Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

200 грама шоколад препълнен с бадеми - бих казала идеалния шоколад за офиса, защото пребиваването му у нас протече в офиса, затова и снимкит...

Karina Edel Rahm Mandel Schokolade


200 грама шоколад препълнен с бадеми - бих казала идеалния шоколад за офиса, защото пребиваването му у нас протече в офиса, затова и снимките не са от най-добрите в блога, но ще го преживея. Има достатъчно количество да почерпя колегите и да останат доволно много парчета за мен. Освен това е чудесно хапване за следобед или добавка към чая и закуската сутрин. Karina Edel Rahm Mandel Schokolade пристигна от Германия в съблазнителна червена опаковка. Личи му, че е пътувал два дена в топлото време, защото се беше поразтопил и малко изгубил форма, което не ми пречи ни най-малко - външния вид е важен за първоначалното привличане, но решаващ в крайна сметка се оказва вкуса.





Марката Karina е част от портфолиото на една от най-старите фабрики за шоколад в Германия Stollwerck. И двете са ми непознати, затова гугъл ми подсказва, че фирмата произвежда шоколадови изделия под няколко марки, една от който е Karina, която е създадена през 1950 година. Под това наименование излизат на пазара доста различни продукти, а сайта на фабриката ги определят като качествени изделия на достъпни цени. И пак според мрежата моят шоколад се търгува около 2€.


Под картонената опаковка, увити в станиол ме очакват 14 парчета сладост с щампа на листенца може би. Изкушаващите шоколадови парченца на опаковката са затрупани с бадеми и снимката е напълно адекватна. Имам чувството, че бадемите са значително повече от шоколада и при това са все цели ядки. Според съдържанието количеството им е 27%, дори са на второ място в състава, което не е малко и заради това увеличават обема на шоколада. Така че дебелината на германското изкушение може да стресне дори заклет шоколадохолик. Трудно се изяжда такова количество, никакъв шанс ако си сам да се справиш с цялата вкусотия на един път, но това не пречи ако ви попадне този гигант, да пробвате.



Ароматът е обичайния сладко какаов, не виждам да има добавени някакви аромати. Не успява да ме зашемети със сладост заради присъствието на бадемите, които неутрализират вкуса. Ако на късмет докопам парченце без ядки, то ще е прекрасно насищащо шоколадово (какаото в състава му е минимум 34%). Останалата част е смесица от ядки и шоколад, като шоколадът бързо се отдръпва и отстъпва първото място на бадемите. Затова и крайния послевкус е един такъв бадемов, нито сладък, нито горчив, орехово-ядков. Не ми допадна, че остатъците от ядки се лепят по зъбите и развалят хубавото преживяване.


Пак заради бадемите се чупи адски неправилно и парченца шоколад хвърчат навсякъде. Заради тях се и дъвче по-трудно и шанса да се разтопи сам в устата ми е малък, но това прави шоколада още по-желан и вкусен. На няколко пъти се притесних да не дам жертва някой зъб заради лакомията ми, но слава богу всички оцеляха и сега се готвят за следващия шоколад.

Комбинацията шоколад + бадеми е класическа, обаче тук гъстотата и целостта на ядките ми създава трудности при консумацията. То при мен няма угодия - ако са малко бадемите, ще мрънкам, че не се виждат, ако са много - ми пречат, така че съм в търсене на идеалното съотношение, ако знаете шоколад с такова, задължително ми пишете.

0 коментара: