Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В публикацията за миналогодишната ни почивка споменах, че част от екстрите на морето бяха мухите и комарите. Вторите са особено жестоки към...

Лосион против ухапване от насекоми Бочко

В публикацията за миналогодишната ни почивка споменах, че част от екстрите на морето бяха мухите и комарите. Вторите са особено жестоки към семейството ни,  или кръвта ни е сладка или защото сме с много бяла кожа, а може и двете. Районът покрай река Камчия е тяхна запазена територия и почне ли да се скрива слънцето, нападат на рояци. Не бих казала, че са едри като размер, а по-скоро са многобройни и безмилостни. Винаги забравям да се подсигуря с препарат против насекоми, после всички се чешем като крастави, а аз специално страдам още повече, имам някакъв проблем и след ухапване на каквато и да е буболечка, мястото се подува и сърби и боли нетърпимо. Затова този път купих лосион. Поради липсата на опит с такъв избрах напосоки. Посегнах към Бочко с идеята, че щом е подходящ за деца, става и за възрастни и надявам се не е с много вредни съставки.

Представен е така: "Новата, 2х активна формула на лосион Бочко държи неприятните насекоми далеч от детето до цели 8* часа! С добавено масло от евкалипт цитрудора, известно със способностите си да отблъсква кръвосмучещи насекоми. С едно напръскване ще се радвате на весели игри, спокоен сън и лежерни разходки на открито. Лосионът против ухапване от насекоми Бочко е биоциден продукт, осигуряващ превенция срещу комари и кърлежи до 8 часа. Подходящ е за малчугани над 1 годинка!"

Увеличеното количество активна съставка би трябвало да предпазва още по-добре, не че знам предишната формула как е предпазвала. Добре дошло беше, че защитава и от кърлежи, от които още повече ме е страх. Това за 8-те часа предпазване не съм сигурна до колко е вярно, ние се пръскахме при вечерна разходка и после измивахме, та не съм засичала колко време действа.

Лосионът на Бочко е в пластмасово шишенце с помпичка и формата му е удобна за хващане. Прозрачна, нелепкава течност със силна миризма, на мен ми мирише на препарат за почистване, която се изпарява след няколко минути. Нанася се с пръскане и после се разтрива леко, за да покрие по-голяма повърхност. Използвахме по откритите части на тялото, по лицето не посмях да си сложа от него (там не се пръска директно!, нанася се на ръцете и след това внимателно по лицето), не че комарите ми простиха за това своеволие. И тук идва неудобството от многото гола кожа и малкия обхват на пръскане, а също и от невидимия лосион. Пръскаш, разнасяш и не си сигурен къде си минал и защитил и дали остава още много за намазване.

Общо взето пръскахме се където успеем и въпреки това имаше места останали незащитени и пак имахме ухапвания. Това, че не те хапят комарите, не решава проблема с нахалството им. Летят и жужат покрай теб, навират се в очи, нос, че и уста, абсолютна напаст. Срещу това обаче май няма спасение, освен да се барикадираш някъде. Затова и не мога да дам категорично мнение работи ли лосиона на Бочко. Според мен не успявахме да го нанесем добре и затова не ни защити напълно. Но и начинът му на ползване е такъв, че изисква да отделиш време и усилия и да покриеш възможно най-много площ. Ако се пръсне по-отдалеч, не си сигурен до колко си предпазил кожата, защото е указано, че трябва да е намокрена, ако се пръска отблизо пък покрива малко пространство и те заболява пръста докато си напръскаш цялото тяло. Доста неудобно за тия с дългите крака като мен :)

Открих обаче друго негово приложение. След като някой комар въпреки всичко се промъкне и ни ухапе напръсквам мястото с лосиона и той доста бързо спира сърбенето и намалява зачервяването. Може да не е ефективен при пазене, но след това поне помага да се справя с последствията и е по-добър от намазване с оцет и други бабини рецепти. За следващата година обаче ще си потърся друг продукт, този на Бочко не ми върши работата, за която съм го купила. Оказа се, че има и малки опаковки, но в Лили намерих само тази, то и без това доста трудно се ориентирах в магазина им кое къде е. Козметиката на марката е разпръсната на няколко места, хем при детските, хем по предназначение. Моята опаковка е 120 ml, цена й 6-7 лв.

Ако сте ползвали нещо по-ефективно от лосиона на Бочко против ухапване от насекоми, напишете ми, да му обърна внимание.

0 коментара: