Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Сладко и солено ми е любима комбинация и въпреки, че идеята за морска сол смесена със шоколад не беше много приемлива за вкуса ми, се надява...

Fleur de Sel Noir - Тъмен шоколад с морска сол


Сладко и солено ми е любима комбинация и въпреки, че идеята за морска сол смесена със шоколад не беше много приемлива за вкуса ми, се надявах от това да излезе нещо достатъчно добро за хапване и хвалене. Оказа се наистина добре премерена комбинация, в която морската сол е едва 0,5%, но затова пък чудесно се съчетава с тъмния шоколад.





Днешното изкушение е от собствената марка на Carrefour, купено е от Франция, но предполагам, че и у нас може да го има. Видях, че Lindt имат същия шоколад, но и на него не съм попадала по магазините. Сякаш родните разпространители се боят, че нестандартните вкусове няма да се купуват и затова предпочитат изобщо да не ги предлагат, което е доста грешна стратегия.

Fleur de Sel Noir е в непретенциозна черно синя опаковка с няколко късчета морска сол до парчето шоколад. Вътре нищо изненадващо, на пръв поглед обикновен натурален шоколад. Наличието на нещо по-различно си личи най-вече по гърба на шоколада, където има малки неравности, но нищо фрапиращо. Дори като разчупя парчето няма как да видя има ли солени късчета вътре или не, усещат се чак като почне да се топи в устата.



Аромата е стандартен какаов, според състава има добавена и ванилия, но тя не се усеща. В началото като го отхапя усещам само шоколада, след което солта постепенно се появява, ако го оставите да се разтопи на езика, а не го дъвчете, смества се с него и интересно, че накрая нейния вкус става още по-интензивен и заглъхва последно. Не бих казала, че доминира, а чудесно се смесва с шоколада и така да се каже разрежда сладостта му. В някои парченца е по-силен соления вкус, зависи колко сол е попаднала в него.


Послевкуса е леко горчив, тъй като морската сол окончателно се е стопила и вече няма следа от нея. Добра комбинация се е получила по мое мнение, бих пробвала и морска сол с млечен шоколад, който е по-сладък и има нужда точно от нещо такова, за да не горчи от сладост.

0 коментара: