Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Дойде ред да разкажа за масажното олио на Weleda с арника, което получих преди време за проба заедно с душ гел също с арника, а защо е вълше...

Вълшебното олио Weleda Arnika Massage oil


Дойде ред да разкажа за масажното олио на Weleda с арника, което получих преди време за проба заедно с душ гел също с арника, а защо е вълшебно, обяснявам след около 2-3 абзаца :) За мое съжаление не съм пробвала другите масла на марката, но и те са много хвалени и аз няма да направя изключение. Според описанието на двата продукта, които имам, те са предназначени за активно спортуващи хора, като помагат за избягване на мускулната треска и действат релаксиращо и освежаващо.

Аз лично не бих се определила като активно спортуваща. Голяма част от деня ми минава седнала пред компютъра, затова се старая през останалото време да се движа колкото мога, което се изразява в разходки, работа в градината (или пренасяне на дърва) и каране на колело. И заради заседяването тези дейности, колкото и да са обикновени натоварват мускулите ми и точно тогава е времето за продукта на Weleda. Но не само и тъкмо това го прави ценно за мен.

Ще дам няколко примера за какво аз използвам масажното чудо с арника и макар, че рискувам публикацията да стане дълга, поне ще бъде ясно на читателите какво е действието му.



През лятото ходихме семейно да изкачваме едно възвишение и да си направим пикник на върха му. При слизането надолу обаче едното ми коляно прещрака и имах чувството, че не мога повече да си движа крака. Слязох някакси до долу и след като се прибрахме вкъщи веднага започнах да го разтривам с олиото на Weleda. Разбира се не ми мина веднага и няколко дена след това особено като слизах по стълбите усещах болка. Но след всяко прилагане на олиото тя намаляваше и след това изчезва. Това коляно ме тормозеше от доста време и съм го мазала с какво ли не. Положението временно се подобряваше, но после като го натоваря и пак ме заболява. Почти съм убедена, че какъвто и да е бил проблема масажа с маслото от арника го е излекувал. Факт е, че от както го третирах с него не ме е заболявало макар всеки ден да се качвам и слизам по стъпала.

Другата случка е от по-скоро. При смяната на сезоните успях да лепна някакъв вирус, който ме повали доста бързо и един понеделник се събудих със запушен нос, тежаща глава и болки по цялото тяло. След като цял ден се наливах с чай и пазих леглото, вечерта помолих мъжа ми да ме разтрие с олиото на Weleda. То много ми помогна да се посъвзема и на другия ден поне можех да ставам и да движа врата си, който беше ужасно схванат, а болката в мускулите ми беше изчезнала. Децата, които не се спират и постоянно им е топло, което води до събличане и изстиване, също биват разтривани с него. Използвам го и при натъртвания и синини за по-бързото им оздравяване.



Както и другите продукти на марката и това олио го ползваме цялото семейство и е част от нещата, които са винаги с нас на път. Абсолютно задължителен и ефикасен продукт, подходящ както казах не само за активно спортуващи.

И малко за външния му вид - много готино тъмнозелено стъклено шишенце като от ретро аптечка. Има гумен предпазител под капачката, но въпреки него гърлото на шишето успява да се омаже с олио, затова за по-сигурно го нося с картонената му опаковка. На цвят е леко жълто-оранжево, с тревист мирис, леко остър за моя вкус, но се търпи. Много икономично и въпреки, че го ползваме редовно още имаме повече от половиш шише, а за съжаление трайността му е само 6 месеца след отваряне. Мазно е и няма как иначе, но попива сравнително бързо, все пак изчаквам преди да облека дреха върху намазаното място.

Прекрасен състав: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil, Fragrance (Parfum)*, Arnica Montana Flower Extract, Betula Alba Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Geraniol*, Coumarin*.



Препоръчвам с две ръце, два крака, колене, гръб, май само на главата си не съм го пробвала, но още не е късно и за това :)

* Продуктът ми е предоставен за проба, мнението е лично мое след като съм го изпробвала върху себе си и семейството си.

0 коментара: