Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Реших да опитвам по-нестандартни вкусове, независимо дали са на известни марки. Като се изправя в магазина пред щанда със шоколади и се чудя...

Katy White Chocolate coconuts - Бял шоколад с кокосови стърготини

Реших да опитвам по-нестандартни вкусове, независимо дали са на известни марки. Като се изправя в магазина пред щанда със шоколади и се чудя какъв да избера, нестандартното и новото винаги ми се набива на очи. Да вярно, че и другите са хубави, особено, ако са на качествена марка, но пък нали трябва да сме отворени за новото и нестандартното. Това си има и някои негативни страни, като например, че се прави компромис с качеството на шоколада и не винаги знаеш какъв вкус да очакваш, може и да не ти хареса, но пък изненадата също е част от удоволствието. Затова този път се спрях на бял шоколад с кокосови стърготини, собствена марка на Кауфланд, произведен в Полша.

Не ми е за първи път да ям бял шоколад, даже не описвам такъв за първи път, но чак сега се замислих белия шоколад шоколад ли е? Трябва да проуча въпроса, вярно има си какаово масло, но го няма какаото, а нали шоколадът го прави точно какаото. Ще поразсъждавам над този въпрос и ще потърся инфо, не че ще спра да ям бял шоколад, той също си има своите вкусови предимства.

Днешния шоколад е от евтинките. За мен все още важи правилото, че щом е евтин един шоколад, то не е много качествен. Този беше на промоция и струваше 0.99 лв. На външен вид не изпъква кой знае с какво, обвивка в синьо и бяло, леко лъскава, с апетитен кокосов орех и две парченца шоколад. Заинтригува ме по скоро вкусът му, а не външния вид. За съставът няма да казвам, но определено имаше допълнения, съответстващи на ниската му цена. Още с отварянето се разнася един много приятен аромат на кокос, завладяващ бих казал. Вътре в станиола са 18 бели парченца, макар, че бели не е точно определение, по-скоро са жълти, но така сме свикнали да ги наричаме. В средата си имат кръгли символи, може би имащ предвид кокосов орех, но на мен лично не ми приличат на нищо познато. Самият шоколад е доста мек и някак странно мазен на пипане. По-лесно се чупи и вкуса е по-мек и по-мазен, сякаш е крем с полутвърдо състояние. Има доста кокосови стърготини в него, харесвам ги. В началото вкуса е по-сладък, постепенно идва усещането за хрупкане и най-накрая сякаш шоколада се стопява и в устата ти остават само няколко стърготинки. Определено вкусът е добър, интересен е, сладък е, но не прекалено и е вкусен. Другите членове на семейството и те го харесаха. Макар, че най-малката тестерка предпочиташе да го хапва и после да се опита да го залепи обратно. :)


Ще ми се да опитам кафяв шоколад със кокосови стърготини, но не например Баунти, а наистина шоколад смесен със стърготини. Не знам дали има, но ще потърся и споделя. Вие какви бели шоколади обичате?

П.П. Нещо снимките ми на шоколади се влошават, или бързам много да ги ям, или покрай мен има много помощници и няма време за снимки. Мисля да почна да се уча малко на занаят, само ми трябва материал за снимане :)

3 коментара:

  1. Не знам за шоколада ,но малката сладурка ще я изям :D ! Пази я ! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Ама то на Katy имат и кафяв с кокос. В момента го ям :) Очаквах да е доста по-зле, но ми харесва. За разлика от едни червени, които стоят близо до Katy-то на стелажа в Кауфланд и са ужасни... не ми харесаха хич. Но този е доста добър за тази цена. :)

    ОтговорИзтриване
  3. На мен лично млечния с мента ми допадна страшно много!Независимо от мнението ,че "Katy" е от по-некачествените марки шоколади , си остава една от любимите ми.

    ОтговорИзтриване