Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

До сега не бях ползвала специални продукти за след слънце. Мажа се с каквото имам под ръка, но пък и гледам да не докарам кожата си до таков...

Био лосион за след слънце с блестящ ефект (After sun shimmer losion Lavera)

До сега не бях ползвала специални продукти за след слънце. Мажа се с каквото имам под ръка, но пък и гледам да не докарам кожата си до такова състояние, че да има нужда от спешна помощ. Тези седмици имах възможност да пробвам продукт, чиято цел е да се погрижи за кожата след като е била изложена на слънце, дори и защитена.


От фирма Таота бяха така любезни този месец да ми предоставят био лосион за след слънце на фирма Лавера, за който да изкажа лично мнение. Продукт идеален за сезона и както се оказва много полезен и необходим. Лосионът съдържа алое вера, което се грижи да омекоти и хидратира "опечената" кожа. В съставът му има още и био масло от бадем, което служи за подхранване на кожата.

Мисля, че лосионът може да се ползва и всеки ден, не само след слънце, а за глезене на тялото. Поне аз така го ползвах и без това е със срок на годност до юли 2013, а не се знае ще видя ли морето тази година и дали ще мога мързеливо да се излежавам на слънце. Затова го тествах в обикновена, всекидневна среда, разбирайте след разходки и работа в градината :)



Ето и моите впечатленията: консистенцията му е лека, нежна, кремообразна. На цвят е нещо като млечно розово-жълт, ако има такъв цвят. Има блестящи частички, които са вследствие на натуралните минерали използвани в него. 50% от тях обаче остават по ръката ми след като размажа лосиона и тя изглежда като бронзирана. И по тялото си личат, но сякаш не толкова много. Попива лесно и бързо, без много втриване. Не е лепкав или мазен, но се усеща, че го има, най-вече заради освежаващият ефект, който се усеща.

След използването му кожата ми е мека и изчезва чувството за опънатост, което се появява след излагане на слънце.

Вижда се как блещука

Миризмата е също приятна, на мен ми напомня по миризма на био крема с бадем на същата фирма. Ароматът е също толкова сладък, без да е силен или натрапчив. Продуктът е веган и има NaTrue сертификат, а също и 100% минерално съдържание. От информацията изпратена ми от Таота прочетох, че това е най-добрият вариант при слънцезащитните продукти, тъй като минералните пигменти създават физичен щит върху повърхността на кожата, който блокира UV лъчите и директно ги отразява.


Мога да кажа, че лосиона много ми харесва и с удоволствие го ползвам. Както казах подходящ е според мен и за всекидневна употреба, защото подхранва и хидратира кожата. Нямах възможност да го пробвам след продължително или прекомерно изпичане, за да изкажа мнение дали помага при зачервена кожа. Не съм сигурна дали блестящият ефект ще допадне на всеки, но не знам дали може да се избегне. Цената е 19.80 лв за 150 ml, което е добра оферта предвид качеството и действието му.



Да не забравяме, че каквито и продукти да ползваме за слънцезащита и след това, най-добрият вариант си остава внимателното излагане на слънце, в определени часове и за кратко време. А също и носенето на шапки, слънчеви очила, широки дрехи и т.н. А хидратирането вътрешно и външно е абсолютно задължително.

1 коментар: