Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

През студените месеци сигурно ползвам повече неутрализиращи миризмата продукти, макар че след днешните температурни рекорди едва ли може да ...

Био дезодорант рол-он с алое и ванилия Logona



През студените месеци сигурно ползвам повече неутрализиращи миризмата продукти, макар че след днешните температурни рекорди едва ли може да се говори още за студ и зима. Но е факт, че потенето не намалява, а разликата между градусите навън и тези в офиса или вкъщи са чувствителни и тялото ни отделя пот. Реших да разнообразя малко използването на кристалния дезодорант с един рол-он на Logona, който имам от незнайно къде и е време да вкарам в употреба. За съжаление обаче не съм доволна от него и сега ще обясня защо.

Да започна първо с добрите новини. Съставките му са 100% натурални, предназначен е за чувствителна кожа и мога да потвърдя, че изобщо не дразни и не причинява никакъв дискомфорт. Съдържа био алкохол, който би трябвало да убива бактериите, причиняващи лошата миризма и разни екстракти, които да защитават кожата. Ухае на ванилия, може би малко прекалено остро, което се усеща известно време след поставянето му.



Ноооо... при мен не действа. Според описанието му не би трябвало да спира потенето, а само да не позволява на лошата миризма да избива. Да, не спира потенето и не, не неутрализира миризмата, ама никак. За да съм съвсем точна сигурно има един или два пъти, в които съм го ползвала и достатъчно дълго време ухаех неутрално. Но при положение, че го ползвам всеки ден и всички останали пъти се проваля, не мисля, че това може да се брой за успех. Предполагам, че и дрехите, които нося (предимно плетени блузи) влияят върху действието му, но пък не мога всеки ден да съм с една и съща, само защото при нея е показал по-добър резултат.



Друго, което не ми допадна е, че е доста мокър. След нанасяне трябва да изчакам поне 5 минути, за да поизсъхне малко и да не остане по дрехите ми. Петна поне не оставя. Ако го нося в чантата ми и го отворя, често се случва да протече в капачката. Когато го премахвам под душа, усещам сякаш имам крем под мишниците, т.е. все още си е на място, просто не работи както очаквам от него. Въпреки желанието ми да харесам този рол-он заради добрия състав, след като не ми върши работа, не виждам смисъл да го притежавам.



Количество 50 мл, цена около 19 лв. състав: Bода, алкохол*, глицерин, сок от алое*, триетилов цитрат, цетилов алкохол, цетеарилов алкохол, цетеарилов глюкозид, лаурил лактат, ксантанова гума, екстракт от хмел, екстракт от цвят на лайка*, извлек от кокосово масло, РСА етилов кокоил аргинат, млечна киселина, етерични масла. (* Сертифицирани био съставки )

0 коментара: