Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Това е нов шоколад на Милка, лимитирана серия, май го пуснаха във връзка с Алпийското им турне. Новите шоколади в тази серия са два - Милк...

Milka Cream & Popping candies - Млечен шоколад с млечен пължен и пукаща захар

Това е нов шоколад на Милка, лимитирана серия, май го пуснаха във връзка с Алпийското им турне. Новите шоколади в тази серия са два - Милка Рези и Милка Лисл (тези имена не звучат добре на български). Реших да опитам Рези-то. Май този път се повлиях повече от представянето му, отколкото от собствените си предпочитания. Заглавието му е Алпийски млечен шоколад с млечен пълнеж и пукаща захар. Млякото е малко в повече, защото това е и запазената марка на точно тази крава Рези - "Здравей, аз съм Рези, от известната алпийска порода крави Симентал, ценени и уважавани за качественото си мляко и кроткия си нрав. Живея в Алпите, където планините докосват небето, въздухът е кристално чист, а тревата свежо зелена. Не е чудно, че съм така спокойна, а млякото ми е толкова хубаво!" и т.н. сладки приказки за малки деца.

На опаковката има портрет на точно тази кравичка, малко изкуствено сложена на фон от зелена полянка, личи си колажа и с две жълти "обеци" на ушите. В розово поточе се плацикат две парченца от шоколада, има и розов надпис. Пълнежа им изглежда доста обещаващо, като крем. Дори тази прекалено сладникава визия, направена като за момиченца или блондинки не ме усъмни кой знае колко, бях готова да експериментирам.
Вътре шоколадът си е обичайният на вид. Миришеше ми на карамел, явно е от пукащата захар. Пълнежът му изненадващо изглеждаше като на опаковката, само малко по-светъл, но точно така жълт, с по-жълти парченца в него. Сгризах набързо едно парче. Не усетих нищо по-различно от шоколад. Млечния крем въобще не се усещаше, само парченцата ми хрупаха из устата. И при второто парче така, май крема само разваляше шоколада.

За третото парченце реших да действам по-бавно и да пробвам все пак тоя крем няма ли да се покаже. И това нещо се разпука. Четох аз, че има пукаща захар, ама си мислех, че е нещо като карамела. А то ми се мотка по езика и из устата и пука. Ама освен това сякаш отива и нагоре в главата ми пукащото усещане, залепя се за небцето и пак пука. Е може ли такова нещо. Аз очаквам шоколад, то ми трещи из главата. Честно си казвам, не ми хареса. А пукащите парченца са доста нагъсто и не можеш да ги избегнеш. На детето много му допадна и изяде шоколада, но аз пробвах с още едно парче и се отказах. За мен тези двете неща бяха взаимно изключващи се - шоколад и пукаща захар. Вкусът на шоколада изчезва и остава само пукането.

Не съм опитвала прочутата Милка с диня, която също пукала, но и тя сигурно нямаше да ми хареса. Аз и като бях малка не харесвах пукащите бонбонки, макар, че бяха хит. Ама да ги смесят с шоколад си е малко недообмислено. Някой може да го хареса, но аз определено повече няма да си взема от този шоколад. Чудя се даже да си купувам ли въобще и шоколада на другата крава Лисл, не очаквам да е много по-различен от този, в смисъл напудрен на външен вид, а вътре нищо особено, даже напротив.

4 коментара:

  1. Не ми хареса и на мен, честно!
    Не очаквах да го кажа за шоколад на Милка, но е факт!!!
    Преди години имаше пак шоколад на Милка с пукаща захар, усещането беше по различно, но още тогава не ми хареса!
    Разочароваха ме!

    ОтговорИзтриване
  2. Видях този шоколад и се зачудих дали да си го взема. Не го направих именно заради напудреният вид на опаковката, който ми се явява повече като "купете шоколадът от уважение към добрата кравичка"... А пък и съм разочарована от Милка. Обожавах техните шоколади, само от тях си купувах. Но според мен ги съсипаха ужасно много. Нямат нищо общо с това, което бяха преди. Честно казано Своге-то е много по-вкусно. Така се разочаровах от Милка, че може би месец не вкусвах шоколад. :(
    Благодаря за откровеното представяне. Блогът е много полезен. Ще се радвам да видя и други марки шоколад, може би за да се ориентирам към качествените шоколади, които да си купувам в бъдеще.

    ОтговорИзтриване
  3. Хех, и мене ме "втрещи" тая пукаща захар!
    Направо ми "тресна" главата от нея!
    И без това съм любител на чистите шоколади, без каквито и да са примеси, та този въобще не се оказа от моя тип! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Страхотен е този шоколад с пукащата захар, но не знам от къде да го намеря... От година и нещо го търся, само веднъж го пробвах и от тогава не го намирам никъде... Кажете ако знаете някъде да се продава... :))))

    ОтговорИзтриване