Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Ред е на още една лесна рецепта с много вкусен резултат. Факт е, че такива рецепти преобладават в ежедневието ми и от там в блога, защото...

Печено пиле върху сол + зеленчуци


Ред е на още една лесна рецепта с много вкусен резултат. Факт е, че такива рецепти преобладават в ежедневието ми и от там в блога, защото след работа не ми остава много време за готвена, а през почивните дни ме очакват и други занимания (чистене, пране, подреждане) както и по приятните разходки и четене на книги, за да прекарвам много време пред печката. Затова предпочитам рецепти, които не са сложни, не изискват някакви специални продукти и като количество ще стигнат за петчленното ни семейство.

За тази рецепта са ви необходими:

1 цяло пиле
около половин пакет (половин кг) сол
зеленчуци по избор, може и без тях, аз слагам лук, картофи и моркови, срязани наполовина
малко червен пипер
масло около 125 грама



Приготвянето е елементарно:

На дъното на тавичка се изсипва равномерно солта. Върху нея се поставя разкраченото пиле без да се мие. Много е важно да не се мокри, защото така ще полепне много сол по него и после не е приятно за ядене. Зеленчуците също трябва да са добре подсушени преди да се поставят върху солта по същата причина. Могат да се сложат и малко по-късно, защото са готови по-бързо от месото. Пилето се намазва хубаво с масло и червен пипер. Пече се на около 250 градуса до готовност. Аз го вадя поне 2 пъти преди това, за да го намажа пак с масло, което не позволява на кожичката да изсъхне. Препоръчвам след като е готово да се махне от солта, за да не попива повече от нея, то вече е поело достатъчно.



И... това е! Приятен апетит!

0 коментара: