Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

На шоколадите с марципан им върви да пиша за тях в дъждовни дни. Предишния такъв, за който ви споделих, беше Marabou Premium Filled Marzipan...

Cote d'Or Fusion Pate D'amande Noir


На шоколадите с марципан им върви да пиша за тях в дъждовни дни. Предишния такъв, за който ви споделих, беше Marabou Premium Filled Marzipan и единствената разлика сега е, че дъждът навън е топъл. Ако не ви е страх от намокряне, може даже да се разходите под дъжда похапвайки шоколад и да се радвате на момента. Аз се намокрих вече няколко пъти и си припомних колко хубав може да бъде летния дъжд. Също като парче шоколад с бадемова паста "донесено ми" от слончето на Cote d'Or.




Само различните цветове на опаковката ми помагат да различа това какаово изкушение от другото на Marabou и в това няма нищо чудно, тъй като и двете марки са реално собственост на Mondelez International. Произвеждат се в различни държави, което предполага различни суровини.

Опаковката на днешния ми изкусител е ярка, привличаща, пламтяща. Успява да ме заинтригува да проверя какво съдържа, шоколадовото парче на нея изглежда сочно и толкова реално, все едно всеки момент ще скочи в устата ми. Грамажът е 150 гр, количеството марципан е 74% и е обвито в тъмен шоколад. Както споменах и при другарчето му, реално не трябва да причисляваме Cote d'Or Fusion Pate D'amande Noir към шоколадите, а по-скоро към десертите с присъствие на шоколад в тях.



Твърда картонена подложка го подкрепя да не се размекне от сладост, но въпреки това щом го хвана с ръце и започва да се топи, освен това се разчупва много лесно. Ароматът му е какаов, а когато го разполовя се промъква и мирисът на бадеми. Тъй като наличието им не е много - около 24%, а останалото е захар и други съставки, като цяло марципановият десерт е доста сладък, въпреки покритието от тъмен шоколад. Но съм готова да му го простя, защото е също толкова вкусен. Според мен няма разлика във вкуса на Marabou Premium Filled Marzipan и Cote d'Or Fusion Pate D'amande Noir.



Слушам дъжда, чета завладяваща книга и отхапвам малки парченца и докато се усетя големият шоколад е почти изяден. Времето може да не допада на всички, но на мен ми дава идеалната обстановка да се насладя на сладката бяла сърцевина от бадемова паста, съблечена от шоколадовото си покритие, която драска нежно езика ми преди да се разтопи. Задължително опитайте подобно изкушение с марципан, ама истински. Аз вече си набелязах още две такива - Roobar имат марципаново барче и Vivani предлагат шоколад с марципан и амарето :)

0 коментара: