Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Лятото може й да си отива, но все пак се надявам, че ще имаме още слънчеви дни, пък и следващото лято е след по-малко от година, нали :) Мак...

Слънцезащитен лосион Baby & Family 30 SPF

Лятото може й да си отива, но все пак се надявам, че ще имаме още слънчеви дни, пък и следващото лято е след по-малко от година, нали :) Макар че днес на няколко места мярнах снимки за приближаваща Коледа... Но слънцезащитните продукти се използват и през зимата, така че не мисля че е късно да ви споделя мнението си за органичния слънцезащитен лосион на Wooden Spoon "Baby & Family".





Продуктът получих с първата Good Box кутия, която излезе през юни, но изчаках да отидем на море (края на август), за да го тествам. В градски условия ползвам умерено слънчезащитна козметика, най-вече за лицето и имах да доизхабявам друг продукт, затова лосиона си беше определен за почивката.

Опаковката е стабилна, освен това е мъничка и е идеална да се носи на плаж или басейн. Единственото, което ме притесняваше е, че високите температура могат да повлияят на маслата, които са в състава на лосиона и те да се развалят или каквото там им се случва над 24 градуса, които са указани на опаковката. Мисля, че въпреки небрежното отношение не успях да го повредя, но имайте предвид, че трябва да го съхранявате внимателно (на непряка слънчева светлина и на хладно), за да сте сигурни в действието му.



Факторът на лосиона е 30, което за мен е достатъчно, защото въпреки, че цялото семейство сме с много бяла кожа, гледаме все пак да получим известно количество слънчеви лъчи (витамин D) и не се крием на всяка цена от тях. Внимавах да не изгорим, ползваме лосиона след всяко излизане от морето или басейна и не се излагаме на слънце в най-горещите часове. Не съм и лежала много да хващам тен, че да изпробвам действието на продукта на максимално натоварване, просто се радвах на морето и на почивката си и се доверих на него тя да бъде лишена от неприятни преживявания свързани със зачервена и изгорена кожа.

Още едно от предимствата на кремчето на Wooden Spoon освен, че е подходящо за малки и големи е и това, че може да се ползва и за тяло и за лице. Не знам как е при другите деца, но моите имат непоносимост да им мажа лицата с каквото и да било. Лосиона е с доста течна консистенция, при размазване оставя бяла следа, но после сам си попива и няма нужда да се втрива кой знае колко. Хубаво е преди нанасяне да се разтръска флакона, за да се смесят съставките. Както казах опаковката му е много добре направена и няма никаква опасност да се отвори, разлее, напълни с пясък и всякакви други лепнещи "екстри". Миризмата му е малко по-необичайна и бих казала остра, но на брега на морето това не ти прави такова впечатление :)



Въпреки притесненията ми лицето ми не се омазни допълнително и дори беше защитено от морската вода и вятъра благодарение на лосиона. Пак казвам обаче, че не съм го пробвала за разходка в града например, където климатичните условия са други и може да се държи по друг начин. И най-важното - продукта на Wooden Spoon според мен се справи успешно да ни защити да не изгорим цялото семейство, но както споменах не може да разчитате само на него и да се изтегнете в 12-13 часа на плажа и после да няма поражения. Първо ние самите трябва да се грижим за себе си, а после да очакваме резултати от козметиката, която ползваме.

Опаковката е 50 ml и както Галето ме увери ни стигна преспокойно за всички. Цена 18 лв. Състав: Helianthus Annus Sunflower (слънчоглед) Seed Oil*; non-nano Zinc Oxide 20% (цинков оксид);  Theobroma Cacao (какао) Seed Butter*;  Butyrospermum Parkii (ший) Butter*; Cocos Nucifera (кокос) Oil*; Cera Alba (пчелен восък)*; Tocopherol (витамин Е), *Сертифицирани органични

0 коментара: