Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Седмицата започна доста изтрещяващо, затова се наложи да внеса малко баланс с помощта на шоколадовия десерт Trüffel Stick Green Smoothie - B...

Niederegger Lübeck Balance bittersweet chocolate with green smoothie truffle filling


Седмицата започна доста изтрещяващо, затова се наложи да внеса малко баланс с помощта на шоколадовия десерт Trüffel Stick Green Smoothie - Balance. Произходът му е немски, марка Niederegger Lübeck, както в видно от град Любек, който е един от водещите производители на марципан. Аз съм голяма любителка на марципана, откакто опитах истински такъв, но днешното ми изкушение не го съдържа в състава си. Превеждам си го като сладко-горчив шоколад със зелен трюфелов пълнеж, макар че в последното не виждам кой знае каква логика. Прашинка трюфел няма в шоколада, по-скоро си мисля, че заради формата на парченцата се наричат така, те пък съвсем не ми приличат на скъпите гъби, но някой ден надявам се ще разкрия загадката на името му.


А сега да мисля да се съсредоточа върху похапването на шоколадовата пръчка с тегло 40 г. Преди срещата с мен тя си живее в свежа зелена опаковка с доста информация върху нея. От там научавам, че пълнежа е 35%, а тъмният шоколад с не по-малко от 50% какао. В пълнежа има интересни неща като крем (не е уточнено какъв точно), алкохол, ябълка, киви, спанак, маракуя и даже прашинки зелен чай матча. Посочен и бял шоколад, който се е намърдал при тъмния и са направили сладко-горчив съюз.



Парченцата на шоколадовия десерт са само 6, всяко със щампа на марката. Моят за съжаление е леко побелял, заради пребиваването си в хладилника. Интересно, че всичките си шоколади държа на студено, но до сега само два-три са ми побелявали така, този е изтеглил късата клечка явно. Това разбира се, няма да го спаси от изяждане, учените са доказали, че побеляването не е опасно и може спокойно да се натъпчете с такъв шоколад. Не е много фотогеничен, затова не гледайте много снимките, а четете как го усетих аз.

Преди да го хапна обаче проверявам какво има под шоколада и то защото се беше счупил, иначе щях да го оставя да ме изненада. Леко ме стресира цвета на пълнежа. Не знам дали се е променил заради хладното ми държание, но на опаковката е толкова прекрасно зелен, а в действителност е като нещо, което съм намирала в пелените на децата преди доста години. На вкус е странно - нито сладко, нито горчиво, бих казала леко тръпчиво със съвсем слабо усещане за ябълка. Но никое от другите съставки не показва отчетливо присъствието си. Вкусно е, напомня ми малко на гъсто пюре за бебета, но направено за възрастни и обвито с шоколад.



От своя страна шоколадът също е вкусен и при него в борбата между сладко и горчиво няма победител, а се е получила добра симбиоза между двете. Време е да смеся шоколада и плодовия пълнеж - усещат се еднакво отчетливо, кремът придава свежест на шоколада, само в края се усеща лека горчивина , която те предизвиква да лапнеш още една хапка, за да усетиш отново странния зелен крем. Доооста вкусно, много ми хареса пълнежа, макар в началото да бях предубедена заради цветът му, обаче комбинацията от съставките се е получила. Което ми дава идея да пробвам да си направя смути от ябълки, киви, спанак, маракуя и зелен чай матча. Дори и да не го употребя със шоколад съм сигурна, че ще е сполучливо на вкус.
 
Шоколадовия десерт Trüffel Stick Green Smoothie - Balance напълно заслужава името си - чудесен баланс на вкусове, на сладко и горчиво, на плодов пълнеж и шоколад. На сайта на марката видях още изкушаващи пръчици с плодов пълнеж и смятам в бъдеще да балансирам шоколадовата си диета и с тях, а задължително трябва да вкуся и марципан на Niederegger Lübeck. Давам заявка към пристигащите от Германия да натъпчат шоколад в куфарите и да се свържат с мен на родна земя :)

0 коментара: