Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Забравена публикация за празни опаковки, на която най-после й дойде реда за публикуване. Малко са, защото ще споделя само тези от тях, които...

Празни опаковки - Avon, Fleurance Nature, Afrodita, Decleor, Nordics


Забравена публикация за празни опаковки, на която най-после й дойде реда за публикуване. Малко са, защото ще споделя само тези от тях, които са ми направили по-различно впечатление. Другите продукти, които съм изразходвала са стандартни, за които или съм писала или не смятам, че имат нужда от споменаване, защото не са нищо особено.
Avon Wild Berries and Pomegranate creamy yoghurt scrub

От дъжд на вятър ползвам продукти на Avon, този дъщерята го донесе от някъде и ми го остави аз да го ползвам. Не е най-прекрасен от към състав, но пък аромата и консистенцията му са страхотни. Успели са да го докарат наистина като кисело мляко (по-скоро сметана) с парченца плодове. Плъзга се много приятно по тялото, ексфолира добре, без да е груб и нараняващ. Оставя кожата мека, чиста и много хубаво ухаеща. Не знам дали е сред редовните им продукти или е нещо лимитирано, но определено бих си го взела пак, заради сладкото и луксозно усещане, което ми предоставя. Последните милилитри от скраба извадих като разрязах тубичката, когато остане малко продукт не е от най-удобните опаковки, но аз не обичам да оставям неизползван продукт и обрах всичко от нея.

Fleurance Nature Gentle Shampoo with Hamamelis and Wheat proteins

Писах за този шампоан в един стар пост с нови продобивки. Изразходих го и мнението ми за него се запази - отразява се добре на косата и скалпа ми, не е нещо невероятно, но определено е продукт, който си върши работата. Ако трябва да го опиша с една дума, това би било нежен - и като действие и като консистенция и като аромат. Пени се доста, измива добре, косата ми изглежда красива и се реше лесно, без да използвам допълнителна козметика, а скалпа ми е спокоен. Бих си го взела отново, цената му е нормална за био продукт с добро качество.


Afrodita - Регенерираща маска за коса с карите и витамин Е

Маската е българска, видях в случайно в кварталния магазин, избрах я най-вече по миризмата и горе долу да пасва на нуждите на косата ми. Реших просто един ден, че ми трябва маска за коса, за да укроти малко моята хвърчаща грива, която особено като стане дълга и както е чуплива никога не мога да докарам да седи подредено и гладко. В състава на този продукт на Afrodita има масло от шеа и витамин Е, няма парабени, но за цена от 6 лв. и нещо не е био и еко. 500 мл ми се струваха много, но ги изхабих за около 2 месеца, защото много ми харесваше как мирише косата ми след това и разбира се, защото беше няколко идеи по-гладка и податлива на оформяне. Пълно укротяване не постигнах, но като цяло маската действаше добре. Бих си я взела пак, в момента обаче имам 1000 мл от друга и няма смисъл да се затрупвам с продукти.



Decleor expression de l'age roll on - Рол-он за околоочен контур Decleor

Като цяло доста странен продукт - и опаковката и действието му. За първи път ползвам нещо на марката, тъй като цените им са доста високи, но затова пък продуктите им са с натурални съставки и много хвалени. Тубичката на рол-она е специално конструирана, за да улеснява нанасянето му, като в края й има три топчета, които трябва хем да разнасят гела, хем да масажират кожата под очите и другите места, които имат нужда от заглаждане на бръчките. Така и не свикнах с този накрайник, защото за да излезе продукт трябва да се натисне малко по-силно, което специално в областта на очите не е приятно. Или пуска много гел или недостатъчно, изобщо труден за ползване се оказа. Бях го захвърлила настрани и по някое време ми хрумна просто да натискам върху пръста си и така да нанасям продукта. Криво-ляво успях да го изхабя, но така и не се спасих от кир ефекта, които се появява до половин час след нанасянето му. Иначе рол-он за околоочен контур на Decleor е много приятен като консистенция и аромат. Попива бързо, озарява и хидратира кожата, прикрива леките бръчки, разбира се не ги заглажда завинаги. Но трудностите при нанасянето му и лющенето му после, не на последно място и по-високата цена ме навеждат на мисълта, че повече няма да го ползвам.

Бамбукова четка за зъби с миксирани влакна Nordics

Обичам си бамбуковите четки за зъби и вие ще ги заобичате посегнете ли веднъж път към тях. Лекички, удобно, нежни към венците, те почистват зъбите добре. Тези с черни влакна съдържат активен Binchotan въглен, който би трябвало да действа избелващо. Първата четка, която ползвах беше без такъв и много ми хареса. Тази е с черни и сини влакна (вторите са само за красота), които ми се струват по-меки, което не е лошо, но сякаш на мен не ми допада толкова и не усещам зъбите си добре измити. С венците нямам никакви проблеми, по никакъв начин не ги е дразнила. Вече е сменена с друга, а тази замина с компостера.

0 коментара: