Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За пореден път получих телефонно обаждане с покана за презентация с подаръци, а също и питане реални ли са тези събития, реших да събера в е...

Измамна схема - Рекламно представяне / демонстрация с подаръци

За пореден път получих телефонно обаждане с покана за презентация с подаръци, а също и питане реални ли са тези събития, реших да събера в една публикация информацията, която намирам за тези обаждания, демонстрации и фирмите, седящи зад тях. Аз лично не съм стигала до там, че да присъствам на подобно събиране, майка ми е ходила, така че информацията ми не е от първа ръка, пресъздавам какво се е случило на друг. Единствено съм разговаряла поне 10 пъти по телефона с техни представители, макар че при някои обаждания разговаряла е меко казано, защото прекъсвам разговора преди да ми загубят времето и да ми плещят стотина глупости в минута.

Последното обаждане беше от номер 02/4927423. Обажда се млада жена, която след поздрава започна да ми рецитира "Здравейте, аз съм Надя, обаждам се да ви поканя на лимитирана среща с подаръци в град ... (родния ми град, където не живея, но все още се водя там по постоянен адрес) този петък ...", след което аз й казах, че не се интересувам и затворих, докато тя продължаваше да говори. Знам, че е грубо към нея, нищо лично, но да не се е захващала с тази работа. Предишния път обаждането беше от телефон 02/4512535. Тогава подходиха по-заобиколно, питаха ме от този град ли сте (този път се отнасяше за града, където живея в момента), знаете ли го хотела, поканиха ме на кулинарно събития, на което ще се представят уреди за готвене и ще могат да се опитат приготвенияте ястия. Разтягат локуми и чак след това ми казват на коя дава и от колко часа ще се проведе и ме питат дали съм свободна, ако не съм сигурна, са готови да ми позвънят пак, за да потвърдя.

От интернет разбрах, че зад тези презентации стои фирма Welmax Lux (Велмакс Лукс). При обаждането не казват директно името на фирмата или я смутолевят, защото знаят, че ако се заинтересувате и попитате близки или потърсите информация ще излязат стотици мнения за тях. Преди са се наричали “Уоол Премиум” ЕООД, но може би заради многото подадени жалби са създали новата фирмичка. Сайтът им е недоизпипан, смесица от полски и бългаски, още там може да видите невероятните цени на невероятните им продукти. Намерих няколко платени статии, където известни лица и сайтове рекламират продуктите им, но пак си личи фалшивината. Опитват се по всякакъв начин да си повдигнат имиджа, но реалните отзиви на реални потребители им го срива обратно. Попаднах на оплаквания и от други фирми, ползващи същата схема за "набиране" на клиенти, добавям ги и тях Медико/Medico +, Медитерм мениджър ООД, Медико + 1, Медико + 2.

Каква им е схемата:

Както казах по-горе обаждат ви се по телефона, за да ви поканят на демонстрация с подаръци. Остава тайна от къде имат такава огромна база с телефонни номера + имена + града, от където сте или където живеете. Презентациите им обикновено са в хотелски зали (дори мерките заради covid не ги спират, твърдят, че се спазват всички изисквания). Представянията са на различни теми, защото предлагат различни, но винаги изумителни по думите им продукти - прахосмукачки, спално бельо, съдове за готвене, матраци. Общото е, че всичко е на космически цени. Уверяват ви, че ако доведете приятел, ще получите още по-голяма награда. Презентацията трае поне 2 часа, сигурно може и повече, ако има повече присъстващи, макар че се стараят да са максимум 15-20 човека, по-лесно им се задържа вниманието и така имаш усещането, че си от избраните. Предпочитат възрастни хора, защото тях по-лесно ги убеждават, лъжат, че даже и заплашват.

Разиграва се томбола, но само някои печелят невероятни отстъпки, за другите има от обещаните по телефона подаръци, които се оказват евтини боклучета. Майка ми е получила апарат за кръвно, който не работи и за нищо не става. До тук нищо лошо, освен високите цени, но никой не те кара да купуваш. Презентаторите ползват обаче наистина агресивен маркетинг и успяват да убедят хората получили страхотни отстъпки, че тези продукти наистина им трябват, според очевидци държат се като сектанти - настояват, убеждават, на моменти вкарват и груб и нагъл тон. Посетителите, решили се да купят представените им уникални неща, подписват договор за покупка на изплащане и разсрочено плащане, т.е. реално теглят кредит от фирма за бързи кредити. Работата е свършена, продали са ти ненужно скъпи стоки, после ти си изплащай кредита 1-2 години. Проблемът е, че ако се освестиш и решиш, че искаш да им върнеш закупеното, те стават неоткриваеми, още по-групи и неотстъпчиви. Намират всякакви извинение, за да не си вземат нещата обратно, таксуват те с 10 или 20% от сумата, която си платил, ако си отворил продукта, отказват да развалят договора, казват, че не можеш да направиш нищо, дори да се оплачеш в съответните институции и какви ли още не глупости.

Ако решите да отидете на такава презентация, се уверете, че разбирате какво ви предлагат и най-добре не купувайте нищо, защото със сигурност цените са надути до безбожност. Търсете информация в интернет още когато ви се обадят, за да знаете какво да очаквате. Срещу тях има оплаквания, звънят от различни телефони, точно защото знаят, че хората ще напишат негативни отзиви. За мен това е вид измама и е хубаво да се споделя информация, затова добавяйте телефони номера, от които са звънели на вас, а също и ако сте ходили лично на събитие на тази фирма ще е полезно да споделите впечатленията си.  Други номера, които са ползвали за позвънявания: 024512548, 024512592, 024512578, 029060776, 0882857499, 0882709688

Друга фирма с такова поведение пуска листовки в пощенските кутии. Те поне не досаждат по телефона, но това не ги прави по-безобидни. Обещават рекламно представяне на продукти за здраве с немско качество (има разлика с немски продукти!!!) + безплатни процедури масаж и нагревки, а също и комплимент - закуска?!?! Събитието е в хотелска зала и за всички присъстващи са предвидени подаръци, които още на снимките изглеждат със съмнително качество. Дори са уточнили на листовката, че снимките са илюстративни, т.е. реално какво ще получите може да е още по-разочароващо. Тези поне на едната листовка са посочили името си - Медико / Medico (за да ги потърсим по-лесно в интернет) и сайт, на който може да видите за какви продукти и цени става въпрос. И за тях отзивите не са ласкави - не виждате какво ви продават, докато не го разопаковате и тогава разочаровани се опитвате да го върнете, а те ви казват, че 20% от платената цена няма да ви върнат. Не си вдигат телефона, заплашват, груби са.

Говорила съм и преди за такива невероятни отстъпки - или нещата им не струват колкото казват или работят на невероятна загуба, но за благото на хората. Оперират от години по този начин и за съжаление все още има хора, които не са чували за тях или мислят, че са открили чудодейни продукти на невероятни цени, страхотна промоция само тук и сега и само за тях избраните. За да продължават да оперират тези фирми, значи продължават да им се връзват хората и да присъстват на презентациите им.

Нещо ново: Един от начините Welmax LUX да си намират телефони - фейсбук ми показа тяхна спонсорирана игра, в която задължително се изисква да въведеш освен телефон и град...., за да могат после целенасочено да те таргетират и да ти звънят с предложения за твоето населено място. Плащат си рекламата, хората се регистрират и забравят и после почва телефонния тормоз. Така че бъдете внимателни къде и какви данни оставяте.


Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

116 коментара:

 1. И от още един номер 024927421

  ОтговорИзтриване
 2. И как може да се отървеш от тях пратили сме им продуктите не ги искат казват че сме отворили прахосмукачката

  ОтговорИзтриване
 3. 0882857499 току що ми звънях от този номер и забелязах, че го има горе в статията. Новата схема е нов рехабилитационен център и безплатен масаж + подарък. БЛОК.

  ОтговорИзтриване
 4. Преди 1 седмица им попаднах и аз в схемата на въпросните Велмакс Лукс. След като се прибрах с продуктите им в къщи веднага стана ясно, че те не просто не отговарят на обещаното качество, а и не работят. В моя случай става дума за пречиствател за вода, който се оказа че не функционира както би трябвало. Другите “подаръци” не ги изпробвах много подробно, защото не ме интересуваха чак толкова, а и след като потърсих из интернет бързо попаднах на множество мнения описващи цялата схема и работата ми стана ясна.
  По телефона първо се опитаха да ме убедят да не им връщам всичко, а да си оставя някои от продуктите на малко по-ниска цена от тази, която трябваше да платя. След като им отказах жената ми каза “ами щом искате да ги върнете, добре- платете 10% неустойка, която е по договор и ни изпратете платежното на е-мейла. Ако не сме получили платежно, не може да си приемем стоката”. За връщане на пари изобщо не стана дума, работата беше само “дай ни още”.
  Обсъдих нещата с баща ми, който е адвокат и звъннах в Комисията за защита на потребителите. Всички казаха категорично не плащай неустойки, в договора може да са си написали каквото си искат, но по закон нямат право да ти искат неустойка за разопакована стока, особено в такива големи размери.
  Така че им изпратих продуктите с куриер и им написах е-мейл, в който вместо платежно прикачих разписката от куриерската фирма и им написах, че съм се консултирала с адвокат и с КЗП и съм наясно че точката от договора изискваща неустойка противоречи на закона. Също така по препоръка на КЗП съм направила множество снимки, доказващи че им връщам стоката без никакви следи от употреба и във вида, в който съм я получила. И че от КЗП са ми казали, в случай че откажат да си я приемат да пусна една жалба, за да могат да се намесят и те. На другия ден- пратката ми беше доставена без проблем! ХА, ОКАЗА СЕ ЧЕ И БЕЗ НЕУСТОЙКАТА МОЖЕЛО ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ!
  Най-важното е да не им се връзвате на глупостите и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ИМ ПРЕВЕЖДАТЕ ПАРИ ЗА НЕУСТОЙКА!
  Освен това си подадох в банката отказ от договора за кредит преди да са им превели парите. И им изпратих Приложение 6 за отказ от договор с препоръчано писмо с обратна разписка. Още тук би трябвало да са загрели, че нещата стават сериозни. Сега чакам само да потвърдят към банката, че са си получили нещата и да ми изчезне задължението. Но в крайна сметка имам разписка, че съм ги изпратила и обратна разписка, че те са ги приели, така че би трябвало да се оправим и без тях. А и в краен случай не съм се отказала още от идеята да ги съдя.
  Съветвам всеки, който е попаднал в схемата и е все още в 14 дневния срок да приложи подобна на моята схема. Проучете как стоят нещата законово и не им вярвайте, каквото и да ви говорят! По закон имате право да върнете продуктите и не могат да ви откажат само защото сте отворили 2 найлонови плика! Борете си и вие- НАЧИН ИМА!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И какво стана? Успяхте ли да си прекратите договора без да плащате неустойка?

   Изтриване
 5. 088 261 5998 добавям и този номер от който звънят

  ОтговорИзтриване
 6. Дайте ми номер на човека който е писал статията за медико искам да му задам няколко важни въпроса за мен ако разбира повече

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Статията съм я писала аз. Ако имате въпроси, пишете ми.

   Изтриване
 7. Звънят и от този номер 02 4927424.

  ОтговорИзтриване
 8. И този номер: 02 905 5152 уж била фирма Модерен дом, няма такава

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Този го потвърждавам от днес 02.11.2022

   Изтриване
 9. И от от номер +359884016083,както и СМС за покана :Уважаеми гост. Очакваме ви на нашето събитие, посветено на здравето 27.10 от 13:30, место : Restaurant Central, адрес: ул. „Димитър Константинов“ 11. Гореща телефонна линия - 35924371628. Очакваме Ви!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. +359884016083, 0884016083 (пиша го така, за да се намира в гугъл) На мен за втори път ми звънят от този номер. Предлагат ми безплатен масаж и подарък за град Сандански. След като многократно казвах, че не съм от Сандански, тя продължаваше да си рецитира каквото имаше. Попитах я откъде ми има номера, отговори ми, че е в списъка в компютъра и. Казах и да го махне, защото изобщо не се интересувам, нито съм от този град и приключихме разговора.

   Изтриване
 10. и на мен ми звънна номер +359 88 2934103

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Потвърждавам от днес ! Веднъж този +359 88 2934103 и веднъж този: 02/906 0767

   Изтриване
 11. +1 Обаждане от 0883599138
  Търся информация къде е правилно да се подават оплаквания за тези обаждания?

  ОтговорИзтриване
 12. Днес сутринта ми е звънял този номер -+359 2 906 0767 късмет че не съм вдигнала. Тукощо прочетох че са измамници

  ОтговорИзтриване
 13. 029060767 и 029055152 са ми звъняли на 15-ти ноември. Пиша номерата за да се индексират по-лесно в гугъл и повече хора да намират лесно информация, че това е измама. (+35929060767 и +35929055152)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Благодаря че ги сложи тук. Благодарение на този пост разбрах, че става въпрос за измамници и да не вдигам.

   Изтриване
 14. Ето още три телефонни номера, от които звънят:

  024927422 (+35924927422)
  024748758 (+35924748758)
  029060767 (+35929060767)

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. 024748758 това е препратен номер. Тоест от техния номер, набират 024748758 и тогава звънят на моя номер.

   Изтриване
  2. И на мен ми звънят от +35924927422. Не съм вдигал.

   Изтриване
 15. Току-що звънене от 029060767. Явно си продължават дейността! Благодаря, че споделихте информация, за да знам, че са измамници!

  ОтговорИзтриване
 16. Серия от непознати номера в рамките на три дни. Първият, който ми звъня го намерих тук и следващите изобщо не им вдигам. Пиша ги по двата начина на кодовете за да излизат при търсене, независимо как са написани:

  0882934103
  0883599138
  0882756287
  0882754596
  0882745411
  0882615787
  0882857499

  +359882934103
  +359883599138
  +359882756287
  +359882754596
  +359882745411
  +359882615787
  +359882857499

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. 0882756287 Този номер ми звъня днес в 20ч вечерта,дали е от техните,телефонът го отбелязва за спам и не смея да звъня.

   Изтриване
 17. На 03 .12.2022г звъннаха от номер 0894630531 да ни поканят на презентация на домакински уреди в гр.Бургас в експозационен център Флора Бургас.

  ОтговорИзтриване
 18. Днес ми звъняха от тези 2 номера
  0882934103
  0884332404

  ОтговорИзтриване
 19. Един от тези номера ми звъня 0882615787. Измамници

  ОтговорИзтриване
 20. 0882615787 и 0882820407 това са номерата от които звънят и тормозят

  ОтговорИзтриване
 21. Здравейте. Мен също ме търсят по телефон хора от въпросните фирми. Не съм вдигал. Наистина е интересно откъде набират информация за жертвите си. Днес от този сайт разбрах какви престъпни схеми се развиват в нашата родина, в която институции и закони не работят. На 20 октомври 029060993; 16 ноември 029055152; 23 ноември 029060767; 7 декември 029060767; 16 декември 024748758; 22 декември 029060767

  ОтговорИзтриване
 22. Това не е измама. Доброволно сте отишли, примамени от безплатни подаръци. А дали ще купувате нещо, също е ваш избор.
  На мен също са ми звънели, но не съм ходил, нито купувал.

  ОтговорИзтриване
 23. На 16 декември 2022 г. ми звъняха от 02 906 0767 и след това на 19 декември от 02 492 7422. Изпечени мошеници, "Подаръкът" е процент намаление за някакви безбожно скъпи продукти. Накрая подариха по едни бъркалки в замяна на личните ни данни и отделени два часа време. Щом разберат, че някой не е настроен да купува, твърде нелюбезно му посочват вратата. Не се лъжете и не ходете на презентациите им!

  ОтговорИзтриване
 24. лапнишарани търсят лапнишарани

  ОтговорИзтриване
 25. 024748758 този ме търси днес

  ОтговорИзтриване
 26. На мен също ми звъняха от номер +35929060767 / 029060767.
  Любезно попитах въпросната дама от къде се е сдобила с телефонния ми номер.
  Вместо отговор получих нечленоразделни думи... След третото повторение виновник се оказва някакъв сайт whosnumber.bg или .com (не запомних), но както предполагате такъв сайт аз поне не намерих.

  ОтговорИзтриване
 27. Току що ми звъняха от +35929060767. Поредна измама с награди и най различни боклуци.

  ОтговорИзтриване
 28. Цяла поредица: 029041500 до 029041595

  ОтговорИзтриване
 29. Блаодаря на всички за споделянето! И аз получих обаждане от 024748758.

  ОтговорИзтриване
 30. Също и от телефон 02 474 8768

  ОтговорИзтриване
 31. и на мен днес ми звъннаха от +359882754596 за нов рехабилитационен център

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И на мен тези ми звъняха днес и аз и се скарах на тази отсреща. Издекламира една тирада. Накрая я питам откъде ми има номера. Казва:"от компютъра". Питам я пак:"нямам достъп до такава информация". Питам я:" От коя от фирма сте?"Изфъфли нещо. "Къде Ви е офиса?"Извини се и затвори.

   Изтриване
  2. И на мен ми звъняха от 0884332754 +884332754 за рехабилитационен център в Бургас, аз съм от София. Като ѝ казах от къде съм и тя попита на колко километра се намира моето населено място Бургас?!? Телефонът ми бил автоматично генериран, глупости!

   Изтриване
 32. +359882946127 / 0882946127 , от този номер ми се обадиха днес, в 20:30 минути с покана за безплатен масаж в новооткриващ рехабилитационен център. Интересното е че всеки пък едно и също се говори, с един и същ глас и интонация. Все едно е автоматично съобщение...

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Относно това как всеки път интонацията и тона на говорене са едни и същи - това е запис.
   Просто тази въпросната слуша и ако се наложи да говори - спира записа и се намесва лично.
   На мен вече три пъти в рамките на три месеца ми звънят за рехабилитационния център и то всеки път от различен номер.
   +359876337328
   +359884331836
   +35929041595

   Изтриване
 33. Аз вярвам че не говори човек! Изкуствен интелект е! Започнете да говорите и с малко закъснение спира и после ако е познат въпроса отговаря служебно. Ако му задето странен въпрос започва да повтаря служебни отговори!

  ОтговорИзтриване
 34. Допълвам, и а мен ми се обадиха от 0882754596 - рехабилитационен център за психично здраве гр. Варна. на запис и се интересуват за данни на притежателя на потърсения телефон

  ОтговорИзтриване
 35. Току що получих обаждане от номер +35924927422. Представят се също и като Велмакс Лукс. Във всички случаи са изманници и мошенници.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Бях там с майка ми, но исках само да видя какви продукти предлагат.
   Майка ми "спечели" от томболата, и уж да ни дадат подарък, но веднага почнаха да ни карат да си купуваме боклуците им..
   След като им отказах, те ни изгониха, и дори ми се обидиха когато им предложих услугите си като видео монтажист. XD
   Смятам това тяхно държание за недопустимо, защото уж ни канят, пък ни гонят веднага след като им кажем че не им искаме боклуците...
   Във Варна се събират във военноморския клуб, така че полицията могат да ги намерят лесно, но тъй като са корумпирани глупаци, едва ли ще тръгнат да гонят мошениците.

   Изтриване
 36. нов телефон - току що 02/9055152

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. впрочем не е нов - намерих го по нагоре - извинявам се

   Изтриване
 37. Оххх ужас, майка ми днес им се е вързала и ми е купила подаръци за 6000 лв които ще изплаща 4 г :-( и лошото е че не мога да я откажа по никакъв начин и да я накарам да ги върне, не съм в БГ, но веднага усетих че е измама …. Похвали се ,че е била на презентация колко подаръка са и дали, а като я попитах защо не ми се обади да ме питаш дали имам нужда от тези неща, ми каза, че съм казали да си изключат телефоните …. На 71г е :-(((

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Веднага да връща, имате 14 дневен срок. Говорете и с комисия за защита на потребителите, още имате шанс. 6к не са малко пари. Мен ми звъняха няколко пъти, но като ги питах от къде ми имат номера замлъкнаха и затвориха

   Изтриване
 38. Допълвам, и на мен току що ми се обадиха от 0882754596 - рехабилитационен център гр. Пловдив.

  ОтговорИзтриване
 39. +35929060767 отново е в играта

  ОтговорИзтриване
 40. +359 88 2745411

  Рехабилитационен център в Благоевград.

  ОтговорИзтриване
 41. Собственик на Велмакс Лукс е Давид Яскулски. За 2021 на оборот 8 258 000, имат печалба 862 000 лева. Сами си правете сметката какви пари правят тези измамници. Не им се връзвайте.

  ОтговорИзтриване
 42. Здравейте! Може би повечето от номерата вече ги има, но пиша и тези, които са звънели и на мен:
  0884232408
  0884331985
  029060767
  029041526
  029041529
  0884331824
  024748768
  024748758
  024927424

  ОтговорИзтриване
 43. Днес 3.2.2023 получих входящо обяждане от номер 024748758 , за щастие не вдигнах, а после попаднах на тази статия в интернет. Най-вероятно са стигнали до Добрич, или Варна и търсят кандидати за "намалени" стоки. Не се вързвайте на измами !

  ОтговорИзтриване
 44. Здравейте,от този номер също звънят 0882745411

  ОтговорИзтриване
 45. Здравейте, току що получих обаждане от 029060767 / +35929060767 / +359 2 906 0767, но за голямо кое учудване точно преди да вдигна затвориха, не ми отне много време за да вдигна, затова ми стана странно, и понеже очаквах обаждане от непознат номер (по принцип), реших че е това е обаждането, което очаквам, затова опитах да върна обаждане. Отговорът в слушалката беше "Абонат с такъв номер не съществува.".

  ОтговорИзтриване
 46. 0884331824 Се обаждат за пореден път. Звънят, някакви покани за някакви събития в Плевен... Просто забавно. Виждам горе са го споменали пак

  ОтговорИзтриване
 47. Питаш ги кои са, какви са молиш ги да ти забравят данните, Те продължават отговарят само:
  - Гергана
  Аз пък съм Драганчо

  ОтговорИзтриване
 48. Ако живеехме в нормална държава тези отдавна щяха да са в дранголника. Но тъй като не живеем, такива измамници могат да продължат да оперират в продължение на години и да измамят хиляди, а мобилните оператори да им продават личните ни данни безнаказано. Вече 5 пъти ми звънят за тоя рехабилитационен център. Ето номерата от които са ми звъняли:
  0882907122
  0882615998
  02 9041591

  ОтговорИзтриване
 49. Отново са в акция този път в района на Стара Загора звънят от 0882934103.
  Мобилните оператори предоставят данните. Ако погледнете договорите си в тях пише предоставяне на услуги от трети лица...

  ОтговорИзтриване
 50. От четвъртък- 09.02.23 г. получавам лавина от обаждания от поредица номера, различаващи се само по последните две цифри. Стори ми се доста съмнително, тъй като валят едно след друго, първите рано сутрин, последните около и след 20,00 ч., но телефонът ми има включен филтър за входящи обаждания, и поради тази причина не успяват да се свържат с мен, точно когато им скимне. Съответно направих няколко неуспешни опита да върна обажданията, които биваха автоматично прекъсвани от другата страна. След днешното съботно сутрешно изпълнение вече тотално ми преля, и реших да потърся сметка на този, който си позволява този тормоз, и дълбоко убедена, че съм обект на някаква измама, запретнах ръкави и се обадих първо на мобилния си оператор, който ме препрати към мобилния оператор на отсрещната страна, като и от двата избягаха от отговорност, и любезно ме изпратиха за зелен хайвер в полицията. И тамън се бях засилила към районното, пътьом взех, че минах през гуглето и попаднах на тази прекрасна информация тук, за която благодаря от сърце! И тъй като искам да материализирам благодарността си, ето и номерата, от които бях притеснявана и аз: 029041527, 029041523, 029041560, 029041522, 029041578, 029041569, 029041562, 029041556, сиреч от централа с номер 0290415__ с различни последни две цифри на отделните номера. Очевидно става въпрос за много нагла и зловредна схема, и бих се радвала, ако може някак си да направим нещо, за да може да бъде спряна. Дано поне малко съм била полезна. Бъдете здрави и внимателни!

