Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Зимата си замина, нали? Поне ако съдя по прекрасното време навън, пролетта е наблизо, щом и кокиченцата се престрашиха и се показаха, а и ла...

Био вода от маточина Алтея - Organic Melissa Water Alteya

Зимата си замина, нали? Поне ако съдя по прекрасното време навън, пролетта е наблизо, щом и кокиченцата се престрашиха и се показаха, а и лалетата в нашата градина вече ги следват. Слънцето последните няколко дни толкова хубаво грее и ме радва, но ми липсва зеленият цвят и аромата на събуждаща се природа. И докато го чакам си го набавям посредством някои козметични продукти, като например водата от маточина на Алтея Органикс. Хем полезно за кожата ми, хем приятно за сетивата.Много се чудих заради аромата, а и действието каква точно вода да си поръчам. Не съм сигурна, че харесвам маточината и все още не съм, но сякаш свикнах с нея, защото е лека и свежа. Био водата на Алтея е получена чрез парна дестилация на свежи листа от растението и е подходяща за всеки тип кожа. Специално се препоръчва при проблемна и възпалена кожа, моята за щастие не е такава, така че я ползвам профилактично, а не за конкретен проблем. Действа успокояващо и тонизиращо и разбира се почиства. Приятна е през лятото, но аз лично я ползвам по всяко време най-вече за почистване.

Другите флорални води на марката имат различни разфасовки, но тази е само 100 ml спрей, цената е 5 лв. Тази опаковка е доста подходяща, когато водата от маточина се ползва за освежаване, за почистване не толкова, но се свиква. Някои път я пръскам на памуче и така почиствам лицето, а друг път директно пръскам върху него и обирам с тампона, като обаче трябва да действам по-бързо, защото разбираемо почва да тече. Вторият вариант е по-икономичен, а и така покривам по-голяма площ.Използвам водата след като съм почистила лицето си от грим, за освежаване и подготовка за нанасяне на нощен крем. Когато съм била с по-лек грим направо почиствам лицето си с нея, справя се, но не ми се ще да я хабя за това при положение, че имам други продукти за това. Доволната съм от грижата, която получавам от био водата от маточина, изпълнява обещанията си. Като цяло лицето ми е в доста добро състояние, което според мен се дължи на новите продукти, които ползвам и водата на Алтея също има принос към подобряването на нещата. Освен това въведох и промени в хранителния ми режим (макар че точно докато пиша публикацията прегрешавам с торта Сахер), но за това ще разкажа друг път :)

1 коментар:

  1. В последно време все по-голяма почитателка ставам на продукти с естествени съставки. Мисля си, че са с доста по-добро действие върху коса и кожа.

    ОтговорИзтриване