Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Честита първа пролет, момичета! Днес ще съм кратка, с едно балсамче, което е идеално за мартенско време и не само. Не пропускам да си го сла...

Burt's Bees Honey Lip Balm

Честита първа пролет, момичета!

Днес ще съм кратка, с едно балсамче, което е идеално за мартенско време и не само. Не пропускам да си го слагам всеки път, когато излизам, особено с този вятър, който бушува последните дни и гадния студ, който се появява тъкмо, когато мисля, че е крайно време да си отива.


И така, да ви представя меденият балсам за устни - Burt's Bees Honey Lip Balm. Фирмата се е специализирала в производство на натурална козметика, в която присъства мед. Нямам никакви спомени нито от къде съм се сдобила с балсама (мисля, че ми е подарък), нито кога точно съм го получила. Може да разгледате сайта им тук.
Ползвам го от поне 3 години, но не знам и до кога му е срока на годност. Засега не се забелязват изменения в аромата и външния му вид, значи още е добър за ползване. За капак на всичко му изгубих капачката и съм я заместила с друга, която не приляга плътно, но и това не може да го сломи.


Действието на балсама е овлажняващо и подхранващо. Мога да потвърдя, че на моите устни им се отразява доста добре. Лесно се нанася, разтапя се върху тях и не лепне след поставяне. Не ми харесва това, че ако си сложа повече, част от него се събира по ъгълчетата на устните ми и въпреки, че е безцветен си личи. Има съвсем лек аромат на мед, примесен с още нещо. Описват го като сладък, обаче се е случвало да го опитам и според мен на вкус е мазен. Тъй като е на устните няма как да не се погълне част от него, но не ви препоръчвам да го хапвате.

Трайността му е средна, не изчезва бързо, но част от него сякаш попива в устните. Добре, че е миниатюрен и може да си го носите с вас и при нужда да си сложите пак.


До колкото знам в България не се продават продукти на марката, но може да си го вземете онлайн. Има и други видове, с добавка на различни масла. Цената варира между 3 долара и 3 лири за 4.25 гр, зависи кой сайт гледам.

Съдържа: beeswax, sunflower oil, coconut oil, lanolin, comfrey root, fragnance, tocopheryl acetate & tocopherol (vitamin E), honey, rosemary leaf extract. 100% натурален, не е тестван върху животни и дори половината от състава на опаковката му е от рециклирана пластмаса.

1 коментар:

  1. Това балсамче ме заинтригува и разгледах сайта им, имат интересни неща. Жалко, че не се предлагат тук.

    ОтговорИзтриване