Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Интересни на външен вид бонбони, но на вкус се оказаха малко разочароващи. Според информацията, която намерих оригинални бонбони “Моцарт-куг...

Бонбони Mozartkugeln


Интересни на външен вид бонбони, но на вкус се оказаха малко разочароващи. Според информацията, която намерих оригинални бонбони “Моцарт-кугел” или известни още като "Топките на Моцарт" могат да се опитат само в Залцбург, където се изработват ръчно. Моите са ми донесени от Виена, но не мога да кажа дали са оригинални или не, тъй като за първи път опитвам такива. В България също могат да се намерят по магазините като на места съм ги виждала на доста висока цена, може би има защо.





Моят подарък е пакетче с девет топки, обвити със златист станиол. Самата опаковка също е в златно и вишнево червено, стараейки се да изглежда максимално луксозна и стилна. Вариациите на опаковки и брой бонбони са доста в зависимост от случая и човека, за когото ги купувате. Както казах всяка бонбона е опакована индивидуално, а на станиола се мъдри снимка на Моцарт, което не е кой знае колко изкушаващо и не предизвиква желание да ги опиташ, но отново намеква за специалността на продукта.



Вътре бонбоните са по-интересни, заради няколкото пласта, от които са съставени. Първо изядох една цяла, което не беше много лесно, за да усетя вкусовете заедно, а следващата хапвах пласт по пласт. Най-много ми допадна вътрешния, които би трябвало да е марципан. Някъде четох, че има и шам фъстък вътре, но моите не са от този вид. След това следва пласт млечен шоколад, нуга и накрая тъмен шоколад. Вкусни са, не горчат от сладост, но не са и нещо специално или неопитвано преди. В смисъл точно такава комбинация не съм опитвала, но не ми се стори толкова изкусителна, че да мечтая с нетърпение за следващия бонбон.



Заради формата си се захапват трудно и в първия момент опитваш повече тъмен шоколад. За разлика от бонбоните на Lindt, които се топят в устата и са мекички, тези са твърди и се чупят на парченца. Така и не разбрах на какво дължат славата си на луксозни и вкусни бонбони, но аз не съм впечатлена от тях. Между другото произвеждат се от Mondelez, фирмата, която ни е позната покрай шоколадите Milka, които също не са пример за качествен и вкусен шоколад, така че разочарованието ми е предвидимо.

Ако сте опитвали бонбони Моцарт, моля споделете харесват ли ви, дали има други вкусове и дали оригиналните си заслужават хапването.

1 коментар:

  1. Миналата седмица си взех от тези бонбонки - бяха в правоъгълна кутия с 10 бонбона вътре, пак така - всеки опакован в станиол с лика на Моцарт. Самите бонбонки бяха многослойни, както е описано в статията. За вкуса - да, вкусни са, но не са нещо особено, някак мазни ми се сториха. За произхода - на кутията пише че са произведени в Залцбург, аз ги купих от Франкфурт. Дали са оригинални - за около 3 евро .. едва ли :)
    Иначе според една снимка от английската wikipedia (като напиша Mozartkugel) има няколко вида такива бонбони, на всеки вид отговря различен портрет на Моцарт.

    ОтговорИзтриване