Най-вкусната вита баница с Одрински кори

 

Баницата е на почит вкъщи както в почти всеки български дом, за закусва, за следобедна такава, понякога и като основно ястие. Използвам различни кори за направата й, никога не съм точила и надали някога ще овладея това умение. С корите е лесно, бързо и вкусно. А откакто открих Одринските кори съм сигурна, че баницата ми винаги ще се получи. Рецептата, която ползвам е изписана на самите кори и надали щях да й обърна внимание, ако приятелка не ми я беше препоръчала. Винаги съм си мислела, че тези рецепти по опаковките (не само на корите) ги пишат ей така, за да има нещо.

Тази рецепта обаче се оказа изпробвана и с винаги гарантирам резултат. Ако си мислите, че не е вярно, пробвайте поне един път, за да се убедите. Мисля, че Одринските кори се намират навсякъде и няма да имате проблем с намирането им. По-дебелички са и това също допринася за вкусната баница и лесното правене.

Рецептата:

4-5 яйца се разбиват и към тях се прибавя 1 кофичка кисело мляко, в което предварително е разбъркана малко сода бикарбонат (около 1 ч.л.). Към сместа се прибавя и 1 ч.ч. олио, може да се ползва и маргарин или разтопено масло, но аз ползвам винаги олио. В отделен съд се натрошава към 400 грама сирене.

Аз лично процедирам така:

Разстилам една кора и гребвам от сместа един непълен черпак, с които преди това съм я бъркала. Изливам на кората и размазвам хубаво с ръка, за да съм сигурна, че навсякъде има от сместа и след това посипвам сиренето. Навивам кората и слагам в предварително намазана тава. Корите идеално ми стигат за една точно определена тавичка и след като ги наредя всичките, наливам малко вода в купата където съм смесила яйцата и киселото мляко и заливам баницата. Пека до готовност в предварително загрята на около 200-250 градуса фурна. Баницата се надига много хубаво и семейството ми няма търпение да поизстине малко, за да я нападнат.

Да ви е вкусно!

Ако съм ви била полезна и харесвате моето съдържание, помогнете му да стигне до повече хора – коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram