Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

От пролетта насам все не мога да се споразумея с ноктите си да му служат вярно. Всичко започна с едно доста жестоко порязване на палеца на л...

Заздравител за нокти Micro Cell 2000


От пролетта насам все не мога да се споразумея с ноктите си да му служат вярно. Всичко започна с едно доста жестоко порязване на палеца на лявата ръка, при което успях да засегна и нокътя. За наказание той се заинати и доста време отказваше да расте и да настигне другите. За да са съпричастни с него, ги държах къси и не ги лакирах, но липсата на лак не им попречи да се лющят и чупят когато им скимне. След това имахме работа в градина и покрай скубането на трева (не обичам да ползвам ръкавици) положението с маникюра ми не се подобри.Повратният момент настъпи когато след 3 години вкъщи тръгнах пак на работа и исках да изглеждам добре, а добре поддържания маникюр е важен за това. Бях чела добри отзиви за заздравителя на Micro Cell и реших да си го взема. Цената му обаче не е малка (26,20 лв. за 12 ml) и не ми се отделяха толкова пари за нещо, което не знам как ще ми действа. В продавалника обаче си намерих две мострички - на заздравителя и на топ лак на марката за общо 9 лв. (и двете са по 4,5 ml) и реших първо да пробвам с тях.

Според упътването заздравителят трябва да се ползва по следната схема - първият ден се нанася на един слой, на втория ден се нанася още един слой, на третия ден се изтрива и пак се започва от начало. Аз този метод го пробвах около седмица след което излязох от графика и го оставих по-дълго време на ноктите си. А след това започнах да го ползвам и като база под друг лак или пък си стоях само с него, той е безцветен, с гланцов ефект и е подходящ за това. Определено мога да кажа, че Micro Cell Nail Repair повлия добре на ноктите ми и им позволи да израснат достатъчно, без да се нацепват и чупят. Може и да си въобразявам, но според мен помага и на лака ми да се задържи по-дълго. Нанасям го на един слой, изсъхва доста бързо и се сваля лесно с обикновен лакочистител.Заздравителят обаче не е магическа пръчка, която прави ноктите ми нечупливи, както си мислех аз. Ноктите си оставя гъвкави, което е предпоставка да се счупят, ако не се пазят. Така успях да си обърна единия нокът като слагах бутилката с минерална вода в колата. Не предпазват и от остър нож и макар че този път пръста ми не пострада, но нокътя го отнесе макар и малко. Все още имам останало количество от мострата и продължавам да я ползвам, защото съм доволна как изглежда маникюра ми. Не знам дали след като спра да се лакирам с него, ноктите ми ще се задържат в това състояние, но ако се наложи пак ще си го взема.Недостатък: съставът и най-вече наличието на 2% формалдехид. От Micro Cell предупреждават, че е добре да се предпазят кутикулите като се нанесе крем или олио преди използването на заздравителя. При мен обаче това омазнява прекалено нокътната плочка и лаковете ми не се задържат повече от 2 дена. Затова мажа ръцете си след като изсъхне Nail Repair и за месеците през които го ползвам не съм имала никакви проблеми с кутикулите. Честно казано по-негативно на ръцете и ноктите ми се отразява варовитата вода при нас и препаратите за съдове, които ползвам отколкото заздравителя и съдържанието му, но това е при мен, при други може да е различно.

2 коментара:

  1. Здравейте, бих искала да попитам, от къде мога да си купя и аз мостричка?

    ОтговорИзтриване
  2. Здравейте, аз случайно ги намерих в продавалника. Не знам дали в онлайн магазините могат да се намерят такива по-малки разфасовки, но потърсете в сайтовете за обяви, може някой да продава.

    ОтговорИзтриване