Един блог за всичко останало

Home Top Ad

Здравейте, красавици, в този хубав ден ще налазя пак една леко гадна тема - за черни точки и пъпки. Ама какво да правя влече ме да се боря с...

Biotrade Acne Out - активен и почистващ лосион


Здравейте, красавици,

в този хубав ден ще налазя пак една леко гадна тема - за черни точки и пъпки. Ама какво да правя влече ме да се боря с тях, не че са ми много приятни, но не ме оставят на мира. Сега например лицето ми е чисто, обаче се появиха по деколтето и раменете, а не мога посред лято да излизам покрита като кадъна затова и се разправям с тях с помощта на двата лосиона на Acne Out.

 
Представям ги в една публикация първо защото активния лосион е в малко количество (получих го с една от кутиите на Pinks), второ съставът на двата е еднакъв с малко изключение и трето действието им също е еднакво поне за мен. Почистващият лосион си го бях купила от преди и го ползваме двете с голямата дъщеря, когато се наложи. По-често тя, тъй като има акне, а аз в извънредни случаи както сега например.

Серията Acne Out е предназначена за кожа склонна към омазняване и черни точки и пъпки. Специално в тези два лосиона има атибактериала съставка, която помага на кожата да се излекува, тъй като както всички знаят акнето най-често се появява вследствие на бактериална инфекция. В случая активния лосион е тежката категория и го ползвам в случаи на нужда, а почистващия е в ролята на поддържащ и може да се ползва всеки ден.


Моите впечатления са, че и двата лосиона наистина действат и помагат при борба с пъпките и черните точки. Още след второто ползване на активния лосион най-възпалените места се успокоиха и завяхнаха, а след това ползването на почистващия му събрат ги разкара напълно. В момента кожата ми е сравнително чиста, не мога да кажа, че изобщо нямам пъпчици, но те съвсем леки и не се появяват нови.

И двата лосиона са с много течни, безцветни като вода. Не лепнат след нанасяне и изсъхват бързо. Забелязах няколко пъти фин бял прашец, който остава по кожата ми след ползването на активния лосион, не знам на какво се дължи. Нещо, което е важно за мен - не изсушават кожата, изобщо не забелязвам опъване или някакъв дискомфорт след като ги нанеса. Въпреки парфюма в състава, ароматите на двата лосиона са доста силни и остри, в никакъв случай не бих казала приятни.Другото, което не ми харесва в съставките е наличието на Butylphenyl methylpropional, Limonen и Lonalool, които са по-леки алергени и могат да предизвикат дразнене на кожата, но тъй като са на последните места не мисля, че са толкова проблемни. Както писах аз нямам проблеми с тях, но все пак ги отбелязвам. Четох, че много хора вече ползват трета-четвърта опаковка от лосионите и ми е чудно бактериите причиняващи акне не стават ли резистентни към действието на продуктите. Ще ми е интересно някой ако знае повече по въпроса да сподели.