка определено успявам да ме събудят. Душ гелът измива нежно, освежава, не дразни кожата, пени се повече от този на Weleda, заради присъствието на Sodium Coco-Sulfate в състава си. Според описанието действа облекчаващо и отпускащо на мускулите, но на мен след физическа активност дори само да седя под топлата вода ми действа така.



При душ гела зеленият аромат не е така интензивен, докато в лосиона се разгръща в целия си разкош. Обожавам да го ползвам, една идея по-мазен е от розовия и ако прекаля с количеството, кожата ми почва да лепне, което в съчетание с високите температури не е приятно. Но кой ми е виновен, че искам да се намажа навсякъде с него, за да го усещам по-дълго. Доста добре ми действа след излагане на слънце, тъй като дори и защитена не почернявам, а изгарям. И при зелено-киселия комплект имаме като резултат освежена, мека и приятно ухаеща кожа.


Не мога да кажа кой комплект ми е по-любим - кой ползвам зависи от настроението ми и от нуждите на кожата. Когато имам нужда от свежест посягам към зеленото - комплекта на Lavera, а когато съм настроена за спокойствие и магическа нежност на помощ ми идват продуктите на Weleda.


0 коментара: