Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Хумата присъства в процедурите ми за разкрасяване под формата на маски, които си приготвям и в някои от козметичните ми продукти, но така и ...

L'oreal Extraordinary Clay Mask Pre-Shampoo Treatment

Хумата присъства в процедурите ми за разкрасяване под формата на маски, които си приготвям и в някои от козметичните ми продукти, но така и не успя да си проправи път до косата ми. Причината - като знам колко трудно я свалям от лицето си, представям си каква борба ще е да я измия от косата си. Но видът на тази маска те предизвиква да я пробваш, изглежда лесна и приятна за ползване. Да видим дали е така.

Косата ми расте на воля от няколко години, почти е стигнала до кръста. Този растеж натоварва по-видимо краищата, затова най-вече тях глезя с маски и по-рядко балсами. Скоро ви споделих за една от най-любимите ми - Afrodita и подготвям мнение за още една. На частта по-близо до главата обаче позабравям да обръщам внимание, освен ако не ми създаде проблеми. Така се стигна до срещата ни с маската с глина на L'oreal. Започнах да я ползвам през зимата, когато от шапки, качулки и често оправяне на косата, тя ми отвърна с бързо омазняващи се корени.

L'oreal Extraordinary Clay Mask Pre-Shampoo Treatment е процедура преди измиване на косата. То си личи от името й, но на български са го упоменали с голям етикет, да не би някой да се обърка и да я нанесе след шампоана. Мисля, че малко са объркали превода, изписват я като маска с клей, обаче клеят за мен е пчелен продукт, а не глина. Може и аз да съм в грешка, пишете ми, ако под клей се разбира и глина/каолин, да се поправя. Количеството на маската е 15 ml, купих я за около 11 лв. Имайте предвид, че не е запечатана със защитно фолио или нещо друго предпазващо и трябва да се използва в рамките на 12 месеца. Кутийката й обаче се затваря добре и не й позволява да изсъхва и да се разтича.

Опаковката отвън са я докарали същия цвят като маската, а може и маската да са правили да пасва на опаковката. Млечно-ментово-зелено, нещо такова. Ароматът е доста силен, все едно са изтървали колбата с парфюм вътре. При отваряне на кутийката е супер концентриран и ти отпушва носа за секунди. Като му свикна, ми харесва, определям го като свеж и зелен, комбинация от глина, маслиново масло и евкалипт. Според съпруга ми обаче мирише на настъпана вонещица (обикновена миризливка, зелена като маската :) Миризмата се усеща като се нанесе на косата, след измиване има остатъчен аромат, но той изветрява бързо.

Глинената маска се ползва върху суха коса. До сега само домашни маски съм нанасяла преди къпане и с тях седя дълго време, разбирайте час-два-три, затова и прибягвам към такива предимно в почивните дни, когато разполагам с време. За разлика от тях маската на L'oreal има нужда само от 5 минути, може и по-малко, ако косата ви не е толкова мазна, за да упражни действието си. Мислех, че е възможно да пресуши скалпа в опит да намали омазняването му, особено ако се държи повече време, но аз нанасям малко количество и до сега не съм усетила негативно влияние. Превантивно пробвайте първо с по-малко количество, за да видите как ще ви се отрази, преди да мажете обилно.

Консистенцията й, както казах, е изкушаваща. Изглежда като лъскав и гъст сметанов крем, в който ти се иска да заровиш цялата си ръка или поне да си изсипеш маската на главата. Тръгнеш ли да я ползваш обаче, действителността се оказва малко по-различна. Нанасяне на маска в корените не е лесна работа. Достатъчно гъста е, за да се маже хубаво, но и косата ми е гъста (не се оплаквам) и трудно намазвам равномерно и навсякъде. Пробвах да е разресвам с гребен, да я размазвам първо по ръцете си и после ги прокарвам през косата, но все ми се струваше недостатъчно. В последно време ползвам друг метод. Връзвам се на опашка, което приглажда косата ми и така мога спокойно да мажа отгоре, без да се оплета в косми. Маската не е много икономична, ако искам да покрия целия си скалп, имам чувството, че цялата опаковка няма да ми стигне. Със сигурност не успявам да я нанеса толкова добре, колкото ми се иска и може би трябва за пълноценно действие.

В началото може да усетите леко охлаждане на кожата на главата. За 5 минути зелената субстанция успява да се втвърди, веднага придава обем ;), мога да си правя нестандартни прически. Свалянето й е по-лесно от нанасянето, косата мазнее докато я мия, но след шампоана маската пада напълно.

След като си изсуша гривата на пръв поглед няма разлика дали съм ползвала маската или не. Не забелязва и УАУ обем. По описание осигурява 72 часа чисти корени, но това не доведе до промяна в режима ми на миене на косата, една идея по-чиста изглежда косата благодарение на маската, но нищо фрапиращо и невероятно. Ползвам само маската от серията, има още шампоан и балсам, може с тях резултата да е по-дълготраен, някой ако има опит с цялата серия, моля да сподели.

0 коментара: