Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Здравейте, днес смятам да обърна внимание на една нова марка козметика и по-конкретно на измиващият им гел за лице с екстракт от индийски лю...

Inveda измиващ гел за лице с индийски люляк и готу кола



Здравейте, днес смятам да обърна внимание на една нова марка козметика и по-конкретно на измиващият им гел за лице с екстракт от индийски люляк (ниим) и готу кола. И двете съставки са напълно непознати за мен, както и понятието аюрведична козметика. Inveda предлага козметика от Индия, което ме привлече към нея, тъй като за мен тази държава е тайнствена, цветна, ароматна и абсолютно непозната. Имам някаква идеализирана представа за нея, но предполагам реалността е съвсем различна.

Както и да е, продуктите на Inveda ми дават възможност да се докосна поне до част от Индия. Избрах си измиващ гел, защото в козметичния ми арсенал в момента не присъства такъв продукт. Както казах заинтригуваха ме и две от съставките. И двете са насочени към подобряване на състоянието на нормална към мазна кожа, а моята дори на морето, където слънцето и солената вода я изсушаваха, вечер пак мазнееше. Индийският люляк се включва тук заради антибактериалните си свойства, а готу колата би трябвало да подобри цялостното състояние на кожата.



За мое съжаление останалото съдържание не беше описано, а сред него присъстват SLS и Cocamide DEA, които са дразнители за кожата и очите, но напук на това масово се влагат в точно в продуктите за кожа и коса. Иначе липсват парабени, на опаковката е отбелязано, че гелът е подходящ за вегетарианци и марката не тества върху животни. Интересно, че в индийския сайт на Inveda и не само, продуктът е по-друг състав, в който липсва Cocamide DEA и други добавки. Може би, защото този които имам е произведен по-отдавна, а новите партиди са с подобрен състав, не знам, само гадая.

Гелът ми е в малка тубичка (50 мл) в красиви цветове - шоколадово, оранжево и златно. Има и по-голяма опаковка от 100 мл дори на по-изгодна цена, но продукта е икономичен и малката стига за дълго време. Докато го разнасях насам-натам се убедих, че тази тубичка не е най-подходящата опаковка за него, защото го съхранявам с капачката надолу и всеки път той успява да се разтече дори и малко в нея. Гелът е безцветен, с аромат, който ми напомня едновременно на мъжки автършейф и на чисто пране (комбинация убиец нали).



Нужни са ми 2-3 капки за цялото лице. Нанася се на мокра кожа и при разтриване побелява, но не се пени. Оставям го няколко минути докато си измия зъбите например, за това време гелът изсъхва и не се вижда и после отмивам. Успях няколко пъти да си вкарам в очите, така че да знаете, че люти. Ако имам раздразнена пъпчица по кожата се усеща леко парене, но по останалата част на лицето не го усещам. След това минавам с тампон с мицеларна вода или тоник, хем да почистя, ако е останало нещо, хем да подготвя кожата за крема. Нищо обаче не е останало, защото продуктът на Inveda е успял да измие натрупаната през деня мръсотия и да премахне омазняването.

Ако пропусна стъпките след ползването на гела обаче кожата ми пресъхва, на което след това реагира с още повече омазняване, затова е важно след почистването да я хидратирам.
Готу колата не успява да подмлади лицето ми, но не знам дали заради индийския люляк или заради всекидневното почистване поне пъпките и черните точки бият отбой и намаляват.


Състав: Aqua, Sodium Lauryl Sulfate, Cocamide DEA, Sodium Chloride, Glycerin, Sodium Lactate, Azadirachta Indica Leaf Neem Extract, Bacopa Moneri Gotukola Extract, Fragrance, Imidazolidinyl Urea, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Disodium EDTA, CI-42090, Citric Acid, CI-19140, Triclosan, Amyl Cinnamal, Citral, Coumarin, Geraniol, Citronellol, Limonene.

Както казах марката има интересни продукти с типични за Индия комбинации от екстракти, но нямаше да е лошо да се вижда състава им, за да става ясно какво съдържат и ако някой е чувствителен към дадена съставка да я избегне.
* Продуктът ми е предоставен за проба, но мнението е лично мое.

0 коментара: