Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Този шоколад въпреки интересното му име се оказа разочароващ за мен. Трябваше да обърна малко повече внимание какво пише на опаковката преди...

Lindt Excellence Dark Wasabi

Този шоколад въпреки интересното му име се оказа разочароващ за мен. Трябваше да обърна малко повече внимание какво пише на опаковката преди да си го взема, за да нямам кой знае какви очаквания. До сега не бях срещала толкова странна комбинация като тъмен шоколад и уасаби и реших, че Lindt са направили нещо революционно. Оказа се, че съм се заблудила и реалността е малко по-различна.




На опаковката на шоколада се вижда зелена светлина и съвсем леко мацване с уасаби, а впоследствие се оказа, че наистина е само загатване за него, а не реален вкус смесен с тъмния шоколад. Известната подправка, за която са чували всички любители на суши, в този продукт присъства само като аромат и макар хапвайки да ми се струва, че реално е смесена с шоколада, това не е така. Трябва да си с много чувствително обоняние, за да усетиш лека лютива нотка в аромата на шоколада. Когато се сдъвче, тя става малко по-силна и от там идва заблуждението, че има японски хрян.


 Не знам на какво обаче се дължи киселеещия вкус на шоколада след като според съдържанието му няма нищо необичайно добавено към съставките му освен аромата на уасаби. Послевкуса също е леко странен, но без някакви изненади, просто тъмен шоколад, който за кратко те е накарал да си мислиш, че има някаква добавка.



Направих си експеримент и без да кажа на мъжа ми какъв точно е шоколада, му дадох да си опита. Той изобщо не изрази учудване от аромата или вкуса му и не разпозна, че е добавена миризмата на уасаби. Като цяло нищо различно или интересно, само добра идея, която обаче не е реализирана както трябва. Според мен не си заслужава опитването, отвън изглежда добре и заинтригува, но вътре няма да намерите необикновена вкусова комбинация.

0 коментара: