Terry’s Chocolate Orange – Milk

След последните няколко шоколада, които ме разочароваха, е време за нещо по-различно. Днешният герой е наслада не само за вкусовите, но и за зрителните и обонятелните ми рецептори. Имах удоволствието да опитам Terry’s Chocolate Orange, традиционен коледен продукт за Англия, който се озова при мен благодарение на свекърва ми.

Шоколадът първо грабва вниманието ви с интересната си форма, не знам дали у нас има такива, но аз не съм виждала. Той прилича точно на портокал, в който се крият 20 шоколадови парченца, съдържащи портокалово масло, което разнообразява вкуса му и приятно го ароматизира. Другото интересно за този продукт е, че негов производител са Mondelēz International, същата фирма, която седи и зад производството на Milka и Своге. Но вкусът на шоколадовия портокал няма общо с тези марки, не знам дали защото е произведен в чужбина или заради различната рецепта.

Аз опитах млечният вариант, има и вариант с натурален шоколад, а също и с парченца мед може би, не съм сигурна как точно се превежда Honeycomb crunch. И да преминем към яденето. В оранжевия станиол са скрити 20 резенчета, които както казах миришат на много приятна смесица между шоколад и портокал. Идеята е да отвориш опаковката и после като удариш с ръка в центъра на шоколада, той да се разпадне на парченца, но на мен този номер не ми се получи.

Всяко от парченцата е с логото на Terry’s и има шарки като портокал. Разчупва се лесно, плътен е като усещане и млечно вкусен. Не долявам никакви добавки, портокала го има само като аромат, не се забелязва да киселее. Приятно сладък е, без да се прекалява, така че да се насладиш на няколко парченца и предполагам, че присъствието на портокалово масло е омекотило сладостта на шоколада.. Послевкуса му обаче е леко странен, сякаш без да искаш си хапнал малко от бялата ципа на истински портокал, е не толкова горчиво, но на това ми напомня.

Крайната оценка е, че Terry’s Chocolate Orange много се хареса на цялото семейство и беше абсолютно невъзможно да чакаме чак до Коледа, за да му се насладим. Препоръчвам да го опитате, ако имате възможност, определено е нещо различно и вкусно и разбира се много шоколадово 🙂

 

 

Малък ъпдейт 2020: По празниците се сещам да поръчам от тези шоколади. Супе са за подарък, различни и както казах вкусни. След първия подарен ми шоколадов портокал, следващите си ги донесох от пътуването ни до Шотландия, а след това открих, че мога да поръчам от Англия с помощта на посредник. Тази година поръчах в началото на декември и след около 3 седмици имах 10 броя Terry’s Chocolate Orange. Доставят ми ги до офис на Еконт, така един брой от шоколадът ми излезе на цена 3,40 лв. Срещала съм разни страници във фейсбук, които също правят поръчки или пък имат бройки и продават веднага, т.е. не се налага да чакате, при тях цената е 5-6 лв. за брой. Един шоколадов портокал е с тегло 157 грама, така че дори и по-високата цена си е ок, за да опитате нещо ново и различно.