Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Засрамвам се от колко време не съм писала, но бавно и славно може и да се върна към по-редовните постове. Нямам много нова козметика, избягв...

Празни опаковки - май 2015


Засрамвам се от колко време не съм писала, но бавно и славно може и да се върна към по-редовните постове. Нямам много нова козметика, избягвам да купувам излишни неща, имам все още запаси и събрах няколко използвани опаковки, за които ще ви разкажа в този пост.


Почвам с продуктите от банята - два душ гела, балсам за коса и интимен гел.

Душ геловете са на една и съща марка - Le Petit Olivier, с различни аромати са. Взех и двата, защото миришеха много изкушаващо, единият е праскова и кайсия, а другият жасмин и касис, той повече ми хареса като аромат. Продуктите са без парабени, осветители и феноксиетанол. Това не прави състава им идеално чист, но на мен ми харесаха въпреки това. Към кремовете за лице и тяло съм по-стриктна, но с измиващите продукти си позволявам прегрешения. Измиват добре, миришат изключително приятно, не изсушават кожата, водят се хидратиращи, жалко само, че аромата не се задържа по-дълго време. Количеството е 250 ml на цена от около 5 лв., имат и други разновидности и мисля, че ще се изкуша с още нещо.


След не особено сполучливия ми опит с друг интимен гел на марката, реших да пробвам още един път, след като неразположението ми отмина. Този е с екстракт от лайка, алое, невен и вода от краставица. Не го ползвам при всяко измиване, въпреки че е хидратиращ, може би и затова нямам забележки към него. За разлика от другия мирише много по-приятно и нямам проблеми след използването му. Състава е ясно, че не е био или еко, въпреки екстрактите и леко заблуждаващата опаковка. 350 ml струват 4,50 лв., стига за доста време.

Балсамът на I+M Naturkosmetik незнайно защо го бях забутала сред другите продукти и не го използвах заедно с шампоана, а трябваше. Не, че самостоятелно не върши работа, много ми хареса, но пък свърши за отрицателно време. Божествен е на аромат и като консистенция, помага за по-лесно разресване и не дразни скалпа, ако имате чувствителен такъв. Съставът е 100% натурален, фирмата си има и сертификат, изобщо е много добро попадение. Само цената от 20 лв. за 150 ml ме спира да си взема пак, защото както казах и свършва доста бързо.



Минавам към продуктите за устни - за балсама на L'Occitane съм писала вече, успях да го изцедя до края и заминава в кошчето. Двете червила са ми много любими, макар и доста различни едно от друго. Напук на всякакви предупреждения за срокове на годност и разни такива, ги ползвам от няколко години, защото не обичам да изхвърлям продукт, който може да ми свърши работа, при положение, че не е развален, а и като не ги ползвам ежедневно, не могат и да свършат бързо. Розово блестящото е на Maybelline Forever Metallics - Rose Metal, номер 80, а другото е номер 33 на Clinique - Plush Nude. То е по-наситено като цвят и сякаш по-кремообразно и меко при нанасяне, трайността му също е по-добра, но понякога ми действа изсушаващо на устните, та се налага да го ползвам с някакъв балсам отдолу.


Останалите продукти са: поредната тубичка на унгвента на Enzborn, така и не си взех по-голяма опаковка, защото тази ми е идеална за носене навсякъде; масления лакочистител на Lilly, който честно казано не ме впечатли с нищо и не разбрах защо толкова се възхвалява, дори в момента ползвам някакъв със слънчогледов екстракт на друга марка, който повече ми харесва от този; и поредната, но не последната маска на Montagne Jeunesse - този път е Ягодово суфле, гледам да не се повтарям и да пробвам колкото се може повече. Липсва прекалено силния аромат както при някои от дружките й, приятен ягодов е, на свят е млечно розова, но не чак толкова колкото на снимката с малки частици, които обаче не са достатъчни да ексфолират. Затова и не бих казала, че маската е чак почистваща, но определено е освежаваща и при мен действа и хидратиращо.

И като заключение да ви светна за една инициатива. Планирах пластмасовите опаковки от използваната козметика да отидат в кошчето, когато видях, че в нашия град ще се проведе тази година за първи път „Книги за смет”, т.е. срещу един килограм пластмаса получаваш книжка, което ми се струва добро приложение за празните опаковки и смятам да ги насоча натам и да има някаква полза и от тях. Btw шишарките са от нашето борче, събирам ги за разпалки за зимата, което си е малко странно на фона на топлото време, но мога да ви кажа, че горят страхотно :)

0 коментара: