Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Преди окончателно да е свършило лятото, да споделя слънцезащитното кремче, което носих на морето. Другият на Piz Buin, който ползвах през ос...

Слънцезащитен крем-гел Carroten Hydra Plus SPF20

Преди окончателно да е свършило лятото, да споделя слънцезащитното кремче, което носих на морето. Другият на Piz Buin, който ползвах през останалата част от сезона почти привърши и затова за почивката си взех по-голямата тубичка на Carroten, защото освен себе си трябваше да мажа децата и мъжа. Купила съм го още миналата година, но тъй като беше запечатан и в срок на годност, чак сега му дойде времето да се ползва. Почивката ни беше адски неочаквана, до последно си мислех, че ще пропусна морето и буквално от днес за утре трябваше да приготвям багаж.


Нямах никаква представя дали крема е подходящ, не съм ползвала други продукти на марката, но го метнах и него в куфара. Нямах нужда от много висок фактор, защото въпреки мазането лицето ми все пак има отпечатъци от слънце, а за децата да не говорим. Освен това бяхме под чадъра повечето от нас.

Не знам защо са го кръстили крем-гел, аз нищо гелоподобно не видях в него. Иначе като консистенция е много лек, лесно се разнася, попива бързо и не оставя бяла следа. Усеща се, че го има най-вече по аромата и лекия филм върху кожата, който я защитава без да е неприятен и да я задушава. Усеща се хидратиращото му действие и кожата е приятно мека след нанасянето му. Ароматът е типичен за слънцезащитните продукти, сладко-слънчев без да е прекалено силен.



Мога да кажа, че крема на Carroten успешно защитаваше моята и на семейството ми кожа. Децата например прекараха доста време в игра на пясъка и нямаше зачервявания, а слънце си имаше в изобилие за разлика от сега. Аз се мазах и по тялото, защото другия крем, който ползвам ми се стори прекалено тежък и крем-гела се справи добре и с тази задача.

Състав обаче не мога да ви кажа. На пластмасовата тубичка го няма, пише да се търси на външната картонена опаковка, аз такава обаче нямам. В интернет пространството също не намерих какво съдържа продукта. Обърнах се към фирма Sarantis, която е дистрибутор за България на гръцката марка, но те така и не благоволиха да ми отговорят какво се съдържа в кремчето. Знам само, че има екстракт от моркови, осигуряващ витамин А и Е, има D-пантенол. Някъде намерих, че няма парабени, но какво точно има си остава загадка за мен.

Update: дистрибуторите ми изпратиха съдържанието от опаковката и за съжаление се оказа, че има два парабена, макар и на последно място.


Тубичката е 75 ml, предостатъчно като количество, цената е около 12-13 лв.

0 коментара: