Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Естествено е да се стремим към холивудски бели зъби, тъй като бялото е символ на чистота, здраве и привлекателност. Усмивката e неделима час...

Ленти за избелване на зъби PearlGuard by ORAX


Естествено е да се стремим към холивудски бели зъби, тъй като бялото е символ на чистота, здраве и привлекателност. Усмивката e неделима част от нас, ежедневието ни, от акта на общуване с околните. Искаме като се усмихнем да блестим и заслепяваме, нали? Затова и методите за избелване на зъби са безкрайно много. Кой от тях наистина работи е трудно да се каже, при едни е един, при други съвсем различен и зависи от толкова много неща. Метода проба-грешка не е полезен нито за здравето на зъбите ни, нито за портфейла ни. В тази публикация съм описала опита си с един от тези продукти - лентите PearlGuard by ORAX.


Да започна с това как стартирах тестването. Винаги съм била с жълтеещи зъби. Пия чай всеки ден, шоколад от време на време, вино още по-рядко, като цяло нищо кой знае колко оцветяващо, просто са ти така от както почнах да им обръщам внимание. Добавете крива захапка + някой кривнал зъб и резултата е нулево желание да се усмихвам. Не съм подлагала зъбите си на професионално избелване, защото не смятам цвета им за чак толкова голям проблем. Имах по едно време шини с избелващ гел, които така и не се наканих да ползвам. Цялата работа ми се струваше сложна, особено частта с "гелът не трябва да попада на венците, зъбите могат да станат много чувствителни" и други такива.



Избелващите ленти заедно с избелващите пасти за зъби ми се струват най-безобидни като вариант за домашни интервенции. От пастите ефекта е чисти зъби, понякога визуално изсветляване и ако не по-бели, то поне не и по-жълти. Все пак трябва да се внимава и с тях, защото има такива с по-агресивни съставки, които могат да навредят и на зъбите и на венците.

Относно лентите - опитът ми както казах е само с тези на Orax - PearlGuard. Ползвах ги преди години и наскоро си взех пак, но несериозността ми да ги ползвам стриктно 14 дена подред доведе до незадоволителни резултати. Две седмици е малък срок и необходимото време, за да подействат активните съставки на лентите е само час, обаче ... винаги изникваше нещо - децата се сещат да говорят с мен, точно когато съм с лентите, което не е забранено, но не е и приятно или пък отиваме на гости или имаме гости или излизаме на разходка или забравям или вечерям късно, изобщо такива срокове и задължителни неща не са за мен :(

Затова и мнението ми е базирано по-скоро на единичните ползвания отколкото на целия курс на избелване, просто защото при мен нямаше такъв. Специфично при лентите на Orax е, че те са без пероксид, съставка, която дори и в малки количества сериозно може да увреди меките тъкани в устата. Та повечето ленти в момента са без тази съставка и разчитат на други способи за избелване на зъби. PearlGuard си имат Nano O2 технология, която би трябвало безопасно да почиства и избелва емайла, без да го наранява.

В една опаковка има 14 индивидуално опаковани пакетчета с избелващи ленти - малка и голяма, съответно за долната и за горната челюст. Не знам по какъв калъп са ги правили, но според мен освен, че са малки и не достигат до задните зъби (що ли пък някой ще иска да избелва всичките си зъби) не са подходящи и ако усмивката ви не е идеално права.



По-дългата успявам да я залепя я на пръстите си, я на устните си докато я наместя. Горната стига за 3 зъба и половина от двете страни, долната е с по-нормална дължина, обхваща по 5 и половина зъба от двете страни. Слюноотделянето започва почти веднага, но не е неприятно. Усеща се лек ментов аромат и вкус, който също е поносим. Самите лепенки са прозрачни и не бият на очи, ако все пак използваш устата си през това време. Ако се поставят правилно, залепват добре и няма опасност да паднат. При мен понякога се случваше да се разместват и тогава е най-добре да се свалят, защото вече няма смисъл да се лепят наново, то и не може. Не съм имала проблеми с чувствителността на зъбите докато ползвам избелващите ленти, но това е индивидуално, както и резултата от тях.

След като мине един час се отлепват и остатъка се измива с четка за зъби. Е тогава се пеня като бясно куче, все едно ползвам реална паста за зъби. Дали има разлика в цвета? Снимки преди/след нямам, както казах не бях редовна в ползването им, но според мен има преминаване към по-светъл нюанс, за съжаление обаче не цялостен, а сякаш на петна. Където е успяла шината да прилепне добре, не се е разместила, подействала е Nano O2 технология и т.н. Аз обаче имам леко застъпени зъбчета, коронки и други неравности и при мен няма така желания ослепяващ ефект за съжаление.

Ще се въздържа да препоръчам лентите, тъй като не съм впечатлена от действието им, но това може да е и по моя вина. Според мен са достъпни като средство за избелване и всеки може да пробва дали при него ще доведат очакваната промяна. Имайте едно наум обаче, че зъбите ви трябва да са прави, да нямате чувствителни венци или други проблеми с венците, не се препоръчват и за деца под 12 години и бременни жени. И трябва да сте търпеливи и старателни в ползването им за 14 дена.

0 коментара: