Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Не мога да се сетя за по-подходящо време за шоколад от слънчева неделна следобед. Извадихме хамака, птичките пеят, дърветата цъфтят и ухаят ...

11 Maxi-barres chocolat au lait extra-fin

Не мога да се сетя за по-подходящо време за шоколад от слънчева неделна следобед. Извадихме хамака, птичките пеят, дърветата цъфтят и ухаят приятно, а децата беснят на воля. А аз се възползвам максимално от почивката си с шоколадова книга и няколко малки шоколадчета.


Така и не разбрах каква точно марка са тези десертчета, най-вероятно са собствена марка на Carrefour, защото могат да се намерят само там. Моите пристигнаха от Франция и затова почти нищо не разбирам от написаното на опаковката. Тя е голяма, бяла, съдържа 11 малки, отделно опаковани шоколадчета с общо тегло 200 грама.


Кутията си има капаче в горната част и барчетата се изсипват едно по едно. В съдържанието им има допълнително мляко, което е съсредоточено в сърцевината им. Приличат доста на Kinder шоколадчетата, като вкус не мога да ги сравня, тъй като отдавна не съм яла от последните, защото децата ми ги измъкват.



Maxi-barres могат да се разделят на две половинки, чупят се лесно и за мое съжаление не ухаят кой знае колко на шоколад, аромата им е съвсем слабо доловим, въпреки добавената ванилия. Другото, което ме разочарова е допълнителният млечен пълнеж. Цветът му е жълтеникав с бяло, което според мен е сухото мляко, недобре разтворило се при приготвяне на шоколада.



Вкусът определям като сладък, комбинация от шоколад и мляко без нищо друго. Децата ги харесват най-вече заради формата им, аз си хапнах 2 заради блога, но не ме развълнуваха никак. Не блестят с нищо, не предлагат нищо ново, необичайно, уникално и т.н. заслужаващо си да ги потърсите специално и да ги опитате.Обикновен шоколадов десерт, подходящ за всеки ден, особено за почивен. Надявам се следващата публикация да е за шоколад, който е по-вълнуващ и изненадващ, имам нужда от малко разнообразие и ще се постарая да си издиря такъв.

0 коментара: