Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За пореден път получих телефонно обаждане с покана за презентация с подаръци, а също и питане реални ли са тези събития, реших да събера в е...

Измамна схема - Рекламно представяне / демонстрация с подаръци

За пореден път получих телефонно обаждане с покана за презентация с подаръци, а също и питане реални ли са тези събития, реших да събера в една публикация информацията, която намирам за тези обаждания, демонстрации и фирмите, седящи зад тях. Аз лично не съм стигала до там, че да присъствам на подобно събиране, майка ми е ходила, така че информацията ми не е от първа ръка, пресъздавам какво се е случило на друг. Единствено съм разговаряла поне 10 пъти по телефона с техни представители, макар че при някои обаждания разговаряла е меко казано, защото прекъсвам разговора преди да ми загубят времето и да ми плещят стотина глупости в минута.

Последното обаждане беше от номер 02/4927423. Обажда се млада жена, която след поздрава започна да ми рецитира "Здравейте, аз съм Надя, обаждам се да ви поканя на лимитирана среща с подаръци в град ... (родния ми град, където не живея, но все още се водя там по постоянен адрес) този петък ...", след което аз й казах, че не се интересувам и затворих, докато тя продължаваше да говори. Знам, че е грубо към нея, нищо лично, но да не се е захващала с тази работа. Предишния път обаждането беше от телефон 02/4512535. Тогава подходиха по-заобиколно, питаха ме от този град ли сте (този път се отнасяше за града, където живея в момента), знаете ли го хотела, поканиха ме на кулинарно събития, на което ще се представят уреди за готвене и ще могат да се опитат приготвенияте ястия. Разтягат локуми и чак след това ми казват на коя дава и от колко часа ще се проведе и ме питат дали съм свободна, ако не съм сигурна, са готови да ми позвънят пак, за да потвърдя.

От интернет разбрах, че зад тези презентации стои фирма Welmax Lux (Велмакс Лукс). При обаждането не казват директно името на фирмата или я смутолевят, защото знаят, че ако се заинтересувате и попитате близки или потърсите информация ще излязат стотици мнения за тях. Преди са се наричали “Уоол Премиум” ЕООД, но може би заради многото подадени жалби са създали новата фирмичка. Сайтът им е недоизпипан, смесица от полски и бългаски, още там може да видите невероятните цени на невероятните им продукти. Намерих няколко платени статии, където известни лица и сайтове рекламират продуктите им, но пак си личи фалшивината. Опитват се по всякакъв начин да си повдигнат имиджа, но реалните отзиви на реални потребители им го срива обратно. Попаднах на оплаквания и от други фирми, ползващи същата схема за "набиране" на клиенти, добавям ги и тях Медико/Medico +, Медитерм мениджър ООД, Медико + 1, Медико + 2.

Каква им е схемата:

Както казах по-горе обаждат ви се по телефона, за да ви поканят на демонстрация с подаръци. Остава тайна от къде имат такава огромна база с телефонни номера + имена + града, от където сте или където живеете. Презентациите им обикновено са в хотелски зали (дори мерките заради covid не ги спират, твърдят, че се спазват всички изисквания). Представянията са на различни теми, защото предлагат различни, но винаги изумителни по думите им продукти - прахосмукачки, спално бельо, съдове за готвене, матраци. Общото е, че всичко е на космически цени. Уверяват ви, че ако доведете приятел, ще получите още по-голяма награда. Презентацията трае поне 2 часа, сигурно може и повече, ако има повече присъстващи, макар че се стараят да са максимум 15-20 човека, по-лесно им се задържа вниманието и така имаш усещането, че си от избраните. Предпочитат възрастни хора, защото тях по-лесно ги убеждават, лъжат, че даже и заплашват.

Разиграва се томбола, но само някои печелят невероятни отстъпки, за другите има от обещаните по телефона подаръци, които се оказват евтини боклучета. Майка ми е получила апарат за кръвно, който не работи и за нищо не става. До тук нищо лошо, освен високите цени, но никой не те кара да купуваш. Презентаторите ползват обаче наистина агресивен маркетинг и успяват да убедят хората получили страхотни отстъпки, че тези продукти наистина им трябват, според очевидци държат се като сектанти - настояват, убеждават, на моменти вкарват и груб и нагъл тон. Посетителите, решили се да купят представените им уникални неща, подписват договор за покупка на изплащане и разсрочено плащане, т.е. реално теглят кредит от фирма за бързи кредити. Работата е свършена, продали са ти ненужно скъпи стоки, после ти си изплащай кредита 1-2 години. Проблемът е, че ако се освестиш и решиш, че искаш да им върнеш закупеното, те стават неоткриваеми, още по-групи и неотстъпчиви. Намират всякакви извинение, за да не си вземат нещата обратно, таксуват те с 10 или 20% от сумата, която си платил, ако си отворил продукта, отказват да развалят договора, казват, че не можеш да направиш нищо, дори да се оплачеш в съответните институции и какви ли още не глупости.

Ако решите да отидете на такава презентация, се уверете, че разбирате какво ви предлагат и най-добре не купувайте нищо, защото със сигурност цените са надути до безбожност. Търсете информация в интернет още когато ви се обадят, за да знаете какво да очаквате. Срещу тях има оплаквания, звънят от различни телефони, точно защото знаят, че хората ще напишат негативни отзиви. За мен това е вид измама и е хубаво да се споделя информация, затова добавяйте телефони номера, от които са звънели на вас, а също и ако сте ходили лично на събитие на тази фирма ще е полезно да споделите впечатленията си.  Други номера, които са ползвали за позвънявания: 024512548, 024512592, 024512578, 029060776, 0882857499, 0882709688

Друга фирма с такова поведение пуска листовки в пощенските кутии. Те поне не досаждат по телефона, но това не ги прави по-безобидни. Обещават рекламно представяне на продукти за здраве с немско качество (има разлика с немски продукти!!!) + безплатни процедури масаж и нагревки, а също и комплимент - закуска?!?! Събитието е в хотелска зала и за всички присъстващи са предвидени подаръци, които още на снимките изглеждат със съмнително качество. Дори са уточнили на листовката, че снимките са илюстративни, т.е. реално какво ще получите може да е още по-разочароващо. Тези поне на едната листовка са посочили името си - Медико / Medico (за да ги потърсим по-лесно в интернет) и сайт, на който може да видите за какви продукти и цени става въпрос. И за тях отзивите не са ласкави - не виждате какво ви продават, докато не го разопаковате и тогава разочаровани се опитвате да го върнете, а те ви казват, че 20% от платената цена няма да ви върнат. Не си вдигат телефона, заплашват, груби са.

Говорила съм и преди за такива невероятни отстъпки - или нещата им не струват колкото казват или работят на невероятна загуба, но за благото на хората. Оперират от години по този начин и за съжаление все още има хора, които не са чували за тях или мислят, че са открили чудодейни продукти на невероятни цени, страхотна промоция само тук и сега и само за тях избраните. За да продължават да оперират тези фирми, значи продължават да им се връзват хората и да присъстват на презентациите им.

Нещо ново: Един от начините Welmax LUX да си намират телефони - фейсбук ми показа тяхна спонсорирана игра, в която задължително се изисква да въведеш освен телефон и град...., за да могат после целенасочено да те таргетират и да ти звънят с предложения за твоето населено място. Плащат си рекламата, хората се регистрират и забравят и после почва телефонния тормоз. Така че бъдете внимателни къде и какви данни оставяте.


Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

280 коментара:

  1. И от още един номер 024927421

    ОтговорИзтриване
  2. И как може да се отървеш от тях пратили сме им продуктите не ги искат казват че сме отворили прахосмукачката

    ОтговорИзтриване
  3. 0882857499 току що ми звънях от този номер и забелязах, че го има горе в статията. Новата схема е нов рехабилитационен център и безплатен масаж + подарък. БЛОК.

    ОтговорИзтриване
  4. Преди 1 седмица им попаднах и аз в схемата на въпросните Велмакс Лукс. След като се прибрах с продуктите им в къщи веднага стана ясно, че те не просто не отговарят на обещаното качество, а и не работят. В моя случай става дума за пречиствател за вода, който се оказа че не функционира както би трябвало. Другите “подаръци” не ги изпробвах много подробно, защото не ме интересуваха чак толкова, а и след като потърсих из интернет бързо попаднах на множество мнения описващи цялата схема и работата ми стана ясна.
    По телефона първо се опитаха да ме убедят да не им връщам всичко, а да си оставя някои от продуктите на малко по-ниска цена от тази, която трябваше да платя. След като им отказах жената ми каза “ами щом искате да ги върнете, добре- платете 10% неустойка, която е по договор и ни изпратете платежното на е-мейла. Ако не сме получили платежно, не може да си приемем стоката”. За връщане на пари изобщо не стана дума, работата беше само “дай ни още”.
    Обсъдих нещата с баща ми, който е адвокат и звъннах в Комисията за защита на потребителите. Всички казаха категорично не плащай неустойки, в договора може да са си написали каквото си искат, но по закон нямат право да ти искат неустойка за разопакована стока, особено в такива големи размери.
    Така че им изпратих продуктите с куриер и им написах е-мейл, в който вместо платежно прикачих разписката от куриерската фирма и им написах, че съм се консултирала с адвокат и с КЗП и съм наясно че точката от договора изискваща неустойка противоречи на закона. Също така по препоръка на КЗП съм направила множество снимки, доказващи че им връщам стоката без никакви следи от употреба и във вида, в който съм я получила. И че от КЗП са ми казали, в случай че откажат да си я приемат да пусна една жалба, за да могат да се намесят и те. На другия ден- пратката ми беше доставена без проблем! ХА, ОКАЗА СЕ ЧЕ И БЕЗ НЕУСТОЙКАТА МОЖЕЛО ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ!
    Най-важното е да не им се връзвате на глупостите и В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ДА НЕ ИМ ПРЕВЕЖДАТЕ ПАРИ ЗА НЕУСТОЙКА!
    Освен това си подадох в банката отказ от договора за кредит преди да са им превели парите. И им изпратих Приложение 6 за отказ от договор с препоръчано писмо с обратна разписка. Още тук би трябвало да са загрели, че нещата стават сериозни. Сега чакам само да потвърдят към банката, че са си получили нещата и да ми изчезне задължението. Но в крайна сметка имам разписка, че съм ги изпратила и обратна разписка, че те са ги приели, така че би трябвало да се оправим и без тях. А и в краен случай не съм се отказала още от идеята да ги съдя.
    Съветвам всеки, който е попаднал в схемата и е все още в 14 дневния срок да приложи подобна на моята схема. Проучете как стоят нещата законово и не им вярвайте, каквото и да ви говорят! По закон имате право да върнете продуктите и не могат да ви откажат само защото сте отворили 2 найлонови плика! Борете си и вие- НАЧИН ИМА!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И какво стана? Успяхте ли да си прекратите договора без да плащате неустойка?

      Изтриване
    2. Да добавя и моите номера, които ме тормозят от 1 година и особено последните 2 месеца:
      0884331982
      0884332538
      0884331985
      0884331836
      0884332754
      0884332409
      0884089813
      0882271545
      0887312183
      0883599138
      0882709688
      Има и няколко с 02 ..... Какво може да направим.... Ужасно е да звънят като луди!
      Лично аз блокирах всички номера, които срещнах и тук от вас.

      Изтриване
  5. 088 261 5998 добавям и този номер от който звънят

    ОтговорИзтриване
  6. 0882934103 и от този!

    ОтговорИзтриване
  7. Дайте ми номер на човека който е писал статията за медико искам да му задам няколко важни въпроса за мен ако разбира повече

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Статията съм я писала аз. Ако имате въпроси, пишете ми.

      Изтриване
  8. Звънят и от този номер 02 4927424.

    ОтговорИзтриване
  9. И този номер: 02 905 5152 уж била фирма Модерен дом, няма такава

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Този го потвърждавам от днес 02.11.2022

      Изтриване
  10. И този номер 029041500

    ОтговорИзтриване
  11. И от от номер +359884016083,както и СМС за покана :Уважаеми гост. Очакваме ви на нашето събитие, посветено на здравето 27.10 от 13:30, место : Restaurant Central, адрес: ул. „Димитър Константинов“ 11. Гореща телефонна линия - 35924371628. Очакваме Ви!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. +359884016083, 0884016083 (пиша го така, за да се намира в гугъл) На мен за втори път ми звънят от този номер. Предлагат ми безплатен масаж и подарък за град Сандански. След като многократно казвах, че не съм от Сандански, тя продължаваше да си рецитира каквото имаше. Попитах я откъде ми има номера, отговори ми, че е в списъка в компютъра и. Казах и да го махне, защото изобщо не се интересувам, нито съм от този град и приключихме разговора.

      Изтриване
  12. и на мен ми звънна номер +359 88 2934103

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Потвърждавам от днес ! Веднъж този +359 88 2934103 и веднъж този: 02/906 0767

      Изтриване
  13. +1 Обаждане от 0883599138
    Търся информация къде е правилно да се подават оплаквания за тези обаждания?

    ОтговорИзтриване
  14. Днес сутринта ми е звънял този номер -+359 2 906 0767 късмет че не съм вдигнала. Тукощо прочетох че са измамници

    ОтговорИзтриване
  15. 029060767 и 029055152 са ми звъняли на 15-ти ноември. Пиша номерата за да се индексират по-лесно в гугъл и повече хора да намират лесно информация, че това е измама. (+35929060767 и +35929055152)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря че ги сложи тук. Благодарение на този пост разбрах, че става въпрос за измамници и да не вдигам.

      Изтриване
  16. Ето още три телефонни номера, от които звънят:

    024927422 (+35924927422)
    024748758 (+35924748758)
    029060767 (+35929060767)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 024748758 това е препратен номер. Тоест от техния номер, набират 024748758 и тогава звънят на моя номер.

      Изтриване
    2. И на мен ми звънят от +35924927422. Не съм вдигал.

      Изтриване
    3. +35924927422 и на мен се обадиха и питаха къде живея

      Изтриване
  17. Току-що звънене от 029060767. Явно си продължават дейността! Благодаря, че споделихте информация, за да знам, че са измамници!

    ОтговорИзтриване
  18. Серия от непознати номера в рамките на три дни. Първият, който ми звъня го намерих тук и следващите изобщо не им вдигам. Пиша ги по двата начина на кодовете за да излизат при търсене, независимо как са написани:

    0882934103
    0883599138
    0882756287
    0882754596
    0882745411
    0882615787
    0882857499

    +359882934103
    +359883599138
    +359882756287
    +359882754596
    +359882745411
    +359882615787
    +359882857499

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 0882756287 Този номер ми звъня днес в 20ч вечерта,дали е от техните,телефонът го отбелязва за спам и не смея да звъня.

      Изтриване
  19. На 03 .12.2022г звъннаха от номер 0894630531 да ни поканят на презентация на домакински уреди в гр.Бургас в експозационен център Флора Бургас.

    ОтговорИзтриване
  20. Днес ми звъняха от тези 2 номера
    0882934103
    0884332404

    ОтговорИзтриване
  21. Един от тези номера ми звъня 0882615787. Измамници

    ОтговорИзтриване
  22. 0882615787 и 0882820407 това са номерата от които звънят и тормозят

    ОтговорИзтриване
  23. Здравейте. Мен също ме търсят по телефон хора от въпросните фирми. Не съм вдигал. Наистина е интересно откъде набират информация за жертвите си. Днес от този сайт разбрах какви престъпни схеми се развиват в нашата родина, в която институции и закони не работят. На 20 октомври 029060993; 16 ноември 029055152; 23 ноември 029060767; 7 декември 029060767; 16 декември 024748758; 22 декември 029060767

    ОтговорИзтриване
  24. Това не е измама. Доброволно сте отишли, примамени от безплатни подаръци. А дали ще купувате нещо, също е ваш избор.
    На мен също са ми звънели, но не съм ходил, нито купувал.

    ОтговорИзтриване
  25. На 16 декември 2022 г. ми звъняха от 02 906 0767 и след това на 19 декември от 02 492 7422. Изпечени мошеници, "Подаръкът" е процент намаление за някакви безбожно скъпи продукти. Накрая подариха по едни бъркалки в замяна на личните ни данни и отделени два часа време. Щом разберат, че някой не е настроен да купува, твърде нелюбезно му посочват вратата. Не се лъжете и не ходете на презентациите им!

    ОтговорИзтриване
  26. лапнишарани търсят лапнишарани

    ОтговорИзтриване
  27. 024748758 този ме търси днес

    ОтговорИзтриване
  28. На мен също ми звъняха от номер +35929060767 / 029060767.
    Любезно попитах въпросната дама от къде се е сдобила с телефонния ми номер.
    Вместо отговор получих нечленоразделни думи... След третото повторение виновник се оказва някакъв сайт whosnumber.bg или .com (не запомних), но както предполагате такъв сайт аз поне не намерих.

    ОтговорИзтриване
  29. Току що ми звъняха от +35929060767. Поредна измама с награди и най различни боклуци.

    ОтговорИзтриване
  30. Цяла поредица: 029041500 до 029041595

    ОтговорИзтриване
  31. Блаодаря на всички за споделянето! И аз получих обаждане от 024748758.

    ОтговорИзтриване
  32. Също и от телефон 02 474 8768

    ОтговорИзтриване
  33. и на мен днес ми звъннаха от +359882754596 за нов рехабилитационен център

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен тези ми звъняха днес и аз и се скарах на тази отсреща. Издекламира една тирада. Накрая я питам откъде ми има номера. Казва:"от компютъра". Питам я пак:"нямам достъп до такава информация". Питам я:" От коя от фирма сте?"Изфъфли нещо. "Къде Ви е офиса?"Извини се и затвори.

      Изтриване
    2. И на мен ми звъняха от 0884332754 +884332754 за рехабилитационен център в Бургас, аз съм от София. Като ѝ казах от къде съм и тя попита на колко километра се намира моето населено място Бургас?!? Телефонът ми бил автоматично генериран, глупости!

      Изтриване
  34. +359882946127 / 0882946127 , от този номер ми се обадиха днес, в 20:30 минути с покана за безплатен масаж в новооткриващ рехабилитационен център. Интересното е че всеки пък едно и също се говори, с един и същ глас и интонация. Все едно е автоматично съобщение...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Относно това как всеки път интонацията и тона на говорене са едни и същи - това е запис.
      Просто тази въпросната слуша и ако се наложи да говори - спира записа и се намесва лично.
      На мен вече три пъти в рамките на три месеца ми звънят за рехабилитационния център и то всеки път от различен номер.
      +359876337328
      +359884331836
      +35929041595

      Изтриване
  35. Аз вярвам че не говори човек! Изкуствен интелект е! Започнете да говорите и с малко закъснение спира и после ако е познат въпроса отговаря служебно. Ако му задето странен въпрос започва да повтаря служебни отговори!

    ОтговорИзтриване
  36. Допълвам, и а мен ми се обадиха от 0882754596 - рехабилитационен център за психично здраве гр. Варна. на запис и се интересуват за данни на притежателя на потърсения телефон

    ОтговорИзтриване
  37. Току що получих обаждане от номер +35924927422. Представят се също и като Велмакс Лукс. Във всички случаи са изманници и мошенници.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бях там с майка ми, но исках само да видя какви продукти предлагат.
      Майка ми "спечели" от томболата, и уж да ни дадат подарък, но веднага почнаха да ни карат да си купуваме боклуците им..
      След като им отказах, те ни изгониха, и дори ми се обидиха когато им предложих услугите си като видео монтажист. XD
      Смятам това тяхно държание за недопустимо, защото уж ни канят, пък ни гонят веднага след като им кажем че не им искаме боклуците...
      Във Варна се събират във военноморския клуб, така че полицията могат да ги намерят лесно, но тъй като са корумпирани глупаци, едва ли ще тръгнат да гонят мошениците.

      Изтриване
  38. нов телефон - току що 02/9055152

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. впрочем не е нов - намерих го по нагоре - извинявам се

      Изтриване
  39. Оххх ужас, майка ми днес им се е вързала и ми е купила подаръци за 6000 лв които ще изплаща 4 г :-( и лошото е че не мога да я откажа по никакъв начин и да я накарам да ги върне, не съм в БГ, но веднага усетих че е измама …. Похвали се ,че е била на презентация колко подаръка са и дали, а като я попитах защо не ми се обади да ме питаш дали имам нужда от тези неща, ми каза, че съм казали да си изключат телефоните …. На 71г е :-(((

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага да връща, имате 14 дневен срок. Говорете и с комисия за защита на потребителите, още имате шанс. 6к не са малко пари. Мен ми звъняха няколко пъти, но като ги питах от къде ми имат номера замлъкнаха и затвориха

      Изтриване
  40. Допълвам, и на мен току що ми се обадиха от 0882754596 - рехабилитационен център гр. Пловдив.

    ОтговорИзтриване
  41. +35929060767 отново е в играта

    ОтговорИзтриване
  42. +359 88 2745411

    Рехабилитационен център в Благоевград.

    ОтговорИзтриване
  43. Собственик на Велмакс Лукс е Давид Яскулски. За 2021 на оборот 8 258 000, имат печалба 862 000 лева. Сами си правете сметката какви пари правят тези измамници. Не им се връзвайте.

    ОтговорИзтриване
  44. Здравейте! Може би повечето от номерата вече ги има, но пиша и тези, които са звънели и на мен:
    0884232408
    0884331985
    029060767
    029041526
    029041529
    0884331824
    024748768
    024748758
    024927424

    ОтговорИзтриване
  45. Днес 3.2.2023 получих входящо обяждане от номер 024748758 , за щастие не вдигнах, а после попаднах на тази статия в интернет. Най-вероятно са стигнали до Добрич, или Варна и търсят кандидати за "намалени" стоки. Не се вързвайте на измами !

    ОтговорИзтриване
  46. Здравейте,от този номер също звънят 0882745411

    ОтговорИзтриване
  47. Здравейте, току що получих обаждане от 029060767 / +35929060767 / +359 2 906 0767, но за голямо кое учудване точно преди да вдигна затвориха, не ми отне много време за да вдигна, затова ми стана странно, и понеже очаквах обаждане от непознат номер (по принцип), реших че е това е обаждането, което очаквам, затова опитах да върна обаждане. Отговорът в слушалката беше "Абонат с такъв номер не съществува.".

    ОтговорИзтриване
  48. 0884331824 Се обаждат за пореден път. Звънят, някакви покани за някакви събития в Плевен... Просто забавно. Виждам горе са го споменали пак

    ОтговорИзтриване
  49. Питаш ги кои са, какви са молиш ги да ти забравят данните, Те продължават отговарят само:
    - Гергана
    Аз пък съм Драганчо

    ОтговорИзтриване
  50. Ако живеехме в нормална държава тези отдавна щяха да са в дранголника. Но тъй като не живеем, такива измамници могат да продължат да оперират в продължение на години и да измамят хиляди, а мобилните оператори да им продават личните ни данни безнаказано. Вече 5 пъти ми звънят за тоя рехабилитационен център. Ето номерата от които са ми звъняли:
    0882907122
    0882615998
    02 9041591

    ОтговорИзтриване
  51. Отново са в акция този път в района на Стара Загора звънят от 0882934103.
    Мобилните оператори предоставят данните. Ако погледнете договорите си в тях пише предоставяне на услуги от трети лица...

    ОтговорИзтриване
  52. От четвъртък- 09.02.23 г. получавам лавина от обаждания от поредица номера, различаващи се само по последните две цифри. Стори ми се доста съмнително, тъй като валят едно след друго, първите рано сутрин, последните около и след 20,00 ч., но телефонът ми има включен филтър за входящи обаждания, и поради тази причина не успяват да се свържат с мен, точно когато им скимне. Съответно направих няколко неуспешни опита да върна обажданията, които биваха автоматично прекъсвани от другата страна. След днешното съботно сутрешно изпълнение вече тотално ми преля, и реших да потърся сметка на този, който си позволява този тормоз, и дълбоко убедена, че съм обект на някаква измама, запретнах ръкави и се обадих първо на мобилния си оператор, който ме препрати към мобилния оператор на отсрещната страна, като и от двата избягаха от отговорност, и любезно ме изпратиха за зелен хайвер в полицията. И тамън се бях засилила към районното, пътьом взех, че минах през гуглето и попаднах на тази прекрасна информация тук, за която благодаря от сърце! И тъй като искам да материализирам благодарността си, ето и номерата, от които бях притеснявана и аз: 029041527, 029041523, 029041560, 029041522, 029041578, 029041569, 029041562, 029041556, сиреч от централа с номер 0290415__ с различни последни две цифри на отделните номера. Очевидно става въпрос за много нагла и зловредна схема, и бих се радвала, ако може някак си да направим нещо, за да може да бъде спряна. Дано поне малко съм била полезна. Бъдете здрави и внимателни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, също и мен последните седмици ме тормозят от 1514 и 1569

      Изтриване
    2. И на мен ми звънят точно от тези номера, буквално си е като тормоз. Хайде да подадем групова жалба?

      Изтриване
  53. На мен ми звъняха от 088 278 0576

    ОтговорИзтриване
  54. И на мен ми звъняха от тези два номера: 0883599138 и 0882780576. Не съм им вдигал, защото първо проверих тук. Адмирации за сайта.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 0882857499 Здравейте. Днес и на мен ми звъниха шибаняците от този номер. Сега са се превъплътили в нов рехабилитационен център и предлагат безплатен масаж и подаръци. А пък ако заведеш още няколко будали няма да има по-хубав от теб. Да го духат...

      Изтриване
  55. И ТЕЗИ:

    0884332514
    0884332538
    0884332259
    0882934103
    029041537

    ОтговорИзтриване
  56. +359882934103 и този преди малко

    ОтговорИзтриване
  57. +35929041510 и този. Звънят от всякакви номера, докато не отговориш на обаждането.

    ОтговорИзтриване
  58. За първи път ми звънят на мен. Сега намерих и статията. +359882931666 - Това е номера. Даже ми излезна иконка в смартфона, че това е спам :D

    ОтговорИзтриване
  59. Добавям два номера, от които ми звъняха:
    0884331906
    0884331824

    ОтговорИзтриване
  60. Днес на мен ми звъняха от телефон +359 2 906 0767 като върнеш обаждане и казва няма такъв номер, явно е някаква централа. Щяло да има презентация в Стара Загора на 22.02.2023 от 14 и от 18 часа в един хотел. Понеже знам какви боклуци са запазих 6 места и няма да отида изобщо.

    ОтговорИзтриване
  61. 02 474 8768 - преди минути, но точно вдигнах и се чуваше ехо от много хора и затвориха

    ОтговорИзтриване
  62. Звъняха ми пак от телефон 02 906 23 13 Велмакс вече се представят за международна компания Модерен Дом! Хора много внимавайте! Ще имат измамна презентация на 22.02.2023 в Парк Хотел Стара Загора зала Христо Талев. Дано повече хора го прочетат и да предпазят най-вече възрастните си роднини от тези измами!

    ОтговорИзтриване
  63. Вчера в 17:15 пропуснато обаждане от +359882756287 и при опит за връщане на обаждането то бива отказано след 3 секунди отброяване в разговора. Днес при вдигане на обаждане в 18:02 от +359884332375 вървеше подобен запис описан по-горе в коментарите за някакви масажи в Попово. Осъзнах, че е някаква схема и им затворих телефона. Пиша номерата и в този вариант, за да излизат при търсене.

    0882756287
    0884332375

    Интересно ми е откъде получават телефонните номера, за да звънят и притесняват хората, ако някой знае нещо, моля до сподели, защото според Европейската директива за защитата на лични данни този вид роботизиран маркетинг с директни обаждания няма легитимен интерес и могат да бъдат подведени под отговорност.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От служители в организации които имат бази данни. Пример Телекоми пощи сайтове за пазаруване нап държавни фирми и др. Свързват се с служител който работи в някоя такава голяма компания като счетоводител или интернет администратор и му предлагат някой лев да свали информацията на USB и после когато се прибере в къщи да им я изпрати. Затова в тъмната страна на интернет има големи сайтове откъдето можеш да си купиш бази данни на хора от почти всички големи държави с Имена телефон понякога адрес и паспортни данни

      Изтриване
  64. 0884331906 ми звъня днес. Като звъннах обратно, държеше свободно за 2 секунди и автоматично затвори.

    ОтговорИзтриване
  65. Здравейте и от мен. Нека да ви отговоря за телефонните номераи защо са всеки път различни и когато звъните не отговарят или не съществуват. Имат софтуер на техните си компютри в кол центъра (Xlite или подобен) който генерира произволен номер който да виждате като ви звъня т така че могат неограничено да си измислят номера от които звънят. Помнете че те не използват реални сим карти или земни линии. Това е много добре развита измама в големи държави по света а у нас явно също започва да прохожда
    Съвета ми е "Всичко което изглежда или звучи по хубаво отколкото ви се струва не е на хубаво" и се пазете. Когато ви звънят кажете че ще уведомите полицията и разговора се записва!

    ОтговорИзтриване
  66. Аз съм сигурен, че жената, която говори не е реален човек, а някакъв бот при това доста успешен. Успява да отговори на прости въпроси.

    ОтговорИзтриване
  67. Здравейте звъняха от 2 различни номера но ми излизат че са спам сигурно измамници пак са 0882829831 и 0882857499

    ОтговорИзтриване
  68. Преди малко ми звъняха от този номер без да се представят: 0884332404

    Говореха за новооткрития им рехабилитацонен център в гр. Асеновград и как щели да имат предстоящо събитие на 8-ми март където съм щял да получа безплатен подарък. Не ги изчаках да се искажат преди да им блокирам номера. Мърши!

    ОтговорИзтриване
  69. от 0884331985 ми звъннаха преди малко, а аз чакам обаждане и вдигнах, не ми харесаха явно гласа и затвориха, хехе

    ОтговорИзтриване
  70. +35924748758 ми звъня, не съм вдигал но виждам че е пуснат същия номер от друг човек в коментарите.

    ОтговорИзтриване
  71. На мен ми звънят вече за четвърти път за последните няколко месеца, последните два пъти са от номер 0882780576 (+359882780576). Офертата е за рехабилитационен център в Монтана. Цялата им тирада е на запис, като заговориш се включва на живо девойка. Изобщо не слушат какво им говориш, миналия път им бях казала да не ми звънят повече, няма никакъв ефект. На майка ми и бяха звъняли за нещо в Сандански. Ти им обесняваш че нямаш нищо общо с тоя град, те си продължават...

    ОтговорИзтриване
  72. На мен ми звъни 0883599138 - не му вдигнах

    ОтговорИзтриване
  73. +359882946127 Рехабилитационен център Шабла…

    ОтговорИзтриване
  74. +359884332409 добавям и този номер

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на мен от 2 дни.зв този номер но моя телефон го ползвам само за доставка от еконт и спееди така че предполагам от там изтичат данните на хората

      Изтриване
  75. 0882907122. Предлага масаж и други щуротии. Откривали център в града ми, а в същото време казва, че е случаен номер, набран от компютъра.
    Аз се държах грубо, но това не ѝ попречи да си пее песента.

    ОтговорИзтриване
  76. Този номер също е от тях 02 906 2313 . Откъде изтичат данни не знам, но е супер досадно.

    ОтговорИзтриване
  77. +359884332259
    +359884332538
    +359882830407
    Още няколко...

    ОтговорИзтриване
  78. Пробваха се от тази номера 0882709688, 0882853323, но голяма грешка. Попаднаха на неправилният човек....

    ОтговорИзтриване
  79. 029041526

    Обажда се чатбот. Всичко е на запис, като кажете нещо спира записа и след 2-3 секунди почва нова записана реплика. Прекъснете го няколко пъти и ще видите как репликите почват да се повтарят.

    ОтговорИзтриване
  80. ЕЕеЕЕЕЕеЕЕей, това рехабилитационо, масажно студио / център го откриват всеги ден бре... от година насам хахахах :D От +359882946127 пак звънят ( женски глас ) и пак с равна интонация неспира да дрънка и зарибява с безплатни масажи, часовници следящи здравословното състояние и показатели, на тялото, и прочие, и прочие... за град Пловдив в случая :) :D

    ОтговорИзтриване
  81. +359882946127 за 7ми път за последните 2 месеца... крайно нагли

    ОтговорИзтриване
  82. От няколко дни ми звънят от 0884332408. Добре че ми излиза като спам

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От същия номер ми звъниха днес, но телефонът изписва ''възможен спам'' !Не вдигнах и тук открих същия номер! Не мина номера ...

      Изтриване

  83. Имам си GSM за телефон. Моят син ми даде втората си SIM карта да имам интернет на смартфона, и съм я ползвал само няколко пъти да говоря с него, когато съм си забравял GSM-а. С никой друг не съм говорил от нея и никой не и знае №, само мобилният оператор. И от № 0884331985 имам пропуснато обаждане, от къде са ми намерили номера???

    ОтговорИзтриване
  84. +359883599138 Рехабилитационен център Варна

    ОтговорИзтриване
  85. Здравейте и от мен добре, че има такъв форум ето от днес моето обаждане от номер 02/9062313

    ОтговорИзтриване
  86. +359882946127
    +359882907122 Този също мисля че е в схемата...но не вдигнах и не знам със сигурност...някой да потвърди

    ОтговорИзтриване
  87. 0884016083
    0882935928 от тези номера ми звънят днес, не вдигам

    ОтговорИзтриване
  88. Звънят и от 0884331891 и 0884332259

    ОтговорИзтриване
  89. Добавям и 02/9041551. Не съм вдигал, но малко по-нагоре има мнение за централата им - 90415.. Той ми се обади през деня, преди малко 0883599138 ме пробва. И двата влязоха в блок листата директно. На въпроса как ви имат номерата - живеем в държава, в която изтече регистъра на НАП и хакерът все още продава достъп до базата данни. Та срещу скромна сума можете да видите абсолютно всичко за даден човек.

    ОтговорИзтриване
  90. Вчера с моя приятелка бяхме на такава презентация. Не разбирам как може да има такива хора, които им се вързаха на приказките и сключиха договор. Аз имам хранителен магазин хората половин час си избират какво сирене до два лева да си купят, а за прахосмукачка, която струва хиляди веднага подписват договор. Според мен и подхватите на фирмата мошеник бяха доста травиални не разбирам защо още има българи, които се лъжат. Дори си личеше, че имаха и поставени лица, сред клиентите. Извикаха ме уж за анкета да ме провокират и аз да си купя въпросаната стока, дойде ми в повече. Станахме с моята приятелка и си тръгнахме преди да е свършила презентацията, както направиха и няколко други хора. После проверих въпросната фирма и попаднах на Вашата статия.

    ОтговорИзтриване
  91. Ето телефона от визитката, която ми дадоха 0893572099

    ОтговорИзтриване
  92. Срамота е такъв велик спортист като Йордан Йовчев да рекламира такива безумни стоки и да използват някаква фондация за изоставени деца.

    ОтговорИзтриване
  93. 359882946127 снощо бот-ът "Гергана Иванова" отново се обади :)

    ОтговорИзтриване
  94. До всички! Не говорите с човек а с (AI) Това не са хора е емулации (компютри ) триниирани да водят елементарен диалог! За това говорят бързо и не дават да ги прекъсваш ! Това може да се обади на цяла България едновременно и да си каже рекламата. Когато го прекъсните се забавя докато обработи въпроса, ако е стандартен отговаря ако не почва да отговаря странно. Опитайте сами! Аз лично вярвам че няма да спрът докато всички не подадем жалби до КЗС https://kzp.bg -те да се размърдат и да намерят кой стои зад тези телефонни номера ! Всеки път като ми звъннат пускам жалба !

    ОтговорИзтриване
  95. Преди малко са ми звъняли от 0882754596, но не съм чула телефона и добре че сте го публикували тук , за да знам кой е звънял, защото опитах да върна обаждане - затварят.

    ОтговорИзтриване
  96. На мен днес същите ми звъняха от тези номера:
    0882745411
    0889224702

    ОтговорИзтриване
  97. Утре 29.03.2023 имат презентация в Стара Загора! Пазете се!

    ОтговорИзтриване
  98. Добавям и 02 906 0958, момичето каза, че взимали номерата от сайта whois… защо родните ни градове са споменати не знам, а днес три пъти ми звъняха от различни номера.

    ОтговорИзтриване
  99. Здравейте, току-що ми звъняха от 0884 332 404, но не успях да вдигна, понеже миех съдовете а и затвориха доста бързо. Обикновено вдигам на непознати номера - все си мисля, че може да е нещо важно, но този път реших да проверя номера в интернет и ето ме тук...

    Благодаря на автора за статията, ще добавя и други номера, ако опитат да зънят пак.

    ОтговорИзтриване
  100. Здравейте, Някой оплакал ли се е в полицията? Мен също ме притесняват с обажданията си и то доста пъти. Решила съм да пиша оплакване, но се съмнявам, че ще има резултат...

    ОтговорИзтриване
  101. На мен от два дена ми звънят тези номера : 02 4748758, 02 4927422, 02 4748768 и 02 9060767

    ОтговорИзтриване
  102. Здравейте, днес имах 3 обаждания от 3 различни номера които ми ги засича като Спам и така попаднах на тази публикация, добавям номера тук - 0882548283 , 0882615787 , 0882857499
    +359882548283 , +359882615787 , +359882857499

    ОтговорИзтриване
  103. Здравейте от 2 дни звънят от 3 различни номера които наистина ги отчита като спам и то в 20ч вечерта.Ето и кои са те:
    -0882830282
    -0882709688
    -0882745411

    ОтговорИзтриване
  104. Вижте какво казва ChatGPT:
    Ако фирмите, които звънят на граждани и ги канят на събития, наистина имат достъп до националните регистри на гражданите и използват тази информация, без да имат законова основа за това, то това може да бъде нарушение на закона за защита на личните данни.

    Ако смятате, че вашите лични данни са били неразрешено използвани от такива фирми, можете да подадете сигнал до Комисията за защита на личните данни в България, която е органът, отговорен за защитата на личните данни на гражданите. Комисията има правомощията да извършва проверки и да санкционира нарушителите, ако се установи, че са били нарушени законовите разпоредби.

    Също така, ако ви звънят на телефона и ви канят на събития без вашето съгласие или смятате, че това е нежелано и натрапчиво поведение, можете да се обърнете към Националната комисия за защита на потребителите, която е отговорна за регулирането на търговската дейност в България и за защитата на правата на потребителите.

    ОтговорИзтриване
  105. Преди малко пореден измамен РАЗГОВОР с 0882946127 за безплатно събитие с масажи.

    ОтговорИзтриване
  106. Нямат край обажданията им. Генерират нови и нови номера. Постоянно блокирам тези, от които ми звънят, но след ден-два вече са генерирали нови и спамът им просто няма край.

    ОтговорИзтриване
  107. Добавям още един номер от който звънят - 029041505 (+35929041505)

    ОтговорИзтриване
  108. И на мен звъняха от един от тези номера. Не вдигнах. Потърсих в интернет. Стигнах до съдебни дела срещу Велмакс Лукс. Ето линковете: https://dela.bg/Acts/2757098f-2bfb-4c95-8add-498232be977c

    ...ОСЪЖДА „ТИ БИ АЙ БАНК“ ЕАД с ЕИК 131134023 със седалище и адрес на управление: гр. София, район „Лозенец“, ул. „Димитър Хаджикоцев“ № 52-54, да заплати на В.А.Т. с ЕГН ********** *** сумата от 701,60 лв., ...

    ...Собственик на Велмакс Лукс е Давид Яскулски. За 2021 на оборот 8 258 000, имат печалба 862 000 лева. Сами си правете сметката какви пари правят тези...

    https://bairak.bg/2023/03/26/%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%81-%D1%85%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%B8-%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%82%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5/ - Измамници пробутват с хитри врътки тенджери за 5 бона на наивни пенсионери

    ОтговорИзтриване
  109. на мен са ми звъннали днес в 20:30 от този номер 0882935928

    ОтговорИзтриване
  110. Ето и още два номера:
    0882 866 274
    0882 756 287

    ОтговорИзтриване
  111. Ето още два
    0882829582
    0882621594

    ОтговорИзтриване
  112. бот-ът "Гергана Иванова" отново се обади за новооткрит рехабилитационен център в Добрич. От 6 месеца, всеки месец го откриват този център. Измамници.
    0882830282
    029041523
    Благодаря на автора на статията.

    ОтговорИзтриване
  113. +359882615787 Аман от тях, който и физически човек да стои зад този тормоз... Да му се взриви телефона на ухото му.. мръсна паплач

    ОтговорИзтриване
  114. 0884332259
    Още един.
    Нямат край тия обаждания...

    ОтговорИзтриване
  115. Всеки път блокирам номерата и всеки път се обаждат от нов номер. Бота Гергана Иванова днес 7 пъти повтори първото си изречение след като я прекъсвах с думата "отначало". :D

    ОтговорИзтриване
  116. Днес в 20:03 от този номер 0884331836

    ОтговорИзтриване
  117. Днес от +359 88 254 8283

    ОтговорИзтриване
  118. Oт две години ме тормозят по телефона ужасно е.От днес: +359 29041593

    ОтговорИзтриване
  119. И на мен няколко пъти в последните месеци ми звънят от такива номера. Последният от вчера е +359 88 433 1985, който видях малко по-нагоре в друг пост. Добре, че оператора изписва "Възможен спам" и не вдигам. НО.... Мошенниците не спират и не им се поддавайте. Преди някоко години тъщата бяха я зарибили с някакви "лековити" и "вълшебни" завивки придружени с много "безплатни" подаръци и тя подписала договор. Както по горе е написал друг участник те отказват да върнат парите и да развалят договора, но по съвет на адвокат, след като няколко пъти отказваха да прекратят договора ги заплаших, че ще подам жалба до прокуратурата и Комисията за защита на потребителите омекнаха веднага и възстановиха сумата. Така че това е решението и не се отказвайте - имате права и те много добре го знаят, но ако мине, мине....

    ОтговорИзтриване
  120. Още номера :

    +359882830407
    +359884332435
    +359882754596
    +35929041513
    +35929041556
    +35929041560
    +359884636814
    +359883599138
    +359884332408
    +35929041500
    +359882929439

    ОтговорИзтриване
  121. +35929041519 - бот Гергана Иванова

    ОтговорИзтриване
  122. Имах пропуснато от +359 88 2745411. Не съм звънял обратно, защото бях убеден, че са измами.

    ОтговорИзтриване
  123. Тая "Гергана" няма спирка. От обяви вадят номерата и за кой град са, се ориентират. 0882829831. ...и накрая, за да те запишат, ти искат данни. Иначе те залъгват с конферентна зала, на която адреса ще ти кажат в деня преди презентацията.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. бот е, ако прекъснеш и попиташ коя конферентна зала, къде, започва от "конферентна зала в град София". колкото пъти зададеш същия въпрос - същия отговор. докато стигне до данните за резервация.

      Изтриване
  124. Още номера:
    +35929041504
    +35929041580
    +35929060958
    +35929041566

    ОтговорИзтриване
  125. Здравейте от днес имам обаждане от номер 02/906 2313 два пъти и един път от вчера. Не вдигнах и тук открих същия номер!

    ОтговорИзтриване
  126. Здравейте изтормозени хорица! И мен не ме оставят намира тея нещастници, тука няколко месеца се чудя кой ме търси, аз все не вдигам, само веднъж се излъгах и беше точно както сте го описали - предварително записан разговор. Казах, че не се интересувам и затворих, обаче са нагли бе, не спират да звънят. Добре, че намерих тази статия та се занимавах тук до сега да блокирам всички номера, които сте публикували, направо телефона ми прегря. НЕ ИМ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТЕЯ ИЗМАМНИЦИ, ЧЕ ТОВА ЧАКАТ, СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КАТО ВИ ПОТЪРСЯТ ИМ ТЕГЛЕТЕ ЕДНА ПСУВНЯ ПО НАШЕНСКИ И ДА СЕ ДУМКАТ.

    ОтговорИзтриване
  127. Благодаря за полезната информация. Ето още няколко номера:
    0884331836
    0884332755
    0884331891
    0884332515
    0884332514
    0884331891
    0884332408

    ОтговорИзтриване
  128. Предполагам, че някои номера са написани по горе, но аз ще добавя тези, които тормозят мен за т.н. рехабилитационен център.
    0882853323
    0884331836
    0884332416
    0882780576
    029041577

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 0884332416 и аз получих обаждане от тях.Благодаря ,че сте споделили номера .Адмирации и за статията.

      Изтриване
  129. Бот е 100%, първия път когато вдигнах, не бях сигурен, че е измама и обикновенно изслушвам тези реклами и любезно отказвам, защото и хората, които работят в кол центрове са хора. Разбрах, че говоря с бот, след като ми предлагаха масаж от Сливен, където съм роден, но отдавна не живея. Казвам, че съм от София, и ме питат дали това е на 15 мин път от адреса им в Сливен. Тогава затворих, от тогова всеки месец, ми звъни някои нов телефон.
    П.С. Поне съм спокоен, че ми нямат информацията от личната карта, защото и по ЛК не съм в Сливен от години, най- вероятно взимат телефоните от, някои сайт.

    ОтговорИзтриване
  130. Звъняха ми от два номера 0884016083 и 0882029316 с покана за презентация на масажни столове в хотел Даунтаун в София.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодарим за споделянето! И ние тия дни получаваме обаждания от тел 0884016083. Мълчат и затварят. Днес телефонът е спрян.

      Изтриване
  131. +359 2 903 4112 този ми е нов ...досадник

    ОтговорИзтриване
  132. Здравейте! И на мен ми се обади “Гергана Иванова” преди малко, от +359882615787 / 0882615787. Не знам дали е бот или не честно казано, понеже вдигнах лют скандал - записвам раговора и видеото отива при КЗП и мацката показа емоция, леко ядосано ми пожела хубав ден :D

    ОтговорИзтриване
  133. явно няма резултат от вашите оплаквания... пиклива държава, и това е.

    ОтговорИзтриване
  134. 0882754596 Този звъня и на мен в Неделя след обед, не вдигам на непознати обаче!!!

    ОтговорИзтриване
  135. Здравейте,
    и на мен ми звънят от няколко дена все от различни номера. Периода на звънене е от 8ч сутринта до 20ч. вечерта включително и събота и неделя. предлагам да се опитаме да разберем от къде са изтекли личните ни данни.Всеки да каже каква услуга изискваща телефонния му номер е ползвал на скоро. При мен преди няколко дни ми се наложи да ползвам куриерска услуга там дадох телефонния си номер след това започна и звъненето.

    ОтговорИзтриване
  136. Здравейте! На мен ми звъни номера +359 88 4016083, когато връщам обаждане въобще не набира. Като вдигнах 5 секунди нямах отговор и ми затвориха.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Същото и при мен днес! 3 пъти ми звъняха, вдигам, точно 4 секунди и се затваря. Само се чудя да не ме таксуват, знам ли какви телефони са. Сега ще ги блокирам.

      Изтриване
  137. 0882 692332
    0882820407
    0882857499

    Звъняха ми в рамките на 1 ден. Благодаря за предупрежденията!

    ОтговорИзтриване
  138. И мен бота Гергана Иванова ме кани на откриването от няколко месеца:

    0882710685
    0882907122
    0882935928
    0882931666
    0883599138
    0882830408
    029041594
    029041520

    Почти никъде не съм си дал телофона, но съм убеден, че не е случайност и набират телефони само на възрастни хора, явно имат някакъв каталог.



    ОтговорИзтриване
  139. Само да допълня не съм пускал обяви в интернет от моя телефон и в гугъл не излиза нищо ако въведа моя номер.

    ОтговорИзтриване
  140. Нека всеки, който поства телефона, който го притеснява да споделя и от къде според него може да му имат номера. Примерно поръчка на храна за вкъщи, куриерски услуги, сайтове за продажби или др.

    ОтговорИзтриване
  141. И ние също сме от потърпевшите с пет продукта на втория ден върнахме стоката по надлежния ред до 14 дни право на отказ от договора. # По описания ред: - Първо отивате с лична карта и телефон в някой офис на TBI и казвате, че сте измамени и искате да анулират договора. На телефона ще изпратят код и само ще стопират договора за кредит – ще чакат от Валмакс да и им се обадят, че са получили уредите обратно. - Отивате в Комисията за защита на потребителя или им се обаждате дават насоки и помагат– вижте какво ще Ви посъветват, на нас казаха, че ако откажат да приемат уредите, тогава може да пуснем жалба. - Обадете се на фирмата на 0893/572099 и им казвате, че разваляте сделката и ще върнете уредите по куриер, заедно с приложената бланка за отказ. Попълнете я, подпис и дата и я изпращате заедно с уредите. СНИМАТЕ СИ Я ЗА СЕБЕ СИ И сканирана я пращате на мейла на фирмата, пишете, че ако не приемат уредите, ще се обърнете към адвокат и към КЗП. Ще се опитват да се обаждат не вдигате телефони на непознати. - Не се хващайте за 10% неустойка за върнати уреди – от КЗП казаха, че нямат право по закон. Ако сте отворили ползвали стоките ги почиствате опаковате запечатвате в оригиналните кашони и отивате в някой куриер, Еконт много ми помогнаха, тъй като са идвали и други измамени, обяснявате им всичко ще снимат всички кашони, застраховайте пратката желателно е всичко. - Пратката да е до както пише на договора им – Пловдив, ул.Кукленско шосе 47, ет.3, 0893/572099, трябва да посочите преглед преди получаване – така е посочено в договора им. После остава да чакате, следете товарителницата, Еконт пратиха СМС, че пратката е получена от тях. - Накрая отивате в офис на TBI и питате дали от Велмакс са се обадили, че са получили уредите и дали договора е анулиран. Ако всичко е наред трябва на другия ден да им се обадят. Успех

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само имайте в предвид, че връщането е за сметка на изпращача със застраховката ни излезе 54лв за 5 пакета

      Изтриване
  142. Благодаря Ви, хора! И на мен се опитаха да се обадят от +359882931666. Добре, че не ме намериха. Блокирал съм номера.

    ОтговорИзтриване
  143. Добавям 0882745411 и 029041505

    ОтговорИзтриване
  144. Добавям и тези. Буквално преди минути ми звъня този номер
    +35929041546
    Сутринта ми звъна този
    +35929041570
    Вчера този
    +35929041509
    Преди време и тези
    +35929041531
    +35929041526

    ОтговорИзтриване
  145. Нови номера от 10 май 2023 г. Звъняха ми три пъти в рамките на два дена.
    02 904 1514
    02 904 1540
    02 904 1532

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Всички номера започващи с 02 904 15.., след това последните две цифри от 00 до 99 можете да блокирате спокойно.

      Изтриване
  146. Нов номер от днес 0882931666, +359882931666

    ОтговорИзтриване
  147. 029041577
    02 904 1577 - спам, същите боклуци

    ОтговорИзтриване
  148. Днес ме търсиха от този номер 029034139. Нов номер, различен от предишните пъти. Дали сте от Асеновград или региона. Продукти за вашето здраве.

    ОтговорИзтриване
  149. Обадете се на велмакс лукс и им кажете да ви махнат. Твърдят че външна агенция ги прави тези обаждания. Като попитат какво е съдържанието твърдят че е друга фирма подобна на тяхната. Дайте да направим едно колективно дело, омръзна ми от тези идиоти

    ОтговорИзтриване
  150. Да включим към списъка още номера, които ме тормозят от 12.май 2023г.
    0882 692 332
    0882 615 998
    0882 757 876

    +359 88 269 2332
    +359 88 261 5998
    +359 88 275 7876

    ОтговорИзтриване
  151. Здравейте, вчера ми се обадиха за първи път с предложение за безпланти масажи и подаръци. Днес получих смс с предложение за презентация и беплатен масаж. По- късно ми звънна Гергана Иванова, да ме попита дали съм получила съобщението. Затворих телефона като ѝ обясних, че нямам интерес. Това са номерата от които ми досаждаха на мен : 029034173 0884016083

    ОтговорИзтриване
  152. Преди малко ми се обади този номер +359882756287 за откриване на рехабилитационен център в София. От първите изречения разбрах, че не е човек на среща и затворих. Потърсих в гугъл и попаднах тук. Презентацията беше за София, а аз живея в Русе.

    ОтговорИзтриване
  153. Здравейте,
    и ние сме потърпевши на доста от гореспоменатите номера. Ние имаме една карта, която използваме много рядко. Прави ни впечатление, че винаги когато сме звъня ли от тази карта след няколко часа задължително имаме обаждания от непознат номер. Според мен се подслушват и самите сим карти.

    ОтговорИзтриване
  154. Преди малко ми се обадиха за пореден път от 0882615787, отново за рехабилитационен център в не разбрах къде. Звънят даже и в 7:30 сутринта. Разбрах, че фирмата зад тези обаждания е КОНКОРД СЕЙЛ ЕООД

    ОтговорИзтриване