Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Повече от 2 месеца ползвам кристалния дезодорант Victoria Bell’s и мисля, че е време да споделя впечатленията си. Тестван е в градска и селс...

Кристален дезодорант Victoria Bell’s


Повече от 2 месеца ползвам кристалния дезодорант Victoria Bell’s и мисля, че е време да споделя впечатленията си. Тестван е в градска и селска среда, в офиса и на морето. Наближаващият край на лятото не изключва ползването му, защото се потим през цялата година, а не само на високите температури и май доста хора забравят това съдейки по преживяванията ми в градския транспорт и магазините, но това е друга тема.

Дезодоранта си го купих от приятелка, която е дистрибутор на продуктите на Green Master и ми го препоръча, а освен това беше и намален, което е изкушаващо. Не съм привърженик на продуктите, които спират изпотяването, затова този ми се стори добра идея. Нямам кой знае какви проблеми с количеството вода, което отделя тялото ми и смятам, че ако по някакъв начин се спре потенето под мишниците, организма просто ще намери друг начин да изхвърли излишното количество пот и соли (чрез дланите, гърба, главата, стъпалата), така че няма как да се намажем целите със спиращ потенето продукт.На външен вид дезодоранта прилича на бял, леко блестящ камък в пластмасова опаковка. Твърд и тежък е, но е сравнително удобен за носене. Основата му обаче се оказа проблемна, защото е куха и по-лека от него, което го прави нестабилен, което не е приятно, особено когато е отворен, а освен това камъка се отлепи и сега потъва и се вади. Предполагам, че причината за това е, че след ползване го оставям да се изсуши сам и малко вода се стича към основата, което е довело до отлепване. Количеството му е 120 гр., а срока на годност е още поне 2 години, но като го гледам и ми се струва, че изобщо няма да мръдне до тогава. Не забелязвам да е намалял като размери, но ще видим след още няколко месеца как ще е.

И сега най-важното - как действа. Нанасям го след баня като го мокря, другият вариант е да не подсушавате мишниците и те да са мокри, а дезодоранта сух. След като приключа го обливам пак с вода, няколко пъти го избърсвах след това с кърпа, но най-често го оставям сам да изсъхне. Седенето отворен не му се е отразило негативно, ако някой се притеснява от това. Изобщо не го усещам след нанасяне, все едно е вода, която изсъхва. Няма мирис, няма цвят, не оставя петна по дрехите, което за мен са положителни неща, чак да се чуди човек да му има ли вяра на това чудо.Както казах и в началото продукта не спира изпотяването и няма аромат. Относно намаляването на потенето - много зависи за какво ежедневие говорим. Ако съм само в офиса и не изляза да се разходя на обед в най-голямата жега, определено не се потя много. На плажа също, но там принос има и вятъра от морето. Ако съм по-физически натоварена обаче, си се потя нормално и дезодоранта не прави нищо, за да предотврати това. Вярно е обаче, че няма неприятния мирис на некъпано, но в никакъв случай не съм съгласна, че действието му е 24 часа. Според мен най-много 5-6 часа и след това има нужда от подновяване, което не винаги е удобно извън къщи, защото както казах трябва да се мокри или дезодоранта или подмишниците. В офиса нямам проблем да го подновявам, така че на ден го ползвам поне 3 пъти, а не веднъж в денонощието както го рекламират.На опаковката е описано, че съдържа единствено Potassium Alum (естествена минерална сол), в сайта на марката пише, че е "съставен от 100% безвредни за организма натурални еко продукти – минерални соли и естествени антиоксиданти", та не съм съвсем сигурна от какво точно е направен или дали има добавено нещо към минералната сол. Цената му е в порядъка на 9-10 лв., което ми се струва добре, предвид бавното му изхабяване. Не мога да кажа, че съм удовлетворена на 100% от него, но определено е за предпочитане пред доста голяма част от масовите дезодоранти. Не знам дали бих го купила пак, по-скоро след време като ми омръзне или го поизхабя, бих пробвала друг кристален камък или подобен продукт, така че ще се радвам на препоръки.

4 коментара:

 1. Potassium alum e алуминиева сол и не по-малко вредна от алуминиевият хлорхидрат. Вярно си е натурална сол - чиста алуминиева сол.

  ОтговорИзтриване
  Отговори
  1. Честно казано прочетох доста информация в интернет и навсякъде пише, че е безвредна. Признавам, че не съм експерт, но според мен са различни неща. Цитирам "Камъкът Alum e прозрачен естествен минерал, който има планински вулканичен произход" и също "алуминиев хлорид и алуминиев хлорхидрато обаче са антиперспиранти – т.е. средства за потискане на потенето", а както казах този камък не спира потенето и според мен са различни неща. Проверих Potassium alum и в няколко сайта за козметика и според тях също е безвреден.

   Изтриване
  2. По принцип, всяка съставка, вложена някъде, се води безвредна, но не винаги е така. Другото име на тази сол е Aluminium potassium sulfate dodecahydrate. Той наистина има такъв произход, но това не значи, че не е алуминий - това е негова чиста натурална форма. Не търси дали съставката е безопасна, а какво представлява. Не е нужно да си експерт, за да знаеш, че алуминият е вреден за тялото и няма място в него.
   Ето ти и интересна статия - http://www.peoplespharmacy.com/2012/02/06/are-natural-alum-crystal-deodorants-safe/

   Изтриване
  3. Точно защото не съм експерт, се интересувам дали съставката е безопасна или не. След като няколко онлайн магазина предлагащи био продукти са я описали като безопасна и след като информацията, която съм намерила също я оневинява, за мен съставката е ОК. Освен това на много места се уточнява, че тази сол е различна от чистия алуминий и не се абсорбира от тялото.

   "При използването на стипцата се освобождават алуминиеви оксиди и хидроксиди, а не алуминиев хлорид (сол). Пьрвите две се считат за инертни и следователно безвредни.

   Според производителите, поради високото им молекулярно тегло, не могат да проникнат през кожата, а се отстраняват чрез потта и при измиването."

   Изтриване