Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

През почивните дни си организирахме една разходка до Русе и в няколко поста ще споделя впечатленията си от там. Преди да тръгнем се разтърси...

Клуб-ресторант Асансьора, Русе

През почивните дни си организирахме една разходка до Русе и в няколко поста ще споделя впечатленията си от там. Преди да тръгнем се разтърсих за оферти за хапване, за да сме подготвени, тъй като сме с децата и нямаме възможност да обикаляме из града, понеже не го познаваме. Ползвам Грабо, където имам натрупани средства за ползване и там открих 4 оферти за Русе. Най-подходящо за нас ми се стори предложението на клуб-ресторант Асансьора - джолан по баварски, сотирани пресни картофи, сокотаж от сладка царевица и пържен кромид, и сос барбекю.

Джолан по баварски


На снимките ястието изглеждаше апетитно, цената приемлива, затова и закупих 3 ваучера. Според прочетеното във фейсбук, заведението предлагаше и лятна градина, което ни устройваше добре. Пристигнахме на обед в Русе и решихме първо да хапнем, а после да се разхождахме. Не беше трудно да намерим мястото, близо е до центъра на града, макар и разположено в жилищен блок. Основната му зала е в подземието, там не сме влизали, предпочитахме да седнем отвън. Лятната градина се оказа оградено пространство на паркинга за коли гледащо към другите блокове. Като големина е достатъчно за 4-5 маси, има хубава сянка от лозници, но и неприятното озвучаване на паркиращи и тръгващи коли.

Мешана салата (Зад дъщеря ми се вижда паркинга на живущите наоколо)


Бях се обадила предния ден, за да резервирам места и да кажа в колко часа ще отидем. Казаха ни, че след около 10-15 минути джоланите ще са готови, но мина почти час докато ни ги донесат. През това време си поръчахме по нещо за пиене и хапване за децата. Цените не са от най-ниските и допълнително платихме 25 лв. извън ваучерите. Пилешките шишчета бяха вкусни, мешаната салата и пържените картофи не толкова. За гарнитура имаше и зелена салата с доста добра заливка.

За тези цени обаче получавате двама сервитьори, единият от който управителя на заведението, които постоянно наобикалят масата, тъй като бяхме единствени клиенти. Не ни оставяха да си поговорим на спокойствие, бяха любезни, но на моменти настойчиви, добре че после дойдоха и други клиенти. Порциите с джолан изглеждаха много добре и бяха също толкова вкусни. Единственото ми разочарование е, че вместо сокотаж (дори не знам какво точно трябва да е това) от сладка царевица и пържен кромид, получихме преварен боб с грах, лук и царевица. Сос барбекюто или липсваше или беше толкова малък, че също не го видяхме. Количеството на цялото блюдо беше повече от предостатъчно за един човек, дори помолихме да ни опаковат част от него за в къщи.

Пилешки шишчета, пържени картофи и зелена салата като гарнитура


Хапнахме вкусно, но без изгодна оферта не мисля, че ще посетя заведението пак, не е мой тип просто. Като цяло не ми допадна обстановката, пишеше че има и безплатен интернет, но такъв разбира се нямаше. Поне от към храна с ваучери улучихме 5-ца, защото с други заведения посещавани така по оферти и 3-ка не бих им дала.

0 коментара: