Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Здравейте, красавици, в този хубав ден ще налазя пак една леко гадна тема - за черни точки и пъпки. Ама какво да правя влече ме да се боря с...

Biotrade Acne Out - активен и почистващ лосион


Здравейте, красавици,

в този хубав ден ще налазя пак една леко гадна тема - за черни точки и пъпки. Ама какво да правя влече ме да се боря с тях, не че са ми много приятни, но не ме оставят на мира. Сега например лицето ми е чисто, обаче се появиха по деколтето и раменете, а не мога посред лято да излизам покрита като кадъна затова и се разправям с тях с помощта на двата лосиона на Acne Out.

 
Представям ги в една публикация първо защото активния лосион е в малко количество (получих го с една от кутиите на Pinks), второ съставът на двата е еднакъв с малко изключение и трето действието им също е еднакво поне за мен. Почистващият лосион си го бях купила от преди и го ползваме двете с голямата дъщеря, когато се наложи. По-често тя, тъй като има акне, а аз в извънредни случаи както сега например.

Серията Acne Out е предназначена за кожа склонна към омазняване и черни точки и пъпки. Специално в тези два лосиона има атибактериала съставка, която помага на кожата да се излекува, тъй като както всички знаят акнето най-често се появява вследствие на бактериална инфекция. В случая активния лосион е тежката категория и го ползвам в случаи на нужда, а почистващия е в ролята на поддържащ и може да се ползва всеки ден.


Моите впечатления са, че и двата лосиона наистина действат и помагат при борба с пъпките и черните точки. Още след второто ползване на активния лосион най-възпалените места се успокоиха и завяхнаха, а след това ползването на почистващия му събрат ги разкара напълно. В момента кожата ми е сравнително чиста, не мога да кажа, че изобщо нямам пъпчици, но те съвсем леки и не се появяват нови.

И двата лосиона са с много течни, безцветни като вода. Не лепнат след нанасяне и изсъхват бързо. Забелязах няколко пъти фин бял прашец, който остава по кожата ми след ползването на активния лосион, не знам на какво се дължи. Нещо, което е важно за мен - не изсушават кожата, изобщо не забелязвам опъване или някакъв дискомфорт след като ги нанеса. Въпреки парфюма в състава, ароматите на двата лосиона са доста силни и остри, в никакъв случай не бих казала приятни.



Другото, което не ми харесва в съставките е наличието на Butylphenyl methylpropional, Limonen и Lonalool, които са по-леки алергени и могат да предизвикат дразнене на кожата, но тъй като са на последните места не мисля, че са толкова проблемни. Както писах аз нямам проблеми с тях, но все пак ги отбелязвам. Четох, че много хора вече ползват трета-четвърта опаковка от лосионите и ми е чудно бактериите причиняващи акне не стават ли резистентни към действието на продуктите. Ще ми е интересно някой ако знае повече по въпроса да сподели.

2 коментара:

  1. Скъпа Красимира, метенаминът е уринарен антисептик. Антисептиците са вещества, които ограничават растежа на бактерии и други микроорганизми – алкохол, йод и др. Антибиотиците са специфично антибактериални. Те спират размножаването на бактерия (бактериостатици), или го убиват (бактерициди). В достатъчно голяма доза бактериостатиците стават също бактерициди.
    Метенаминът в организма се разпада и отделя формалдехид – който е типичен антисептик.
    Моят съвет е да се въздържате от определяне на активни съставки в някаква категория.
    Думата “антибиотик” има определена тежест и в някои случаи създава негативни асоциации у хората. Навреждате на репутацията на Biotrade, неправилно наричайки продукта им антибиотичен.
    Имайте предвид, че вашият блог е в публичното пространство, наречено Интернет, и може да се чете от всеки. Не коментирайте състав, ако не сте сигурна какво говорите. Не е отговорно.
    Прочетох статията ви и ми направи негативно впечатление. На първо място – терминът “леки алергени”. Не знам как се различават “лек” и “тежък” алерген и съм сигурна, че ако се замислите сериозно, и вие няма да можете.
    Кожата няма как да привикне към антибиотици. Към антибиотици “привикват”, т.е. развиват резистентност, бактериите.
    А лосионът на Biotrade, както говорихме, не е антибиотик.
    В блога си допускате още някои съществени фактологични грешки. Не разбирам защо държите да говорите за състав на продуктите, ако това не е от вашата област на компетентност. Не е полезно нито за вас, нито за хората, които ви четат. Ще влизате в конфликти с фирми и ще обърквате вашите читатели, докато просто не се разочароват и не напуснат блога ви.
    Съжалявам, ако съм прозвучала остро. Не искам. Не обичам да обиждам или да се изказвам грубо. Но сърдечната ми молба е да не правите повече така. В Интернет има достатъчно лъжи и дезинформация. Не го замърсявайте повече.
    Всичко най-хубаво, поздрави и успех!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Надя, благодаря за бързия отговор и за включването, ще редактирам публикацията. Целта ми нито е да ядосвам фирмите, нито да обърквам читателите на блога. Намерих противоречива информация за метенамина, както казвате дезинформацията е навсякъде, аз съм попаднала на такава. Няма как да съм сигурна кое е вярно и кое не. Да не съм специалист и голяма част от хората ползващи козметика също не са, затова търсим, питаме, пробваме, образоваме се един друг. Благодаря още веднъж за съветите, ще се опитам за в бъдеще да не правя повече така, но това не означава, че ще спра да пиша в блога си. Допускам грешки, но се радвам, че има кой да ме поправи и да науча нещо полезно.

      Изтриване