Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Почивните дни са време за подхранване. И не нямам предвид с палачинките, които се приготвят в момента, а грижа за красотата. Показвам ви едн...

Интензивна маска за лице с хума Terravital

Почивните дни са време за подхранване. И не нямам предвид с палачинките, които се приготвят в момента, а грижа за красотата. Показвам ви едно малко съкровище за кожата на лицето - интензивна маска с хума Terravital, предназначена за суха кожа. Производител Бредис ООД, които познавам под името Avia Cosmetics.

Трудно може да предвидя с какво ще ме изненада комбинираната ми кожа, затова и грижата за нея е разнообразна. В началото на пролетта заради недостатъчно движение и от стрес лицето ми се беше омазнило, сега заради времето е по-сухо, после не знам какво да очаквам. Старая се козметиката ми да не залита в крайности и като цяло не ползвам прекалено изсушаващи продукти, дори да е в бунтовния си период, т.е. да отделя повече себум. Но има моменти, в които напук на всичко тя е пресушена и тогава прибягвам до специфични продукти за това състояние.

Продукти с хума ползвам редовно, най-често си забърквам домашни маски с нея, имам различни видове хума за различни предназначения. Общото между тях е, че каквото и да забъркам получавам гъста консистенция, подобна на кал, която след нанасянето става твърда и ронеща се и се измива трудно. Затова и при тази маска очаквах да видя нещо подобно. Е сбъркала съм. В симпатичната малка опаковка има бледожълтеникав крем, който се нанася много лесно, попива още на втората минута след нанасяне, не се втвърдява, не опъва кожата, а потъва дълбоко в сърцевината й. Защото ролята му е да в подхрани и защити от сухота. За целта в състава на маската са добавени витамини A, E и провитамин B5 (пантенол). Друга информация за съдържанието няма на опаковката, затова потърсих в нета. Ето какво излезе като съставки: Aqua, Glyceryl Stearate, Helianthus Annuus Seed Oil, Glycerin, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Cetyl alcohol, Clay, Cetyl Palmitate, Chamomilla Recutita Flower Extract, Panthenol, Tocopherol, Tocopheryl Acetate, Retinyl Palmitate, Xanthan Gum, Sodium Phytate, Alcohol, PEG-100 Stearate, Benzyl Alcohol, Potassium Sorbate, Sodium Benzoate. Clay в случая е българска кафява хума. Води се най-мека от всички глини, има неутрално pH, съдържа минерални соли, силиций, цинк и магнезий и може да се закупи и отделно и да се ползва за маски за коса и кожа.

Ароматът се усеща само в кутийката, странен е, но е съвсем слаб и няма да се спирам на него. 10-15 минути след намазване остатъкът от маската се премахва с влажна кърпа. Обаче при мен почти не се забелязва да е останало нещо въпреки, че нанасям плътен слой. Не са малко случаите, в които ако съм цял ден вкъщи дори забравям да изтрия маската и чак при вечерния ритуал усещам, че имаше нещо на лицето ми. Не опъва, не изсъхва, не дразни лицето, нежно и лекичко действа в посока хидратирана и красива кожа. При премахването й върху кърпата има жълтеникави остатъци, което показва, че все пак не е попила напълно, но както казах се слива с тена и не се забелязва на лицето. След измиване кожата ми е спокойна, мека, чиста, приятна на пипане и на външен вид и на усещане. Определено ми харесва Интензивна маска за лице с хума Terravital, ще пробвам и други продукти на марката.

Количеството е 30 ml, а цената повече от достъпна - 3.50 лв. Препоръчва се продуктите с хума да присъстват в грижата за кожата и косата 1-2 пъти седмично, но на мен маската толкова ми харесва, че посягам по-често към нея. Като цяло макар и малка ми служи дълго време, защото нанасям умерено от нея и пак има видим резултат след измиване.

0 коментара: