Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Започвам годината с нещо старо, нещо ново, нещо зелено и нещо натурално или с една дума кутията на Био магазин “Biosense", за която сам...

Кутия 'Biosense' декември 2015



Започвам годината с нещо старо, нещо ново, нещо зелено и нещо натурално или с една дума кутията на Био магазин “Biosense", за която само споменах във фейсбук, затова е и нещо старо, но така и не описах какво съдържа, та от тази гледна точка е нова за читателите. Макар че информацията я има и при други момичета, ще споделя и аз какви продукти имам и накратко какво е мнението ми за тези от тях, които пробвах.

За първи път поръчвам кутията, но следя какво съдържа и знам какво да очаквам. Съдържа между 8 и 13 продукти, повечето оригинален размер, но задължително био или натурални. Предварително не се разкрива продукт и може да очаквате смесица от козметика, хранителни продукти и такива за дома. Цената е 24.99 лв, доставката е отделно, моята си я получих в офис на Еконт, което струва още 3.50 лв.



Като размер кутията е по-голяма от другите си посестрими и през декември в нея се бяха побрали 8 продукта, за които ще ви разкажа по-долу:



1. Чай Тронка мента - оригинален размер 40 г. Пакетчето ароматизира цялата кутия и макар да не съм сред големите любители на ментата, няма как да не призная полезните свойства на билката. Определено предпочитам насипните чайове пред тези в пакетчета и ще се топля с продукта на Тронка тази зима, но все пак ми се щеше да ми бяха подбрали някои от другите видове.

Цената на чая е около 2.50 лв, сайтът на производителя: http://tronka.com/

2. Твърд лосион за тяло Flirty Lotion bar на Dihana cosmetics

Не е като да не съм чувала марката, следя ги във фейсбук и мога да кажа, че имат интересни и красиви продукти, но не съм ги пробвала. Твърдият лосион ще е първият ми досег с тях. Първото, което ми направи впечатление е аромата му, прекрасен е, мога цял ден да му се наслаждавам. Второ, името му малко заблуждава, да вярно, че е под формата на блокче, но не е толкова твърдо колкото предполага, по-скоро е като масло, което се топи при досег с кожата. На първо ползване я прави приятно мека и блестяща, предполагам от маслата, защото не видях да има добавено нещо бляскаво. Формата не ми е много удобен за ползване, защото се топи по ръцете ми, а гледам да си го пазя, за да не свърши бързо. Аромата му остава по кожата, което е прекрасно. Тъй като е лимитирано издание няма от къде да си го вземете, но се надявам да се смилят над нас и пак да направят :)

Сайта на марката: http://dihana-cosmetics.com/



3. Пшенични пълнозърнести бисквити Wikana с масло

Бисквитки хапвам всякакви и без бой си признавам, че съм любителка на сладкото. Възможност да опитам някоя по-здравословна алтернатива не отказвам и преди да напиша публикацията вече бяха изчезнали. Възрастните ги харесахме, децата не толкова. Вкусни са, леко сладки, идеална добавка към чая или кафето, пък и за самостоятелно хрупкане.

Количество 150 г, цена 3,90 лв., вносител http://zdravosloven.com/

4. Ръчно приготвен сапун Azure Sky от Bomb Cosmetics. Марката предлага ръчно изработени и шарени продукти подобни на тези на Lush и Bodyline. Зелено-розовото блокче за измиване е обогатено с различни масла за омекотяване на кожата. Не съм го пробвала още, ще си чака реда. В състава му има SLS, добавен парфюм и няколко оцветители.

Цената на ръчно приготвените сапуни е 6,70 лв за 100 г, сайт https://bomb.bg/

5. Джинджифилова бисквита човече - ароматна, вкусна сладка, не съм сигурна дали е меденка, не са посочени съставките й. Изненада ме, че е твърда, което предполага, че няма набухватели. Не видях да се предлага в сайта на Здравословен, а според листовката са специално направени за получателите на кутията.

6. Маска с хума Terravital - съдържа кафява хума и е предназначена е за суха кожа (гледам в сайта на марката има и такава за мазна кожа, която щеше да ме зарадва повече). Мисля да пробвам тази, която ми се падна, защото точно сега през зимата студът навън и климатиците вътре действат изсушаващо на всичко. Предлага я фирма Avia, която присъстваше и в Good Box с пакетче хума. 30 мл от маската струват 2,80 лв. Не намирам пълния състав на опаковката и в сайта http://www.aviacosmetics.com

7. Био претцели с хималайска сол - след сладките неща е ред и на нещо солено. Бързо бяха изядени, не са претъпкани със сол както доста други себеподобни, затова ми харесаха. Цена около левче за 50 грама. Така и не ми стана ясно как точно се казват тези формички, гугъл тотално ме обърка бретцели, претцели, прецели или какво са...



8. И последният продукт е отново за хапване - черен шоколад със 73% какао. И той ще си почака реда за другия ми блог обаче, не му е мястото при козметичните ревюта.

Равносметката - 3 козметични продукта, 4 за хапване и един за пиене. Щеше ми се да има и нещо за дома, но явно не във всяка кутия има такива продукти. Хубаво е, че цялото съдържание ще бъде употребено и нищо няма да залежава, само сапуна ще изчака малко.

0 коментара: