Moser-Roth Bourbon Vanille

Продължавам със следващия шоколад на марката Moser-Roth. Докато предишния беше чисто и изкушаващо шоколадов, този е още по-чист, толкова изчистен, че дори няма какао, а само мляко, какаово масло и ванилия. Последната присъства и като аромат и като подправка, което му предава неустоим мирис, който ми носи май повече наслада, отколкото вкусването на Moser-Roth Bourbon Vanille.

Отварям добре познатата ми вече елегантна опаковка направена като джобче, която събира 5 малки шоколадчета. Всяко индивидуално статиолче крие бяло изкушение. Насред млечната плочка се забелязват тъмни точици, дължащи се на смляната ванилия, която е добавена към белия шоколад.

Изкушението на  Moser-Roth е особено подходящо за майки с деца, защото се отчупва толкова тихичко, че никой няма да ви усети, когато си похапвате сладичко след като всички са заспали, а вие релаксирате със шоколад, чаша вино, книга или и трите. Вкусът му очаквано е много млечен и достатъчно сладък, без да изненадва с нещо специално. Добавената ванилия не се усеща при опитване, нейната сила е да остави неустоима миризма, която всички свързваме със сладкото.

Добър шоколад, красив, вкусен, не успя да ме изненада, но и не ме разочарова. За момента млечният му събрат води по точки, ще видим как ще се справи номер 3 от колекцията ми, който още няма да издам какъв е.

Сладка и спокойна вечер ви желая!