Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Слончето на Côte d'Or пак е тук и днешното изкушение с неговия облик е млечен шоколад с карамелизирани солени бадеми. От няколко месеца...

Côte d'Or Chocolat au Lait Amandes Caramelisees et Pointe de Sel

Слончето на Côte d'Or пак е тук и днешното изкушение с неговия облик е млечен шоколад с карамелизирани солени бадеми. От няколко месеца желанието ми за сладко рязко намаля, ако искате да прочетете повече защо, ето линк. Посягам към шоколад много рядко, а да изям цял е цяло чудо. Така имам за по-дълго време и си лапвам по някое парченце в края на натоварен ден или сутрин за събуждане. Нормалните хора се будят с кафе, аз си осигурявам енергия с 1-2 парченца шоколад.





Солено-млечната версия на белгийското изкушение ми прави компания вечер с хубава книга, а такива има в изобилие. Както и различни шоколади за опитване. Комбинацията сладко-солено при мен винаги е вървежна, а добавени бадеми я направиха още по-добра за мен. 180 грама шоколад се помества в красива синьо-червена опаковка, явно са любими цветове на марката. Този път логото е на Cocoa Life, програма в подкрепа на производителите на какао.


В станиола ме очакват неправилни, доста дебелички 12 парченца маркирани със слончето на Côte d'Or, а в задната им част надничат бадемите. Мирише нежно на шоколад и нищо повече. Няма начин да отчупите перфектно парче, затова не се опитвайте. А най-добре ползвайте зъби вместо ръце, защото от топлината на последните шоколадът се разтапя. Солените карамелизирани бадеми са доста нагъсто и трите компонента се смесват във вкусен водопад изливащ се в гърлото ми. Сладкото почти винаги успява да победи соленото освен когато оставям шоколада бавно да се разтопи и тогава парченцето бадем е безащитно за лакомата ми уста. Но и в този случай млечния шоколад ти достава удоволствие с приятни си вкус и текстура. Послевкусът е приятен, което може би се дължи на солта, защото при повечето масови шоколади е киселеещ, което разваля приятното изживяване.



Чудесен замисъл, чудесно и вкусно изпълнение, хареса ми много, обичам и шоколад и сол и бадеми, карамел не толкова, но той се тушира от другите съставки. Côte d'Or печели за втори път одобрението ми, ще очаквам нови изненади от тях.

0 коментара: