Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Споменавала съм неведнъж, че обичам да ползвам по-различни и нестандартни козметични продукти, за да не се повтарям с написаното от другите ...

Saloos душ олио Lemongrass



Споменавала съм неведнъж, че обичам да ползвам по-различни и нестандартни козметични продукти, за да не се повтарям с написаното от другите момичета. Предложението на сайта Parfimo.bg (който въпреки името си не предлага само парфюми, а доста сериозно количество козметика), ми даде възможност да изпробвам два продукта на нова за мен марка, която чрез тях е достъпна за българските потребителите.

В тази публикация ще споделя мнението си за душ олиото на Saloos - Lemongrass, а в някоя от следващите е ред на регенериращото олио за лице Ylang- Ylang. Малко информация първо за марката. Тя е чешка, може да я срещнете като Salus или Saloos и според сайта им предлага сертифицирана натурална и органична козметика. На опаковката на олиото не видях да има знак за това, но състава на продукта е достатъчно безобиден. За съжаление няма много информация на български нито за фирмата, нито упътване за ползването на продуктите й.

Избрах си лимонената трева, защото много харесвам аромата й, който действа освежаващо. Душ олиото според моите разбирания съчетава в себе си действията на душ гел и на олио за тяло, което на пръв поглед е малко несъвместимо и неразбираемо. Душ гелът трябва да отмие мръсотията, а олиото се ползва след това, за да омекоти и подхрани кожата. В случая продукта на Saloos се очаква да извърши едновременно двете и крайният резултат да е чиста и мека кожа, която не е пресушена и стресирана от къпането.


Душ олиото определено е странно за използване. На вид си е точно като олио и в първия момент е трудно да повярваш, че това нещо ще те измие. Аромата му е невероятен, а разнесен по тялото ме опиянява още повече. Доста трудно боравя обаче с олиото, заради много течната му консистенция и факта, че не прави пяна. При разтъркване става бяло и се плъзга по тялото, без да ти дава усещане за добро измиване. Пробвах да го ползвам с луфа гъбата си, пробвах и само с ръце, резултата беше същия. Не е и много икономично, пък и аз не го пестя в стремежа си да се измия по-добре и признавам си да се насладя по-дълго време на миризмата на лимонената трева. Цитронелата се препоръчва при умора и заради заздравяващия си ефект при навяхвания и синини.



Харесва ми, че след измиване с него, кожата не седи мазна както очаквах, но не е и неприятно изсушена, което ми се случва при ползването на някои душ гелове. Приятно мека и ароматизирана е, видимо е чиста, не я чувствам хлъзгава или намазана, каквото беше притеснението ми. Малко се колебая каква точно е цялостната ми оценка за продукта, който действа както е описано, мирише добре, приятен е за ползване като свикнеш, но в същото време е неикономичен и не на всеки ще допадне липсата на пяна и къпането с олио :) Ако имате много суха кожа обаче и не се разбирате добре с всякакви сапуни и душ гелове, този тип измиващи продукти са идеални, а аромата и състава са чудесен бонус.

Количество 125 ml, цена ~ 10 лв, състав: slunečnicový olej, bio sezamový olej, mandlový olej, esenciální olej lemongrass, PEG-40 sorbitan peroleate, laureth-4, lecitin, vitamíny A, E, F
* Продуктът ми е предоставен за проба и ревю, но мнението за него е лично мое.

2 коментара:

  1. При следваща поръчка непремнно ще пробвам още някой продукт на марката :)
    Хубаво ревю!

    ОтговорИзтриване
  2. Кога да очакваме и ревюто на регенериращото олио за лице Ylang- Ylang? благодарим предварително! Спорна седмица!

    ОтговорИзтриване