Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Пет опаковки сладолед бяха изядени преди да успея да снимам поне една, за да го имам документиран за блога. Е не ги изядох всичките навед...

Сладолед Орех с карамелизирани орехи - Walnut Ice Cream


Пет опаковки сладолед бяха изядени преди да успея да снимам поне една, за да го имам документиран за блога. Е не ги изядох всичките наведнъж, но все пак достатъчно бързо и докато се наканя да извадя фотоапарата оставаше само кутията. Обожавам този сладолед, много ми в вкусен, а комбинацията от сметана, орехи и карамел и прекрасна. Странно, че самостоятелно не съм голяма почитателка нито на орехите, още по-малко на карамела, но замесени заедно ги харесат страшно много.



Ореховият сладолед го открих в Кауфланд, произвежда се за тяхната собствена марка K-Classic. Има и още няколко вида, до сега обаче съм опитвала само амарето, защото винаги посягам към зелената кутия, но някой ден ще се наканя да си взема и лимоновият и още 1 или 2 видя, които предлагаха. Цената според мен е достъпна, 1000 мл (500 г) струват 4.19 лв., а както ви казах вкусът е пристрастяващ.



Лично аз го обичам леко разтопен, да не ми хрупа, а да наподобява по-скоро крем. Сладоледът е кремав на цвят, прилично сладък. Парченцата орехи са в достатъчно количество и не са само мираж, а реална част от сладоледа. Топлото време навън предразполага консумацията на леденото изкушение да продължи по-дълго време и аз вече съм преполовила последната купена кутия. Калориите му не ги броя и без това съм намалила другите сладости, поне него с него мога да съгреша.

0 коментара: