Не се връзвайте на това! Печелите награда от Bakker, обаче…

Прибирайки се от работа в пощата ме очакваше писмо от непозната за мен фирма, с която не съм контактувала преди, но която въпреки това имаше данните ми. Шарен плик с “любимите” ми надписи “Отворете сега!”, “Ексклузивна оферта” и т.н., т.е. почва да вони още преди да съм го отворила. Такива нежелани оферти с безплатни неща са ми ясни, но понеже има хора, които ще се вържат на тази невероятна печалба, реших да напиша една публикация и да разясня за какво става въпрос.

Честно казано скоро не бях получавала подобно писмо, преди от Рийдърс Дайджест се опитваха да ми пробутат разни книги и детски раници, но след това спряха. Схемата на Bakker (Градина Баккер) е същата, уж печелиш нещо, но после си го плащаш двойно и тройно, че и кредитори те гонят след това.

Да видим какво предлагат тези. На корицата на каталога примамливо проблясва марка за гаранция и изтривайки полето разбираш колко цветни луковици печелиш към дървената кашпа с метален обков плюс къщичка за птици. Невероятна оферта и интересно, че всички печелят максималния брой луковици – 70. Какво съвпадение!!! Този прекрасен подарък ще е ваш 100% безплатно само ако поръчате незабавно и изтичате незабавно в пощата, за да не ви изпревари някой друг.

Ако се позабавите малко, но все пак поръчате в рамките на 14 дни за вас има още един подарък – не е ясно какъв, но той също е безплатен и много вълнуващ. Едвам пиша вече от вълнение, но съм длъжна да довърша публикацията.

Къде е уловката тогава след като на пръв поглед всичко е толкова безплатно и красиво? Изненадата е разбира се в дребния шрифт, който ви уведомява, че за да получите този подарък ако минималната стойност на поръчката ви е 25 лв. То цените на предлаганите от тях продукти са такива, че ако решите да поръчате нещо, то със сигурност ще е повече от тази сума. Към нея добавяме 9,95 лв. разходи за доставка и опаковка. Фирма Баккер сигурно използва най-скъпите куриерски услуги в България, за да постигне тази цена. А само срещу 2,19 лв. получавате и застраховка на поръчката си. Даже ви предлагат и лопатка за луковици, незнайно защо 6 броя, който общо струват 95 лв. и тази сума е записана към поръчката ви и не е ясно дали няма да ви я начислят дори да не отбележите, че ги искате. До тук общо 132,14 лв!!!

Това, което мен ме интересува го пише с наистина най-дребния шрифт, затова ще го цитирам тук: “Данните, които събираме съдържат информацията, която Вие предоставяте (чрез попълване на форми за поръчка или чрез кореспонденция с нас, която включва Вашите имена, пощенски адрес, електронен адрес и телефонен номер, както и финансова информация); информация, която събираме автоматично, при посещение в нашия сайт; и информация, която получаваме от други източници (бизнес партньори, кредитни институции или рекламни мрежи). Данните Ви ще бъдат използвани за приемане, обработване и изпълнение на Вашата поръчка, както и за управление на взаимодействието с Вас, включително получаването на търговски съобщение от Баккер, членове на нашата група или внимателно подбрани трети страни, определени от Баккер, компании за събиране на просрочени вземания, мерки против злоупотреба, в пълна съвместимост и в съответните законови изисквания.”

Това обяснено на по-прост език означава – вие ни давате доброволно данните си и ние правим с тях каквото искаме, спамим ви, даваме ги на други да ви притесняват с подобни оферти или най-лошото както правеха Рийдърс Дайджест да ви пращат писма, че им дължите пари, ще ви съдят или сте поръчали нещо, което вие не сте и трябва да го платите, защото иначе става лошо. Само да разбера аз от къде са ми взели адреса…

Моят съвет е НЕ ПРАЩАЙТЕ И ПЛАЩАЙТЕ НИЩО на тези хора! Изхвърлете каталога, както ще направя аз! Нямате нужда нито от кашпата им, нито от скъпите им продукти, не се подмамвайте от красивите им картинки! Ако се изкушите, ще се забъркате в такава каша, че ще се чудите после как да се спасите. Споделете и с приятели, за да предпазите и тях, а ако имате опит с тази фирма, ще се радвам да споделите в коментарите.