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Да, също и мен последните седмици ме тормозят от 1514 и 1569

   Изтриване
 51. На мен ми звъняха от 088 278 0576

  ОтговорИзтриване
 52. И на мен ми звъняха от тези два номера: 0883599138 и 0882780576. Не съм им вдигал, защото първо проверих тук. Адмирации за сайта.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. 0882857499 Здравейте. Днес и на мен ми звъниха шибаняците от този номер. Сега са се превъплътили в нов рехабилитационен център и предлагат безплатен масаж и подаръци. А пък ако заведеш още няколко будали няма да има по-хубав от теб. Да го духат...

   Изтриване
 53. И ТЕЗИ:

  0884332514
  0884332538
  0884332259
  0882934103
  029041537

  ОтговорИзтриване
 54. +359882934103 и този преди малко

  ОтговорИзтриване
 55. +35929041510 и този. Звънят от всякакви номера, докато не отговориш на обаждането.

  ОтговорИзтриване
 56. За първи път ми звънят на мен. Сега намерих и статията. +359882931666 - Това е номера. Даже ми излезна иконка в смартфона, че това е спам :D

  ОтговорИзтриване
 57. Добавям два номера, от които ми звъняха:
  0884331906
  0884331824

  ОтговорИзтриване
 58. Днес на мен ми звъняха от телефон +359 2 906 0767 като върнеш обаждане и казва няма такъв номер, явно е някаква централа. Щяло да има презентация в Стара Загора на 22.02.2023 от 14 и от 18 часа в един хотел. Понеже знам какви боклуци са запазих 6 места и няма да отида изобщо.

  ОтговорИзтриване
 59. 02 474 8768 - преди минути, но точно вдигнах и се чуваше ехо от много хора и затвориха

  ОтговорИзтриване
 60. Звъняха ми пак от телефон 02 906 23 13 Велмакс вече се представят за международна компания Модерен Дом! Хора много внимавайте! Ще имат измамна презентация на 22.02.2023 в Парк Хотел Стара Загора зала Христо Талев. Дано повече хора го прочетат и да предпазят най-вече възрастните си роднини от тези измами!

  ОтговорИзтриване
 61. Вчера в 17:15 пропуснато обаждане от +359882756287 и при опит за връщане на обаждането то бива отказано след 3 секунди отброяване в разговора. Днес при вдигане на обаждане в 18:02 от +359884332375 вървеше подобен запис описан по-горе в коментарите за някакви масажи в Попово. Осъзнах, че е някаква схема и им затворих телефона. Пиша номерата и в този вариант, за да излизат при търсене.

  0882756287
  0884332375

  Интересно ми е откъде получават телефонните номера, за да звънят и притесняват хората, ако някой знае нещо, моля до сподели, защото според Европейската директива за защитата на лични данни този вид роботизиран маркетинг с директни обаждания няма легитимен интерес и могат да бъдат подведени под отговорност.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. От служители в организации които имат бази данни. Пример Телекоми пощи сайтове за пазаруване нап държавни фирми и др. Свързват се с служител който работи в някоя такава голяма компания като счетоводител или интернет администратор и му предлагат някой лев да свали информацията на USB и после когато се прибере в къщи да им я изпрати. Затова в тъмната страна на интернет има големи сайтове откъдето можеш да си купиш бази данни на хора от почти всички големи държави с Имена телефон понякога адрес и паспортни данни

   Изтриване
 62. 0884331906 ми звъня днес. Като звъннах обратно, държеше свободно за 2 секунди и автоматично затвори.

  ОтговорИзтриване
 63. Здравейте и от мен. Нека да ви отговоря за телефонните номераи защо са всеки път различни и когато звъните не отговарят или не съществуват. Имат софтуер на техните си компютри в кол центъра (Xlite или подобен) който генерира произволен номер който да виждате като ви звъня т така че могат неограничено да си измислят номера от които звънят. Помнете че те не използват реални сим карти или земни линии. Това е много добре развита измама в големи държави по света а у нас явно също започва да прохожда
  Съвета ми е "Всичко което изглежда или звучи по хубаво отколкото ви се струва не е на хубаво" и се пазете. Когато ви звънят кажете че ще уведомите полицията и разговора се записва!

  ОтговорИзтриване
 64. Аз съм сигурен, че жената, която говори не е реален човек, а някакъв бот при това доста успешен. Успява да отговори на прости въпроси.

  ОтговорИзтриване
 65. Здравейте звъняха от 2 различни номера но ми излизат че са спам сигурно измамници пак са 0882829831 и 0882857499

  ОтговорИзтриване
 66. Преди малко ми звъняха от този номер без да се представят: 0884332404

  Говореха за новооткрития им рехабилитацонен център в гр. Асеновград и как щели да имат предстоящо събитие на 8-ми март където съм щял да получа безплатен подарък. Не ги изчаках да се искажат преди да им блокирам номера. Мърши!

  ОтговорИзтриване
 67. от 0884331985 ми звъннаха преди малко, а аз чакам обаждане и вдигнах, не ми харесаха явно гласа и затвориха, хехе

  ОтговорИзтриване
 68. +35924748758 ми звъня, не съм вдигал но виждам че е пуснат същия номер от друг човек в коментарите.

  ОтговорИзтриване
 69. На мен ми звънят вече за четвърти път за последните няколко месеца, последните два пъти са от номер 0882780576 (+359882780576). Офертата е за рехабилитационен център в Монтана. Цялата им тирада е на запис, като заговориш се включва на живо девойка. Изобщо не слушат какво им говориш, миналия път им бях казала да не ми звънят повече, няма никакъв ефект. На майка ми и бяха звъняли за нещо в Сандански. Ти им обесняваш че нямаш нищо общо с тоя град, те си продължават...

  ОтговорИзтриване
 70. На мен ми звъни 0883599138 - не му вдигнах

  ОтговорИзтриване
 71. +359882946127 Рехабилитационен център Шабла…

  ОтговорИзтриване
 72. +359884332409 добавям и този номер

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. И на мен от 2 дни.зв този номер но моя телефон го ползвам само за доставка от еконт и спееди така че предполагам от там изтичат данните на хората

   Изтриване
 73. 0882907122. Предлага масаж и други щуротии. Откривали център в града ми, а в същото време казва, че е случаен номер, набран от компютъра.
  Аз се държах грубо, но това не ѝ попречи да си пее песента.

  ОтговорИзтриване
 74. Този номер също е от тях 02 906 2313 . Откъде изтичат данни не знам, но е супер досадно.

  ОтговорИзтриване
 75. +359884332259
  +359884332538
  +359882830407
  Още няколко...

  ОтговорИзтриване
 76. Пробваха се от тази номера 0882709688, 0882853323, но голяма грешка. Попаднаха на неправилният човек....

  ОтговорИзтриване
 77. 029041526

  Обажда се чатбот. Всичко е на запис, като кажете нещо спира записа и след 2-3 секунди почва нова записана реплика. Прекъснете го няколко пъти и ще видите как репликите почват да се повтарят.

  ОтговорИзтриване
 78. ЕЕеЕЕЕЕеЕЕей, това рехабилитационо, масажно студио / център го откриват всеги ден бре... от година насам хахахах :D От +359882946127 пак звънят ( женски глас ) и пак с равна интонация неспира да дрънка и зарибява с безплатни масажи, часовници следящи здравословното състояние и показатели, на тялото, и прочие, и прочие... за град Пловдив в случая :) :D

  ОтговорИзтриване
 79. +359882946127 за 7ми път за последните 2 месеца... крайно нагли

  ОтговорИзтриване
 80. От няколко дни ми звънят от 0884332408. Добре че ми излиза като спам

  ОтговорИзтриване

 81. Имам си GSM за телефон. Моят син ми даде втората си SIM карта да имам интернет на смартфона, и съм я ползвал само няколко пъти да говоря с него, когато съм си забравял GSM-а. С никой друг не съм говорил от нея и никой не и знае №, само мобилният оператор. И от № 0884331985 имам пропуснато обаждане, от къде са ми намерили номера???

  ОтговорИзтриване
 82. +359883599138 Рехабилитационен център Варна

  ОтговорИзтриване
 83. Здравейте и от мен добре, че има такъв форум ето от днес моето обаждане от номер 02/9062313

  ОтговорИзтриване