Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Mного лесно, приготвя се бързо, не са необходими много продукти или някаква специална съставка. Освен това е адски вкусно и както казах в ...

Убийствено шоколадово брауни с маршмелоу

Mного лесно, приготвя се бързо, не са необходими много продукти или някаква специална съставка. Освен това е адски вкусно и както казах в заглавието убийствено шоколадово. При приготвянето на брауни почти не може да сбъркате, вътрешността му така или иначе остава леко лепкава, важно е да получи коричка и е готово. А и дори да го извадите малко по-рано, винаги може да се яде с лъжицата нали?

Продукти:

100 грама масло
200 грама тъмен шоколад
4 яйца
250 грама захар
100 грама брашно
1 ч.л. бакпулвер
30 грама какао

За пълнеж: бял шоколад, лешници, бонбони маршмелоу, всякакви други ядки, които се комбинират добре с шоколад :)

Приготвяне:

Маслото и тъмният шоколад се разтапят на водна баня. Оставят се да се охладят и през това време яйцата се разбиват със захарта.

Изстиналата шоколадова смес се добавя към яйчената. Брашното се смесва с бакпулвера и какаото и се изсипва към останалите продукти.

Дори само тези продукти са достатъчни за вкусен резултат, но за още по-шоколадово и вкусно брауни, аз добавям нарязан на парченца бял шоколад и бонбони маршмелоу.

Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25-30 минути. Показател, че е готово е напуканата коричка. За да се консумира по-лесно, е препоръчително да ползвате хартия за печене на дъното на тавичката и да нарежете вече готовото брауни като е изстинало. По-желание може да се поръси с какао.

Да ви е сладко!

0 коментара: