Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Хапнах си едно детско шоколадче, какво като съм възрастна и аз имам нужда от повече мляко. Става въпрос за Milkinis шоколадчетата на Milka...

Milka Milkinis - Млечен шоколад с алпийско мляко и млечен пълнеж

Хапнах си едно детско шоколадче, какво като съм възрастна и аз имам нужда от повече мляко. Става въпрос за Milkinis шоколадчетата на Milka. Продават се в опаковка по 4 и по 8 малки шоколадчета. Има го и като цял шоколад. Аз си взех от осемте малки. Цена – 1,29 за 87,5 г. Ние си ги знаем като детска Милка, а то всъщност е "Млечен шоколад с алпийско мляко и млечен пълнеж (50%)". Определено са си детски с толкова много мляко, но не вредят и на възрастните.
Осемте шоколадчета са опаковани всяко поотделно в лилаво станиолче с бяло петно в центъра, на което има разбира се крава и надпис Milkinis. После 8-те са сложени в голяма лилава картонена опаковка, пак с бяло петно в средата. Тук вече се разбира, че това е петно от многото мляко в шоколада и има показано и как изглежда отделното шоколадче. На другите шоколади Милка, които съм опитвала обикновено има лепнато допълнително листче с данните за шоколада на български. Тук българския си го имаше директно на опаковката и така успях да видя, че всъщност шоколада е произведен в Полша. Което лично за мен беше изненада. Аз си мислех, че това са швейцарски крави и швейцарски шоколади. Но нищо и така ще го ядем.

Отварям голямата опаковка, която си е като на истински шоколад и отвътре изпадат 8-те мънички. Развивам първото, но не и единствено :) станиолче и вътре ме чака шоколадова редица от 4 парченца, всяко с по една кравичка на него. Кравата не е много детайлна, но все пак се разпознава какво е, има си даже и тревичка. Парченцата се чупят много лесно и бързо изчезват. Всяко от тях вътре е с млечен пълнеж.

Шоколадът е вкусен. Сладък, не бих казала прекалено, нормално, добър е за шоколюбители. Но така както е разделен на малки парченца, можеш да спреш преди да ти е станало много сладко. Ако ви остане, можете да дадете и на детето на си опита. Хареса ми млечния пълнеж, макар в шоколада да има мляко, той му придава по-богат вкус и наситеност.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: