Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Снегът от снимките го няма вече, но пък днешният ден с вятър, дъжд и смръщено небе си е идеален за подслаждане със шоколад. То кой ден не е ...

Heidi Grand'or Florentine



Снегът от снимките го няма вече, но пък днешният ден с вятър, дъжд и смръщено небе си е идеален за подслаждане със шоколад. То кой ден не е идеален, но някои са повече от другите. За да изпратя февруари избрах млечен шоколад с крипс пълнеж от карамелизирани бадеми на Heidi. Името му Florentine предполагам идва от италианските бисквитки приготвени от ядки и плодове, към които се добавя понякога шоколад, но тук плодовете са пропуснати.



Опаковката определено изкушава да му се нахвърлиш на този шоколад заради златистите парченца бадеми покрити с карамел. Макар че карамела не е сред предпочитаните от мен вкусове и то не заради самия вкус, а по-скоро заради лепкавата консистенция, реших че ще пробвам какво ново ще ми поднесе продукта на Heidi.



Не очаквах, че шоколадът ще изглежда като на картинката, но той ме изненада. Е нямаше да откажа слоят с бадеми и карамел да е една идея по-дебел, но пък е достатъчно вкусен, за да преглътна размера му. Също така е и хрупкав, а за лепенето по зъбите бях права. Открих обаче, че не е толкова неприятно ако карамелената част е надолу, не знам защо на мен ми хрумна докато ям шоколада, тя да е отгоре, сигурно за да се радвам на ядките образуващи всякакви формички и подтикващи ме да мисля за плаж и ярко слънце.



Вкусът е Heidi Florentine е много шоколадов с добавка от карамел и... за съжаление бадемите обаче не ги усещам. Удавени са в карамела и присъстват само като усещане за хрус, но не и като вкус. Май ги предпочитам като са вътре в шоколада без да ги виждам много много, а не така прекрасно изложени, но оставащи скрити за небцето ми.

0 коментара: