Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Пилинг наричаме процедурата, при която по различен начин и с различни средства се излющва слой от кожата, като в зависимост от самата процед...

Четковият пилинг в козметичните процедури


Пилинг наричаме процедурата, при която по различен начин и с различни средства се излющва слой от кожата, като в зависимост от самата процедура, дълбочината на която кожата бива третирана, е различна.

Много пилинг процедури се извършват в домашни условия с помощта на различни козметични продукти, съдържащи някакъв вид абразив. Тези домашни разкрасителни процедури могат да премахнат само най-горния дермален слой, като с тях се постига отстраняване на мъртвите клетки, отпушване на порите и като цяло постигане на един по-свеж вид на кожата.

Когато се подложим на пилинг в козметичен салон тази процедура се извършва професионално с помощта на специален уред, наречен четков пилинг. Този уред представлява механизъм, който посредством високи обороти движи своите накрайници, в случая различни четки, върху повърхността на кожата и премахва различни нейни слоеве, в зависимост от проблема, който се коригира.

Самият уред има способност да работи с различна скорост и степен на въздействие, като видът на всеки накрайник определя дълбочината, до която ще се стигне при конкретната процедура.
Четковият пилинг има огромно приложение в козметичните салони. С негова помощ могат да се третират различни недостатъци, като повяхнала, замърсена или старееща кожа. В тези случаи се третира само повърхността на проблемната зона, като се излющват най-вече вроговените мъртви клетки, които не позволяват на кожата да се храни с кислород, запушват порите, което причинява неприятни състояния, като акне и комедони и в почти всички случаи води до нездрав тен на лицето, което му придава състарен вид.

С помощта на четковия пилинг обаче могат да се отстранят и много по-сериозни кожни дефекти като белези от акне, стрии по кожата с различна дълбочина, белези от операции или кожни заболявания, които причиняват вроговяване на кожата в различна степен. Когато се третират по-сериозни кожни състояния и заболявания, уредът работи на висока мощност, а накрайниците, които се използват са прецизно подбрани според степента на въздействие върху проблемната зона.

Четковият пилинг е част от професионалното козметично оборудване, без което нито един салон за красота не би могъл да отговори на нуждите на своите клиенти и желанието им да бъдат здрави, млади и красиви.

1 коментар:

  1. Много интересна статия. да си призная за пръв път чувам за четков пилинг като процедура, винаги съм си мислела, че е онзи тип сухо четкане в домашни условия :D

    ОтговорИзтриване