Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Ох, като не му върви на човек и шоколада му се вгорчава. Макар, че при шоколадите специално, казват, че горчивите са по-добри, защото са с...

Katy Lait Tarte Citron - Млечен шоколад с парченца целувки и вкус на лимонова торта

Ох, като не му върви на човек и шоколада му се вгорчава. Макар, че при шоколадите специално, казват, че горчивите са по-добри, защото са с повече какао, но това всеки сам ще си прецени. Моето оплакване е за шоколада, който ще ви опиша сега. След разочарованието от Милка, се надявах да се утеша с този. Макар, че явно не съм избирала внимателно, а както по-често се случва с очи. А те ми подсказаха, че комбинацията от шоколад и лимон ще е нещо интересно, ново, хубаво. Но би било добре и да прочета съдържанието, преди да купувам. Че беше и 150 грама, не че не го изядох, но защо трябваше да се мъча така :)

Е разбира се щом е шоколад не е мъчение, а по-скоро чувство на неудовлетвореност, на високи очаквания, които не са били изпълнени. Името на шоколада е Katy Lait Tarte Citron, преведено според производителя е Фин млечен шоколад с 45% млечен пълнеж, с парченца целувки и вкус на лимонова торта. Марката е на Кауфланд и е произведен специално за тях, затова май и не се среща на друго място. Заглавието му не звучи крайно лошо, но трябваше да предположа, че "вкус на лимонова торта" си е точно вкус или по-скоро само вкус, но не и самата торта. Бегъл намек за нея, без да са там основните и съставки. А намека може да се постигне само с цвят или аромат, с две думи химия.
Опаковката е много година, шоколадово-лимонена, действа слюноотделящо с две парченца шоколад (сега се замислих, че на повечето шоколади са все по две парченца на опаковката, явно така е прието) и половин лимон. Вътре шоколада и той грабва внимание, ама всичко е за заблуда на клиента, т.е. мен :) Дванадесет по големички парченца са, нали ви казах, че е 150 гр, с някакви листенца на тях, така и не разбрах от какво растение са, мисля, че трябва да наподобяват лимонено дърво, но са далеч от истината.

Мирише приятно, свежо, цитрусово. Вътре пълнежа е богат, в смисъл има го, не са го спестили. Бледожълт на цвят, мек, по скоро ронлив, отколкото кремообразен. При повече взиране може да се открият и някои малки бели участъци. На вкус шоколадът е сладък, леко хрупкав, но вкусът ми е само на млечен шоколад, с мирис на нещо друго. Няма вкус ни на торта, ни на целувки, ни на лимон. Което не ми хареса никак. Както казах и в началото не останах доволна от избора си. Изядох го, но ако бях прочела ревю за него, сигурно не бих го купила. Надявам се следващият ми избор да е по-добър и запомнящ се.

1 коментар:

  1. Честито рождество Христово!
    С пожелание за много празничност и настроение в сърцата
    Мария

    ОтговорИзтриване