Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

За днес бях планувала друга публикация, но бързам да ви споделя тази рецепта, докато все още се намират ягоди и може да я направите. Има...

Бързи ягодови кексчета или Ягодов сладкиш (Strawberry shortcake)



За днес бях планувала друга публикация, но бързам да ви споделя тази рецепта, докато все още се намират ягоди и може да я направите. Имах идея да пробвам и с череши, но те успяха да се развалят и ще го оставя за друг път, тъй като не ми се купуват от магазина на някакви космически цени. Според мен кексчетата могат да станат сполучливи с всякакви плодове, а могат да се консумират и само така без добавка от сметана и плодова заливка.

Оригиналното име на десерта е Strawberry shortcake (ягодов сладкиш), но аз си направих мой превод - Бързи ягодови кексчета, защото наистина стават бързо и са с формата на малки кексчета.



Необходими продукти:

2 чаени чаши брашно
2 чаени чаши прясно мляко
3 супени лъжици захар
1 чаена лъжица сол
1 бакпулвер
малко краве масло (около 50 г)

Приготвяне:

Фурната се включва да загрее на 220 градуса. Първо се смесват сухите съставки и към тях се добавя разтопеното масло, от което се оставя малко за намазване на тавичката. Най-накрая се добавя млякото, като сместа трябва да е по-гъста от смес за кекс, така че да може да се сипва с лъжица без да се разтича. Гребва се от нея и се сипва на купчинки в тавата. Пече се до готовност, около 10-15 минути.



След като изстинат питките се разрязват на две и се гарнират с ягодов сироп направен от нарязани ягоди посипани със захар и със сметана. Отгоре се слага от същото за украса. При този вариант получаваме красив, но малко труден за консумация десерт. Подшушнаха ми, че има и друг вариант. Питките се разчупват на парченца в купичка, заливат се с ягодовия сироп и отгоре се слага сметана.

Невероятно вкусно е, задължително го опитайте!

0 коментара: