Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Известно време шоколадът беше поизключен от менюто ми или хапвах съвсем инцидентно. Целта - сваляне на килограми, която постигнах и затова в...

Бонбониера Daskalidès chocolatier



Известно време шоколадът беше поизключен от менюто ми или хапвах съвсем инцидентно. Целта - сваляне на килограми, която постигнах и затова вече мога да си позволява да хапвам от любимото ми изкушение макар и по по-малко. Дори и тази публикация я писах в 2 части, за да не прекалявам със сладкото. Но едва ли може да се намери човек, който да устои на тази бонбониера. Не случайно наричат продуктите на Daskalidès шоколадови бижута и определено въздържанието ми от сладко заслужава да бъде наградено с тях.



Историята на марката тръгва от Гърция, за да се установи в Белгия, където се произвежда и до днес и продължава да радва над 40 държави с качествени шоколадови продукти. За наше щастие в България също има от къде да се закупят бонбоните им. Така и в мен попадна бонбониера с 10 пралини, кой от кой по-изкушаващи.



Не съм много сигурна дали ще нацеля имената им, нито че ще мога да опиша подобаващо вкуса на всеки от тях, но обещавам да им се насладя подобаващо.

Palet Santander - Ганаш от оригинален колумбийски Santander шоколад - шоколадов трапец със щампи Santander и сърцевина от прелестен крем, нежен, топящ се, леко горчив и много, много вкусен.

Bianca Plus - Gianduja гарнирана с лешник,обвита в хрупкав бял шоколад - Bianca e бяло кубче, а лешника е като копченце на повърхността й. Под белият шоколад се крие блокче Gianduja, направено от какао и лешникова паста. Белият шоколад е доста сладък, но пък се разтапя бързо и след това се усеща по-грапавата текстура на вътрешността, но и тя не може достатъчно да неутрализира сладостта, затова решавам, че този няма да е сред любимите ми бонбони.



Irish - Мус от ирландски крем. Още една пралина с надпис. Шоколадов овал пълен с светлокафяв вкусен крем, съдържащ ирландски крем ликьор, който се усеща съвсем слабо, не толкова като вкус, колкото като намек за нещо спиртно и изкушаващо.

Coeur d’Amour - Лешников ганаш обвит в бял шоколад и малинова глазура. Адски привличащо ме сърце, заради формата и глазурата му. Дъното му е бяло, а сърцевината лешникова. Отново е наблегнато повече на белия шоколад, а като отхапвах се оказа, че малиновото присъствие е съвсем тънко, но интересно, че се усеща като вкус и то в края. Искам обаче повече от него, обожавам малини и май до сега не съм ги опитвала в състава на шоколад. Имаше една полусфера, която реших, че е същата като Coeur d’Amour заради цвета. Разликата беше в сърцевината, която при този бонбон е бяла и с леко кисел вкус, хареса ми повече от сърцето определено.

Jardin Amandes - Пралина от лешници и бадеми, декорирана с карамелизирани бадеми. Шоколадова кошничка, която отвън е мека, но сърцевината и хрупа, заради парченцата лешници и бадеми, които съдържа. Супер се е получило съчетанието, защото ядките омекотяват сладостта на шоколада и карамела.



Cappuccino - Капучинов ганаш,обвит в хрупкав черен шоколад. В планината от черен шоколад, който се оказа много вкусен за разлика от други тъмни шоколади, които съм опитвала, се крие вкусен капучинов крем, омайващ с аромата на кафе. Нямах големи очаквания за този бонбон, но той ме опроверга и остави трайна следа на небцето ми.

Останалите 3 бонбона не можах да ги открия как се казват, но изобщо не са за пренебрегване. Шоколадово блокче, което не успях да разбера с какъв пълнеж е, още едно шоколадово сърце с божествена карамелена вътрешност (много, много вкусно) и кошничка с нещо като цветенце отгоре съчетаваща тъмен и млечен шоколад и може би лешникова паста.

Страхотно разнообразие от вкусове, събрани в красива опаковка. А колко още изкушения видях на сайта на Daskalidès chocolatier не е истина и се надявам да мога да опитам още от тях.

0 коментара: