Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

В грижата за кожата ми неотменно присъства някакво измиващо средство и в момента в банята ми се е настанил измиващият гел на Bioderma от сер...

Bioderma Sebium gel moussant



В грижата за кожата ми неотменно присъства някакво измиващо средство и в момента в банята ми се е настанил измиващият гел на Bioderma от серията Sebium предназначена за комбинирана и мазна кожа и кожа, склонна към акне. Моята кожа е комбинирана и затова сметнах, че продуктът ще е подходящ за мен. Имам малка опаковка от 45 ml, която ми дава възможност да тествам действието му, иначе се предлага в опаковки от 100 ml и 200 ml.

Гелът е син на цвят, не само тубичката му е синя, но и той самият е цветен, а интересно, че в описанието му е отбелязано, че не съдържа оцветители. Консистенцията му е малко рядка като за гел, което за мен не е проблем. Ароматизиран е, мирише на свежо и чисто, но при ползване и след това не се усеща миризма. Рекламиран е като несъдържащ сапун, за сметка на това в състава му има SLS. Странно обаче, че не се пени много, дори бих казала учудващо малко и не изсушава кожата ми, което се е получавало като ефект при ползването на други продукти със SLS. Измива се бързо и лесно и няма негативни последици върху кожата ми.



Наистина е нежен, не дразни по никакъв начин, почиства лицето, не забелязвам обаче да го спасява кой знае колко от пъпките, но те при мен са рядкост и си се появяват в определени дни. Ползвам го основно да се бори с омазняването на кожата, но въпреки редовното измиване с него, челото ми още се противи и се омазнява бързо.



Bioderma Sebium gel moussant ми върши добра работа като измиващо средство, но все още не съм убедена, че намалява себума и предотвратява разширяването на порите. За тази цел явно трябва нещо по-силно, което да действа повече време на лицето като маска или крем, а гелчето просто е първата стъпка в това направление, но само по себе си то няма как да свърши цялата мръсна работа.

0 коментара: