Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Пелоид е лечебна кал, в случая не е уточнено каква точно. Зеолитът е минерал, познат и под името клиноптилолит. Мнозина се кълнат в чудотвор...

Zeo Medic маска за лице с пелоид и природен зеолит


Пелоид е лечебна кал, в случая не е уточнено каква точно. Зеолитът е минерал, познат и под името клиноптилолит. Мнозина се кълнат в чудотворните му свойства, когато се приема вътрешно, помага за всякакви болести, дарява дълголетие и т.н. Прочетох няколко статии за него, добиването, активирането и употребата му, но както с повечето неща, за които има тонове информация, тя е доста противоречива и повече обърква читателите, отколкото да им помогне да разберат важното. Ако си вземате зеолит за пиене, имайте предвид, че той не може да се приема в чист вид. Трябва да премине специална термична и пречистваща обработка, а също и да се активира, каквото и да означава това, преди да се приема вътрешно.

Не съм специалист, за първи път се докосвам до зеолита под каквато и да е форма, затова се осланям отново на собствения си усет при употребата на маската на Zeo Medic. Някой ден, ако се засиля да пия зеолит, ще го мисля наново. Фирмата е сръбска и продуктите им отскоро са на пазара у нас, но още от 2013 година си производството на диетични и козметични продукти.



Информацията от сайта им:

Маска за лице със зеолит се приготвя чрез смесване на естествен зеолит и натурална минерална кал (пелоид), която съдържа 12 минерални съставки в определена връзка с потвърдени балнеоложки свойства.

Предназначена е за козметично и терапевтично външно приложение с цел грижа, подобряване на състоянието и премахване на някои патологични изменения по кожата.

Поради естествения произход маската за лице със зеолит може да се използва ежедневно.

Препоръчва се за всички типове кожа.
Маска за лице със зеолит е изключително ефективна и се препоръчва при:

    Повишена секреция на мастните и потните жлези
    Намалена еластичност и турорг на кожата
    Акне, други видове пъпки и комедони

Моите впечатления: Маската е тъмно зелено-кафява на цвят. Ароматът е много приятен, земен и даже сладък, странно защо ми мирише леко на бадеми и то при положение, че според състава няма добавени аромати. Продуктът съдържа: Zeolite, Peloid, Benzyl Alcohol, Dehydroacetic Acid, Aqua.

Преди нанасяне оставям лицето леко влажно, но и да не го правя, нямам проблем с размазването. Успели са да постигнат наистина прелестна консистенцията - като мус е, супер приятна на пипане, иска ми се да заровя цялата си ръка вътре :) Има си защитно фолио и ако е добре затворена, маската не изсъхва, но все пак имайте предвид, че е годна до 6 месеца след отварянето. Тъй като може да се ползва всеки ден обаче, може и да успеете да я изразходите преди да се промени. Предполагам, че може да се мазоти и по тялото, което ще ускори изпразването на бурканчето.



Усещам я как стяга още след първата минута. Мислех си, че ще ми е трудно да издържа 45 минути с нея, както е препоръчано, но се свиква. Имайте предвид, че изсъхва и опъва кожата и ако започнете се я чувствате неприятно, по-добре я отмийте по-рано. След 5 минути лицето ми вече е побеляло, може леко да щипе в началото, но съвсем слабо. Бих я оприличила на маските с различни видове глина, които си приготвям сама с всякакви добавки, но точно зеолит не съм пробвала.

Относно резултата - получавам почистена, успокоена и освежена кожа, която е й по-стегната. Използвам маската по-скоро като поддържащо средство, а не като начин да поправя някакви проблеми или изменения по лицето си. Единствено по-дългия период за действие не ми допада, но иначе нямам забележки към продукта на Zeo Medic. Добра за ежедневна грижа, нямам наблюдение дали би се справил с по-сериозни проблеми и при ползване няколко месеца непрестанно би имало още по-голям ефект, но и този ми е достатъчен. Вие имате ли опит, добър или лош със зеолита?

0 коментара: