Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Слънцето всячески се опита да ми саботира публикацията, затова си намерих друго слънце да го замести. То се е видяло, че лятото ще е шантаво...

Piz Buin allergy face cream



Слънцето всячески се опита да ми саботира публикацията, затова си намерих друго слънце да го замести. То се е видяло, че лятото ще е шантаво тази година, което не означава, че трябва да забравим за слънцезащитните продукти. Време е и аз да се отчета с публикация на тази тема и днес ще ви разкажа за крема за лице на Piz Buin за чувствителна към слънцето кожа, каквато е моята.

На море може и да не отида, затова го ползвам всекидневно в градски (в моя случай селски условия). И тук пече не по-малко отколкото на морския бряг или в планината, затова дори за бързо излизане до детската градина или магазина имам нужда от защита на лицето. Кремът е идеален за тази цел, защото попива бързо, има добър фактор на защита, лек е и според описанието му предпазва кожата от преждевременно стареене.

Кремът е в удобна тубичка от 40 мл, която може да занесете навсякъде с вас. Затваря се плътно и няма опасност да се излее. На цвят както се вижда е бял с леко жълтеникав оттенък, а консистенцията му е доста лека без да е мазна. Не оставя бели следи, разнася се лесно и попива бързо. Не оставя кожата ми мазна и не забелязвам да я омазнява допълнително. Има малко силен за моя вкус аромат, който се усеща известно време след нанасяне, което при положение, че го ползвам на лицето не е много за предпочитане.

От към защита от изгаряне съм впечатлена как действа. Буквално усещам как слънцето ме пържи на моменти, но лицето ми остава защитено и няма нито зачервявания, нито неприятни петна, даже и носът ми не се зачервява, че той вири най-отпред и него най-много го огрява :) Изобщо никакви следи, че съм се излагала на слънце не се виждат по лицето ми, като в допълнение към това кожата ми е хидратирана. Продуктът е некомедоногенен и както казах нито омазнява лицето, нито запушва порите, което е още един плюс в негова полза.


И след всичко хубаво идва не толкова добрата новина - съставът. На тубичката не е написан, но в интернет има всичко. Прави впечатление наличието на химични филтри, които са на първите места и без които е трудно да има толкова добра слънцезащита. Като цяло съставът не е идеален, но и продуктът не е обявен като натурален и еко, за да имам подобни очаквания.

Aqua, C12-15 Alkyl Benzoate, Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Glycerin, Butylene Glycol, Silica, Cyclohexasiloxane, Butyl, Methoxydibenzoylmethane, Butyrospermum Parkii, VP/Eicosene Copolymer, Methylene Bis-Benzotriazolyl Tetramethylbutylphenol, Styrene/Acrylates Copolymer, Cetyl Alcohol, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate, Chrysanthemum Parthenium Extract, Hydroxyphenyl Propamidobenzoic Acid, Pentylene Glycol, Propylene Glycol, Sodium Polyacrylate, Acrylates Copolymer, Caprylyl Glycol, Cyclopentasiloxane, Linseed Acid, Glyceryl Stearate, PEG-75 Stearate, PEG-8 Laurate, Potassium Cetyl Phosphate, Decyl Glucoside, Steareth-20, Sodium Dodecylbenzenesulfonate, Ceteth-20, Cetearyl Alcohol, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Parfum

Обобщено - кремчето върши перфектно работата си, предпазва кожата ми и освен състава нямам други забележки към него.

Piz Buin allergy face cream ми е предоставен от вносителите на марката за България - Био Лайф Козметикс, но мнението си е лично мое и за него не ми е платено.

0 коментара: