Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Това е млякото, което ме придружи на морската ни почивка и което продължавам да ползвам, първо защото кожата ми има нужда и второ да не го з...

Panthenol Forte 9% Мляко за тяло с алое вера


Това е млякото, което ме придружи на морската ни почивка и което продължавам да ползвам, първо защото кожата ми има нужда и второ да не го забутам някъде и да го забравя. Това със забравянето му се беше случило веднъж, добре че го намерих преди морето, за да ми влезе в употреба. Никакви спомени от къде съм го купила и кога, добре поне, че още е в срок на годност. Произхода му е чешки и си нямам понятие какво представлява марката му Omega Pharma и какво предлага, затова ще се огранича само с мнението си за млякото.

Обещава дълготрайна хидратация, максимално възстановяване, съдържа екстракт от алое вера и цял куп витамини, а също и както си личи от името му D-пантенол. Подходящо е за всички типове кожа, както и за ползване през цялата година, така че на мен ми дойде идеално за лятото. Комбинацията слънце + сол + пясък + море може да действа добре на психическото ми състояние, но кожата ми я изсушава, затова още от първия ден се грижа да е хидратирана и външно и вътрешно. Не че през останалото време не го правя, но особено външната грижа не е толкова редовна.

 

Млякото е 230 ml, което си е доста и ще ми стигне поне до края на годината, макар че не го пестя и го нанасям щедро. Като консистенция е течно, с вид на мляко, но малко по-гъсто, обаче като се размаже, се усеща като крем. Не попива веднага, остава като бяла следа и колкото и да го размазвам, то докато не си реши да попие само не се скрива. Не лепне след това и кожата не е мазна. Аромата е слаб, странен (разбирайте различен, а не неприятен), остава по дрехите ми, когато бързам да се облека след намазване.



На морето Panthenol Forte се справяше доста добре и кожата ми беше мека, хидратирана и добре изглеждаща. Месец след почивката обаче тя започна да се бели и въпреки, че не пропускам да се намажа с него, не винаги успява да заглади белещите се участъци. Останалата част от тялото ми, която не си сменя кожата си изглежда добре след употребата му. Цялостната ми оценка е положителна, приятен за използване продукт, който си върши работата, добър е като количество и приемлив като състав.

0 коментара: